Ολυμπιακός : Η «καινοτομία» στο συμβόλαιο Μαρτίνς-παικτών!

Ολυμπιακός : Η «καινοτομία» στο συμβόλαιο Μαρτίνς-παικτών!

Στην καινούργια εκδοχή του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς και στεγανά!

Μία από τις απορίες που υπάρχουν διαχρονικά στην μπάλα είναι αν το σύστημα κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τα συστήματα. Ο καθένας μπορεί να κρατήσει τη δική του εκδοχή, όμως το μόνο βέβαιο είναι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να παίξεις χωρίς τακτική και αυτό μας το επιβεβαίωσε και η Αργεντινή στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας!

Τα πιο «βαριά» ονόματα του αθλήματος, ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρακολουθούν πλέον το Μουντιάλ από το σπίτι τους και αυτό μόνον τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει την τελευταία πίστωση χρόνου στους παίκτες του πριν να καταλήξει στο σύστημα στο οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να «υπακούσουν» όλοι όσοι θα φοράνε την ερυθρόλευκη φανέλα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν και ο Μαρτίνς είναι ο πέμπτος Πορτογάλος στη σειρά από αυτούς που έχουν δουλέψει στο Ρέντη, μετά τους Ζαρντίμ, Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Μπέντο, ωστόσο ίσως να μας παρουσιάσει κάποια «καινοτομία», σε σχέση με τους προκατόχους του.

Όπως μαθαίνουμε από το Ζέεφελντ και όπως είδαμε και στο πρώτο τεστ με την Βάτενς , ο Μαρτίνς ζητάει από τους παίκτες του να φτάνουν μέχρι τα όρια του (αντίπαλου) τερματοφύλακα για να πιέσουν και με αυτόν τον τρόπο να εφαρμόσουν τη βασική εντολή του που αναφέρει «πνίξτε τον αντίπαλο»!

Προφανώς και είναι ακόμη νωρίς για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη, στο βαθμό που θα το ήθελε ο Πέδρο, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπροστά τους όλη την προετοιμασία, αλλά και ο προπονητής όλη τη… μεταγραφική περίοδο.

Γιατί όποιος δεν θα έχει τα κουράγια ή τη διάθεση να τηρήσει αυτούς τους όρους του συμβολαίου που θέλει να υπογράψει ο Μαρτίνς με τους παίκτες του, τότε δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα αλλάξει και καράβι και προορισμό.

Από τη στιγμή που η ηγεσία του Ολυμπιακού θέλει να φτιάξει καινούργια ομάδα που να μην της θυμίζει την… προηγούμενη, ακριβώς επειδή οι παίκτες της δεν μάρκαραν ούτε τον αντίπαλο που περνούσε από δίπλα τους, τότε ο Μαρτίνς έχει την έγκριση για να προχωρήσει στην εφαρμογή του πλάνου του, χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο για συμβιβασμούς στα αποδυτήρια.

Ούτε δηλαδή θα παίζει τώρα ο «Α» παίκτης μπροστά από τον «Β» συμπαίκτη του για να τον καλύπτει στα μαρκαρίσματα, ούτε κάποιοι θα καταλαμβάνουν συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου επειδή αυτό τους βόλευε μέχρι τώρα.

Όλα αυτά ανήκουν στο χθες και όποιος θέλει να είναι παρών στο σήμερα και το αύριο της ομάδας, τότε θα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του στο γήπεδο και να μην περιορίζεται στα απολύτως τυπικά. Τώρα πια δεν υπάρχει ο Χάσι για να φορτωθεί τα λάθη της προετοιμασίας, συνεπώς άπαντες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ