Καλύτερα να αποφύγει τον πειρασμό του συμβιβασμού

Καλύτερα να αποφύγει τον πειρασμό του συμβιβασμού

Ακόμη κι αν πρέπει να θυσιάσει κινήσεις ενίσχυσης, ο Άρης πρέπει να τελειώνει με όσους δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια παρουσίας τους στο ρόστερ.

Θεωρητικά, ένας αριθμός 10 ως 12 παικτών από το περσινό ρόστερ θα συνεχίσει στον Άρη και τη νέα σεζόν. Ξέρουμε ήδη ότι ανανέωσαν συμβόλαια Σόουζα και Τζανακάκης, περιμένουμε τους δυο γκολκίπερ και το Ντούνη, ενώ από αύριο θα μπει στην τελική ευθεία και το θέμα Πλατέλλα. Δεληζήσης και Διαμαντόπουλος είναι άλλοι δύο και φαίνεται ότι έως και τέσσερις ακόμη θα «χωρέσουν» βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Να αφήσουμε κι ένα περιθώριο δυο θέσεων ακόμη; Μάξιμουμ έξι ακόμη λοιπόν.

Δεν είναι μυστικό το ότι υπάρχουν υποχρεώσεις από την πρώτη σεζόν της διετίας στη φούτμπολ και για μια – δυο περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι και καθοριστικό. Έχω να επισημάνω τον εξής κίνδυνο: Να υποχρεωθεί η ομάδα να κρατήσει παίκτες που στην πραγματικότητα δεν θα διατηρούσε στο δυναμικό της αν δεν είχε να διαχειριστεί ότι απέμεινε από το οικονομικό βάρος της αποτυχημένης σεζόν 2016-17 και το βαρύ της μπάτζετ.

Και είμαι της άποψης πως είναι προτιμότερο να εξηγηθεί αυτό στον κόσμο. Αν δεν γίνεται αλλιώς ας ληφθεί και η απόφαση να γίνει μια δαπανηρή κίνηση λιγότερη. Να μη μπει στον πειρασμό αυτό το κλαμπ, να κρατήσει στελέχη που δεν πιστεύει ότι έχουν να προσφέρουν αγωνιστικά.

Στο τέλος θα είναι καλύτερα για όλους: Για τον ίδιο τον Καρυπίδη, καθώς δεν θα μπορεί κανείς να του πει για τον «τάδε» ή τον «δείνα» που δεν παίζει αλλά πληρώνεται τα ίδια ή παραπάνω με άλλον που παίζει.

Για τον Πάκο Ερέρα που θα έχει πιο «εύκολα» αποδυτήρια να διαχειριστεί, όπως και για το ρόστερ συνολικά και τις ισορροπίες μεταξύ των μονάδων. Κατά τα λοιπά, από αύριο περιμένουμε και τη διαδικασία των ανακοινώσεων της ενίσχυσης να πάρει μπρος. Μάλλον με πρώτο τον αριστερό μπακ Άλεξ Μενέντες.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες που μπορεί στους περισσότερους από εμάς να είναι στο πρώτο άκουσμα του ονόματος τους άγνωστοι. Προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αν ο προπονητής του Άρη θα μας πει στην πρώτη συνέντευξη μετά από τη στελέχωση του ρόστερ ότι ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τη σχέση υποδείξεων/υπογραφών.

Γιατί αν θα είναι πράγματι, τότε οι πιθανότητες να ασχολούμαστε μέσα στη σεζόν πολύ με αυτούς που αρχικά θα μας είναι άγνωστοι θα είναι με το μέρος του.
Όσο για τη διάθεση του Καρυπίδη να κάνει μια ίσως και δύο κινήσεις «υπέρβασης», το πολύ καθοριστικό είναι ασφαλώς το θέμα των τηλεοπτικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ