Εθνική Γερμανίας : Είναι μονότονοι και βαρετοί αλλά κερδίζουν γιατί…

Εθνική Γερμανίας : Είναι μονότονοι και βαρετοί αλλά κερδίζουν γιατί…

Ένα βαρετό γύρω γύρω όλοι μέχρι να γίνει η σέντρα μέσα στην περιοχή όπου θα βρεθούν τέσσερις και πέντε παίκτες της «νασιοναλμάνσαφτ» για να την σπρώξουν στα δίχτυα. Αυτό είναι όλο αλλά είναι αρκετό…

Τα μπερδεύουμε πολύ τα πράγματα. Άλλο είναι η γερμανική πολιτική που μας χώνει στα μνημόνια και την διαρκή λιτότητα. Είναι άλλο η άποψη κάποιων χορτάτων Γερμανών ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν κι όμως περνάνε καλά. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο θα πρέπει να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις.

Για όλα τα παραπάνω είμαστε σε τρομακτικά ποσοστά υπέρ της Σουηδίας και γουστάραμε να πάνε νωρίς στα σπίτια τους οι Γερμανοί. Κατανοητό και δικαιολογημένο. Να λέμε όμως ότι ήταν άτυχοι οι Σουηδοί που δικαιούντο τον βαθμό ακόμα και τη νίκη είναι υπερβολή και παραλογισμός. Οι παίκτες του αντιπαθούς Γιόακιμ Λεβ ήταν που άξιζαν τη νίκη έστω κι αν την πήραν δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Κάποιοι μάλιστα ανακάλυψαν διαιτητικά όργια υπέρ των Γερμανών και κατά των Σουηδών. Σοβαροί να είμαστε. Ο Μπόατενγκ έπρεπε να φύγει από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έφυγε. Οι Γερμανοί έπαιζαν με δέκα και στο διάστημα αυτό είχαν κεφαλιά του Γκόμες που έβγαλε ο Ολσεν και σουτ και του Μπραντλ στο δοκάρι πριν ο Τόνι Κρόος με ωραίο χτύπημα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Να συμφωνήσουμε ότι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές παίζουν ένα τυποποιημένο ποδόσφαιρο χωρίς εμπνεύσεις και επινοητικότητα. Αλήθεια είναι. Πάντα έτσι έπαιζαν. Ομάδα με φυσικές δυνάμεις, δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες και επιμονή. Ένα βαρετό γύρω γύρω όλοι μέχρι να γίνει η σέντρα μέσα στην περιοχή όπου θα βρεθούν τέσσερις και πέντε παίκτες της «νασιοναλμάνσαφτ» για να την σπρώξουν στα δίχτυα. Αυτό είναι όλο. Στην Ισπανία οι τεχνίτες παίκτες που έχει αλλάζουν την μπάλα και μπαίνουν με αυτή στην περιοχή των αντιπάλων τους.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να κάνουν τόσο δύσκολο πράγματα. Την πετούν με σέντρα μέσα στην περιοχή και προσπαθούν να την …πετύχουν για να σκοράρουν. Με αυτό τον διόλου πρωτότυπο και καθόλου εξελιγμένο τρόπο παίρνουν τις νίκες και τα τρόπαια .

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει πλημμυρίσει ο κόσμος από φανατικούς θαυμαστές τους. Τι να θαυμάσεις δηλαδή. Αυτό το… πράγμα ήρθαν να παίξουν και στην Ρωσία. Με την διαφορά ότι η άλλοτε συμπαγής άμυνά τους έχει πολλά προβλήματα. Έχει αργές επιστροφές, πρόβλημα στα πλάγια βήματα των σέντερ μπακ και ευπάθεια όταν η μπάλα βρίσκεται στο χορτάρι. Έτσι την πάτησαν από τους Μεξικάνους, έτσι πήγαν να την πατήσουν και από τους Σουηδούς.

Αφού τη γλίτωσαν όμως και εφόσον τακτοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ τους και με τον προπονητή τους είναι ικανοί να γίνουν πρωταγωνιστές. Ειδικά αν βρεθούν αφελείς που θα τους υποτιμήσουν. Λίγο τους νοιάζει ότι δεν συγκεντρώνουν την εκτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων από την στιγμή που συγκεντρώνουν τρόπαια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ