Τα Μουντιάλ αρχίζουν όταν παίζουν μπάλα οι Βραζιλιάνοι!

Τα Μουντιάλ αρχίζουν όταν παίζουν μπάλα οι Βραζιλιάνοι!

Δεν στοιχηματίζω για το που θα φτάσουν τελικά οι Βραζιλιάνοι. Λέω μόνο πως αυτοί έχουν τον τρόπο να σε καθηλώσουν με την μπάλα που παίζουν. Ακόμα κι αν ο Νεϊμάρ θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τον Κουτίνιο…

Το καλύτερο ημίχρονο στην διοργάνωση μέχρι τώρα, το είδαμε από τους Βραζιλιάνους. Θα μου πείτε πως η Κόστα Ρίκα δεν είναι δα και καμιά σπουδαία ομάδα κι έτσι θα πρέπει να μείνουμε στο ημίχρονο που οι Κροάτες συνέτριψαν την ομάδα του Μέσι και του Σαμπάολι. Ισχύει αλλά στην προκειμένη περίπτωση ψάχνουμε για ένα τουλάχιστον ημίχρονο από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί.

Μας το πρόσφεραν λοιπόν οι παίκτες του Τίτε αν και ο ίδιος ο προπονητής της «σελεσάο» βαρύνεται με τις επιλογές που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και στοίχισαν στην ομάδα του. Δεν λέω, ωραίο είναι να βλέπεις την φοβερή ντρίπλα που έσκασε ο Νεϊμάρ πάνω στον αντίπαλό του όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Τότε μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κλόουν που κάνει «μαγικά» κόλπα στο τσίρκο. Το θέμα είναι τι έκανε όταν το ματς ήταν στο 0-0 και η μπάλα έκαιγε, Ότι προσπάθησε, προσπάθησε. Εκείνος όμως που πήρε τις οργανωτικές πρωτοβουλίες και που αποδείχτηκε ότι μπορεί να ξελασπώσει την ομάδα είναι ο Κουτίνιο.

Ο πραγματικός ηγέτης της Βραζιλίας δεν κουρεύεται σαν μακαρονάδα. Δεν κρατάει την μπάλα παραπάνω από όσο χρειάζεται για να του κάνουν φάουλ οι αντίπαλοι και να παραπονιέται στον διαιτητή. Παίρνει την μπάλα και πάει κάθετα. Ξέρει να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του και άμα λάχει περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κέιλορ Νάβας λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Δοξάστε τον πραγματικό ηγέτη της Εθνικής Βραζιλίας. Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι ο παίκτης που μπορεί να οδηγήσει την Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Όταν ο Τίτε έριξε μέσα και τον Φιρμίνιο, ο Κουτίνιο γύρισε λίγα μέτρα πίσω, βρήκε χώρους και οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας του. Συμπαραστάτης του ήταν ο Ντάγκλας Κόστα. Ο Τίτε αποφάσισε στο ημίχρονο να βγάλει τον αρνητικό Γουίλιαν και να βάλει μέσα τον αέρινο ντριπλέρ της Γιουβέντους.

Η Βραζιλία άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και οι παίκτες της Κόστα Ρίκα δεν ήξεραν από πού να φυλαχτούν. Η Βραζιλία άρχισε να μοιάζει με την ομάδα εκείνη που λάτρεψε ο κόσμος. Έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και η μία επίθεση διαδεχόταν την άλλη. Μέχρι να το βάλει ο Κουτίνιο ο Νάβας είχε πιάσει άλλα δέκα ενώ στο πρώτο ημίχρονο μόλις ένα. Αν αγαπήθηκε διαχρονικά η Βραζιλία δεν είναι για τους τίτλους που μάζεψε αλλά για την θεαματική ομάδα που είχε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σπονδή στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που λατρεύουν εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο. Δεν στοιχηματίζω για το που θα φτάσουν τελικά οι Βραζιλιάνοι. Λέω μόνο πως αυτοί έχουν τον τρόπο να σε καθηλώσουν με την μπάλα που παίζουν. Ακόμα κι αν ο Νεϊμάρ θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τον Κουτίνιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ