Παναθηναϊκός : Η λογική της απόκτησης Λάσμε

Παναθηναϊκός : Η λογική της απόκτησης Λάσμε

Με τον Λάσμε φτιάχνει πάλι ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στην Ευρώπη. Ο Στεφάν προέρχεται από εξαιρετική χρονιά στο Eurocup με την Ούνιξ του Πρίφτη.

Αργά χθες το βράδυ βγήκε η είδηση πως το τριφύλλι βρίσκεται μια ανάσα, αν δεν τον έχει κλείσει ήδη, από την απόκτηση του Γκαμπονέζου σέντερ Στεφάν Λάσμε. Ένας παίκτης ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας από την πρώτη του θητεία στους πράσινους τη διετία 2012- 2014.

Επιλογή του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, κατέκτησε δύο συνεχόμενα νταμπλ και θεωρήθηκε από πολλούς ως ένας από τους βασικότερους πρωταγωνιστές αυτών των επιτυχιών στις πρώτες σεζόν της μετά Ομπράντοβιτς εποχής για την ομάδα. Είχε συνθέσει ένα από τα καλύτερα και αθλητικότερα δίδυμα ψηλών σε ολόκληρη την Ευρώπη μαζί με τον Γκιστ. Έκτοτε γύρισε αρκετές ομάδες, όπως η Εφές και η Γαλατά, ταλαιπωρήθηκε λόγω του αποκλεισμού που υπέστη εξαιτίας χρήσης απαγορευμένων ουσιών και επέστρεψε πέρυσι σε αγωνιστική δράση με την Ούνιξ κάνοντας εξαιρετική χρονιά. Ειδικά στο Eurocup, τη δεύτερη σε σπουδαιότητα διοργάνωση στην Γηραιά Ήπειρο μετά την Euroleague, πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις γράφοντας πολύ υψηλά νούμερα στην στατιστική του. Πάμε να δούμε ποιο μπορεί να είναι η λογική της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό.

Πρώτον πρόκειται για παίκτη εγνωσμένης αξίας που προέρχεται από πολύ καλή χρονιά. Δεύτερον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Σύλλογο και επομένως δεν απαιτείται χρονικό διάστημα προσαρμογής του. Τρίτον έχει συνεργαστεί με τον Τζέιμς Γκιστ με τον οποίο αλληλοσυμπληρώνονται στη γραμμή ψηλών και ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Τέταρτον έχει απόλυτη εικόνα τι είναι η Euroleague σε υψηλό επίπεδο και έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε αποστολή. Καλά όλα αυτά θα μου πείτε, αλλά υπάρχουν μόνο θετικά για αυτή την κίνηση; Εξαρτάται θα σας πω για ποιο λόγο και κυρίως για ποιο ρόλο αποκτήθηκε ο Λάσμε από την ομάδα.

Αν οι πράσινοι πήραν τον Γκαμπονέζο σέντερ για πρώτη και βασική επιλογή έκαναν λάθος. Όχι λόγω αξίας, αλλά λόγω ηλικίας. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε δύο ψηλούς άνω των 32 για να βγάλεις την χρονιά. Αν όμως τον πήραν για συμπληρωματική λύση τότε πρόκειται, χωρίς καμία αμφιβολία, για εξαιρετική κίνηση. Ο συγκεκριμένος παίκτης με τη σωστή διαχείριση μπορεί να δώσει τρομερή βοήθεια και ασύλληπτο βάθος στην γραμμή ψηλών της ομάδας λύνοντας τα χέρια το Τσάβι Πασκουάλ σε σχήματα και επιλογές. Πάμε να δούμε τι προσθέτει αγωνιστικά το τριφύλλι στη μηχανή του. Παίρνει έναν πολύ αξιόπιστο ψηλό για παιχνίδι στο ζωγραφιστό με πλάτη, πέρυσι είχε μόνο τον Βουγιούκα, αλλά και έναν παίκτη που μπορεί να συνεισφέρει και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Αμυντικά θωρακίζεται σε υπερθετικό βαθμό, αφού ο Λάσμε είναι εξαιρετικός μπλοκέρ και αξιόπιστος ριμπάουντερ.

Με πιθανή την ελληνοποίηση του Γκιστ, με την παραμονή του Βουγιούκα, αν πάρει δύο καλούς Αμερικανούς στο τέσσερα και το πέντε θα έχει καλύψει πολλά από τα κενά που εμφάνισε πέρυσι σε όλη τη σεζόν και του κόστισαν απέναντι σε ομάδες με βάθος στην frontline τους, όπως η Ρεάλ στα play- off. Επιμένω και λέω ότι για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν, για τον Παναθηναϊκό που θέλει να ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του, πρώτη προτεραιότητα είναι η παραμονή του Καλάθη και μετά όλα τα υπόλοιπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν βρίσκει μπροστά ευκαιρίες σαν του Στεφάν θα τις αφήνει να χάνονται. Καλώς ήρθες πάλι πίσω παιχταρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ