Μουντιάλ : Μόνο το Βέλγιο έπεισε ότι έχει φιλοδοξίες…

Μουντιάλ : Μόνο το Βέλγιο έπεισε ότι έχει φιλοδοξίες…

Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δημιουργούσαν καταστάσεις μόνο από τα μπουκαρίσματα του δυναμικού Λόφτους Τσικ. Οι υπόλοιποι παίκτες γυρόφερναν την μπάλα αλλά δεν είχαν ιδέα για το πώς θα την φέρουν στην περιοχή του Κουρτουά.

Τα δεύτερα του Βελγίου παίζουν καλύτερη μπάλα από τα δεύτερα της Αγγλίας. Το πράγμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Φαινόταν καθαρά μέσα στο γήπεδο που έψαχνες να βρεις Άγγλο με κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς επινοήσεων και τεχνικής κατάρτισης.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, κι εμείς που αλληθωρίζουμε προς τα λιοντάρια, και οι πρώτες ομάδες να έπαιζαν πάλι η διαφορά υπέρ των Βέλγων θα ήταν. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν κερδίζουν πάντα αυτοί που ξέρουν περισσότερη μπάλα. Κερδίζουν κι αυτοί που τρέχουν πιο πολύ, που πηδάνε πιο ψηλά και πάει λέγοντας. Να πούμε ότι οι δυο ομάδες κάθισαν πάνω στην πρόκριση και έγινε σε αυτό το ματς ό,τι έγινε και στο ματς της Ιαπωνίας που γέλασαν και τα τσιμέντα, θα ήταν άδικο.

Το πάλεψαν οι δυο αντίπαλοι και νίκησε το Βέλγιο με την γκολάρα του Γιανουζάι. Νίκησε ο καλύτερος παρά τις προσπάθειες των Άγγλων να ισοφαρίσουν. Άλλο πράγμα είναι να θες κάτι κι άλλο να έχεις τον τρόπο για να το πετύχεις. Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δημιουργούσαν καταστάσεις μόνο από τα μπουκαρίσματα του δυναμικού Λόφτους Τσικ.

Οι υπόλοιποι παίκτες γυρόφερναν την μπάλα αλλά δεν είχαν ιδέα για το πώς θα την φέρουν στην περιοχή του Κουρτουά. Αντίθετα οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον τρόπο. Είχαν κι έναν Φελαϊνί που έλυνε κι έδενε στην μεσαία γραμμή κυριαρχώντας απόλυτα. Η επικράτηση του Βελγίου δεν λέει και πολλά πράγματα. Ως πρώτο θα παίξει με την Ιαπωνία και ευχή όλων είναι να την τιμωρήσει για την παρωδία που μας ανάγκασε να παρακολουθήσουμε στα τελευταία δέκαπέντε λεπτά του παιχνιδιού του με την Πολωνία.

Η Αγγλία θα πέσει πάνω στην Κολομβία κι εδώ τα πράγματα γίνονται κομματάκι πιο δύσκολα δεδομένου ότι στην ομάδα του Πέκερμαν υπάρχουν ψηλά κορμιά για να εξουδετερώνουν τις αγγλικές σέντρες. Αν τα «λιοντάρια» θέλουν να φτάσουν ψηλά στην διοργάνωση οφείλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «καφετέρος» και να παίξουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο που δεν συμπεριλαμβάνεται βέβαια στις πρώτες επιλογές τους. Το Βέλγιο δικαίωσε όσους το θεωρούν ομάδα κορυφής. Για την Αγγλία δεν πήραμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ανάλογη επιβεβαίωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ