Ας ανάψουν μια λαμπάδα στον Κριστιάν

Ας ανάψουν μια λαμπάδα στον Κριστιάν

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς, Κριστιάν Παβόν ήταν ο παίκτης που έκανε τελικά την διαφορά για την Αργεντινή. Η αλλαγή του Σαμπάολι που έκρινε το ματς και ο 22χρονος που συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Η εθνική ομάδα της Αργεντινής κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, με το γκολ του Ρόχο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ένα γκολ που λειτούργησε λυτρωτικά όχι μόνο για τον Σαμπάολι και τους παίκτες του αλλά για μια ολόκληρη χώρα. Οι εικόνες άλλωστε που παρακολουθήσαμε από τις εξέδρες του γηπέδου μετά το δεύτερο γκολ της Αλμπισελέστε, είναι ενδεικτικές της έντασης που επικρατούσε σε όλη την Αργεντινή.

Ο στόχος τελικά επιτεύχθηκε για την «παρέα» του Λιονέλ Μέσι αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόδοση της Αλμπισελέστε δεν ήταν καλή. Και στο τρίτο ματς του ομίλου η Αργεντινή δεν κατάφερε να πείσει με την εμφάνιση της, αλλά το ζητούμενο για τους λατινοαμερικάνους ήταν να προκριθούν, αποφεύγοντας το κάζο. Από την στιγμή που τα κατάφεραν έχουν λίγες μέρες για να βρουν απαντήσεις στα πολλά αγωνιστικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Για να φτάσει η Αργεντινή στη νίκη – πρόκριση, υπάρχει μια κίνηση που διαμόρφωσε νένα διαφορετικό σκηνικό στο ματς και αυτή ήταν η αλλαγή του Κριστιάν Παβόν. Η είσοδος του νεαρού άσου της Μπόκα έδωσε επιθετική «πνοή» στην Αλμπισελέστε. Έδωσε τρεξίματα και κίνηση στην δεξιά πλευρά της ομάδας του Σαμπάολι και δεν χωρά αμφιβολία πως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έκανε την διαφορά για την Αργεντινή.

Την στιγμή που τίποτε δεν δούλευε σωστά από τα δύο άκρα, η είσοδος του Παβόν στο ματς διαμόρφωσε συνθήκες ορθολογικής επιθετικής ανάπτυξης για την Αργεντινή. Η ομάδα του Σαμπάολι βρήκε τρόπο να «τρυπήσει» από δεξιά την αμυντική γραμμή της Νιγηρίας. Μπορεί να μην δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο όταν μια άμυνα δέχεται πίεση είναι εύκολο να κάνει το λάθος.

Η Αργεντινή βρήκε νέο «πόλο δημιουργίας» με την είσοδο του Παβόν στο παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Μέσι πήγε στην δεξιά πλευρά για να μπορέσει να παίξει με τον νεαρό άσο της Μπόκα Τζούνιορς. Ο Παβόν βοήθησε πολύ την ομάδα του μπαίνοντας στο ματς σαν αλλαγή, σε αντίθεση με τον Ντι Μαρία, ο οποίος ήταν στο βασικό σχήμα της Αργεντινής αλλά πέρασε απαρατήρητος.

Η ουσία είναι πως ο Παβόν έδειξε στον Σαμπάολι ή σε όποιον θα αποφασίσει για την εντεκάδα της Αργεντινής στο επόμενο ματς, πως πρέπει να τον έχει στα υπόψιν. Ο 22χρονος άσος της Μπόκα Τζούνιορς είχε όχι μόνο το ταλέντο αλλά και τα κουράγια να βγει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την εθνική ομάδα της χώρας του. Σε μια στιγμή που πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα της Αργεντινής κινήθηκαν σε «ρηχά νερά».

Καλό θα είναι λοιπόν οι Αργεντίνοι ν’ ανάψουν μια λαμπάδα στον Παβόν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πριν ακόμα αρχίσει το Μουντιάλ, υπήρχαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για την απόκτηση του. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η λίστα με τις ενδιαφερόμενες ομάδες θα μεγαλώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ