Πόσο άλλαξε η Βραζιλία;

Πόσο άλλαξε η Βραζιλία;

Ο Νεϊμάρ και η παρέα του δεν παίζουν πλέον για τους θεατές, αλλά για την ομάδα τους…

Έξω η Αργεντινή, έξω η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αλλά συνεχίζει η Βραζιλία. Τυχαίο; Προφανώς και όχι. Έχουν αλλάξει οι Βραζιλιάνοι. Το ταλέντο έτσι κι αλλιώς δεν τους έλειπε ποτέ, όμως η ουσία ήταν το ζητούμενο.

Μην ξεχνάμε ότι στο προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε και στη χώρα τους γνώρισαν μία από τις πιο βαριές ήττες στη διαδρομή τους με την «επτάρα» από τους Γερμανούς και αυτό όπως φαίνεται τους προσγείωσε στην πραγματικότητα.

Η Βραζιλία δεν χορεύει πια… σάμπα. Πάνε αυτά, τελειώσανε! Τώρα παίζει για την πάρτη της κι όχι για τους θεατές. Δεν έχει ντρίμπλες και «κολπάκια» από αυτά που αρέσουν στην εξέδρα, αλλά εφαρμόζεται το σύστημα «ελάτε να σας βάλω γκολ». Μένει στο δικό της μισό γήπεδο η Βραζιλία, κάτι που δεν γνώριζε να πράττει και αφού υπερασπιστεί την εστία της, βγαίνει αυτή στην κόντρα μπάλα, σκοράρει και τελειώνει το ματσάκι, όπως συνέβη και με το Μεξικό.

Από τις παραδόσεις κρατάει το οικογενειακό κλίμα που το βλέπουμε στους πανηγυρισμούς των παικτών της και φυσικά ο Νεϊμάρ δεν φτιάχνει αυτός την ενδεκάδα-τουλάχιστον δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο. Τώρα πια η ομάδα από τη χώρα του καφέ είναι «σκληρή» στα μετόπισθεν και δεν μπορείς να τη βρεις «ανοιχτή», ώστε να σκοράρεις εναντίον της και να φέρεις το παιχνίδι στα δικά σου μέτρα.

Σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο κυνηγάνε οι αντίπαλοί και όχι οι Βραζιλιάνοι. Τους άλλαξαν τους όρους του παιχνιδιού και από τη στιγμή που οι βασικοί ανταγωνιστές τους έχουν πάει οι πιο πολλοί σπίτι τους είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς διατηρούν το όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Αυτή είναι η νέα εκδοχή της Βραζιλίας που πάντα ήταν προικισμένη με ταλέντο, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν μπορούσε να νικήσει τη δική της την αφέλεια και αυτό το είχαμε διαπιστώσει στο παρελθόν. Κι όποιος θέλει να τη νικήσει είναι υποχρεωμένος να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς και θα πρέπει να συγκρατήσει τους επιθετικούς-φωτιά που διαθέτει, αλλά και να λυγίσει την άμυνα-ατσάλι που παρουσιάζει στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μπορεί να βλέπουμε μία άλλη Βραζιλία που να μη σβήνει από τις αναμνήσεις μας τις μεγάλες στιγμές της ποδοσφαιρικής πανδαισίας που μας έχει χαρίσει κατά καιρούς πλην όμως είναι σαφές ότι με αυτό το πρόσωπο έχει αυξήσει τις πιθανότητές της για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Αρέσει, δεν αρέσει, αυτό είναι που μετράει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ