Η παραμονή του Νικ σημαίνει πολλά, πάρα πολλά

Η παραμονή του Νικ σημαίνει πολλά, πάρα πολλά

Η ευτυχία και η τύχη του να έχεις σοβαρή διοίκηση, που αγαπάει την ομάδα και δεν φείδεται χρημάτων για να τη διατηρεί μεγάλη και ανταγωνιστική.

Έγινε αυτό που έπρεπε, αυτό που απαιτούσαν οι συνθήκες και οι περιστάσεις. Αυτό που ήθελε ο κόσμος, αλλά και ο προπονητής της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης Κ.Α.Ε απέδειξε, για πολλοστή φορά είναι αλήθεια, ότι δεν λογαριάζει τα χρήματα όταν πρόκειται για την ενίσχυση του ρόστερ. Απέδειξε ότι όποιον θέλει τον κρατάει.

Πέρα όμως από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πολλά μπράβο αξίζουν και στον ίδιο τον παίκτη. Ο Νικ με την στάση του έδειξε ότι αγαπάει τον Σύλλογο, ότι δηλαδή πέρα από τα χρήματα μετράνε και άλλα πράγματα στη ζωή. Σαφέστατα και το συμβόλαιο που πήρε μόνο μικρό δεν είναι, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Είναι σίγουρο όμως πως μπορούσε να βρει περισσότερα χρήματα μακριά από το τριφύλλι. Άλλωστε η χειροπιαστή πρόταση της Χίμκι ήταν μεγαλύτερη από αυτή του Παναθηναϊκού.

Ο Καλάθης προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα και τους πράσινους χωρίς να κάνει σήριαλ την υπόθεση του, χωρίς να καθυστερήσει περαιτέρω τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στον προπονητή του την απαραίτητη ηρεμία για να κάνει πιο εύκολα τις τελικές επιλογές για τις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ.

Τι κερδίζει αγωνιστικά το τριφύλλι από την παραμονή Καλάθη τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές. Εξίσου σημαντικό με το δεδομένο αγωνιστικό όφελος είναι και το ψυχολογικό.

Όταν την ίδια μέρα, που ουσιαστικά επισημοποιείται η συνεργασία του αιώνιου αντίπαλου σου με τον νέο του προπονητή -και μάλιστα εγνωσμένης αξίας που αυξάνει τις προσδοκίες- εσύ ανακοινώνεις την παραμονή του ηγέτη σου, την προσθήκη ενός σημαντικού παίκτη αγαπητού στο κοινό σου κερδίζεις αυτομάτως τις εντυπώσεις και κρατάς το ηθικό των φιλάθλων σου στα ύψη.

Πέρα όμως από το επικοινωνιακό παιχνίδι υπάρχει και η ουσία. Ο ηγέτης των πρασίνων στη μετά Διαμαντίδη εποχή έμεινε στην ομάδα. Ο Καλάθης είναι κορυφαίο γκαρντ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο κόσμος γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα βρισκόταν ο αντικαταστάτης του.

Βλέπει την διοίκηση να συνεχίζει την προσπάθεια να κρατήσει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακούει ότι πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι να κάνει τα πάντα για να κρατήσει και τον Μάικ Τζέιμς. Μετά από όλα αυτά πως να μην στηρίξεις την ομάδα;

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω και μια μικρή αναφορά στον ισχυρό άνδρα του Συλλόγου. Δεν λέω του μπασκετικού τμήματος, αλλά όλου του οικοδομήματος που ονομάζεται Παναθηναϊκός.

Οι φίλαθλοι του μεγάλου αθηναϊκού Συλλόγου πραγματικά πρέπει να αισθάνονται τυχεροί, που σε αυτή την τόσο κομβική στιγμή, υπάρχει αυτός ο άνθρωπος που είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά και να τα βάλει με όλους και με όλα.

Έχει κάνει λάθη στο παρελθόν, πολλά από αυτά και αρκετά σοβαρά θα έλεγα, αλλά πλέον φαίνεται να έχει ηρεμήσει και να μην εκτίθεται όσο παλιά. Μακάρι να μπορούσαν να βρεθούν και άλλοι με την οικονομική επιφάνεια του και την αγάπη που νοιώθει για κάθε τι πράσινο.

Η μόνη υποχρέωση όλων μας είναι να τον στηρίξουμε όπως μπορούμε και να του δείξουμε ότι θα είμαστε δίπλα του στο δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του σε Κ.Α.Ε και Ερασιτέχνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ