Ένα μεγάλο «πρέπει» για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Ένα μεγάλο «πρέπει» για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας για Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Η υποχρέωση των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνς, για την δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει μπροστά τις «μηχανές» για την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Και όπως είπε και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του λιμανιού, Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ερυθρόλευκοι θα είναι καλύτεροι από πέρυσι.

Ένα από τα στοιχεία λοιπόν που πρέπει να σταθεί κάποιος αφορά τη νοοτροπία των παικτών του Ολυμπιακού, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, σ’ ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται κομβικό. Στο μεγάλο λιμάνι ξεκινά μια νέα προσπάθεια.

Μια προσπάθεια με ξεκάθαρη στόχευση την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αναλάβει το «χτίσιμο» αυτής της νέας ομάδας αλλά είναι δεδομένο πως για να πετύχει το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος, χρειάζεται την βοήθεια των παικτών του.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» που αφορά τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Ένα «πρέπει» που έχει να κάνει με τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Ο 48χρονος κόουτς των ερυθρόλευκων θέλει πρώτα απ’ όλα να διαμορφώσει ένα νέο «σκηνικό» σε ότι έχει να κάνει με το κλίμα στα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων.

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να μπορεί να βασιστεί στο καλό κλίμα, είναι μεγάλη υπόθεση να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών. Κι αυτό είναι κάτι που θεωρείται μεγάλο στοίχημα για τον προπονητή των πειραιωτών.

Καταλαβαίνει όμως εύκολα κάποιος ότι για να επιτευχθεί το ιδανικό κλίμα χρειάζεται η βοήθεια των παικτών. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τον Πέδρο Μαρτίνς και ο προπονητής θα μπορέσει να κάνει πολύ πιο εύκολα την δουλειά του, έχοντας την συνεργασία των παικτών.

Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού να καταλάβουν πως τα λάθη που έκαναν κάποιοι εξ αυτών στην διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου απαγορεύονται ενόψει της νέας σεζόν. Ήταν λάθη που κόστισαν στους ερυθρόλευκους και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν πολύ διαφορετική νοοτροπία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει στις προπονήσεις που έχουν γίνει στου Ρέντη ότι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο καλό κλίμα και στην πειθαρχία που πρέπει να επικρατεί στα αποδυτήρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απόμακρος με τους παίκτες του. Κάθε άλλο μάλιστα.

Υπάρχουν στιγμές που είναι έτοιμος για να κάνει και το αστείο του στην διάρκεια της προπόνησης αλλά από την άλλη φροντίζει να δείχνει στους παίκτες πως είναι αποφασισμένος να μην ανεχθεί το παραμικρό παράπτωμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά από το απόγευμα της Δευτέρας προπονήσεις στο Ζέεφελντ και οι ερυθρόλευκοι θα δουλέψουν για το επόμενο δεκαήμερο επί αυστριακού εδάφους. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στην εφαρμογή των πρώτων σκέψεων για την δημιουργία του νέου Ολυμπιακού αλλά όπως προαναφέραμε οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά πρέπει να βοηθήσουν τον προπονητή τους. Και είναι ένα «πρέπει» που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Κι αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ