Λάζαρος : Η μέρα που ονειρευόταν από πιτσιρικάς

Λάζαρος : Η μέρα που ονειρευόταν από πιτσιρικάς

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που μπήκε φουριόζος στην προετοιμασία έχει όλα τα φόντα να γίνει σημείο αναφοράς στο νέο Ολυμπιακό. Το αυριανό φιλικό στο οποίο αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής έχει τη δική του σημασία. Όσο για την ΑΕΚ...

Πέρασαν χρόνια από τότε που πιτσιρικάς στην εξέδρα των φανατικών του Ολυμπιακού παρακολουθούσε την παρέα του Τζόλε και του Γεωργάτου. Πέρασαν χρόνια και πολλοί σταθμοί στην καριέρα του έως την ημέρα που, επιτέλους, θα φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας στον πρώτο, έστω ανεπίσημο, αγώνα.

Δεν είχε αρνηθεί ποτέ τα οπαδικά του αισθήματα παρότι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, πήρε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ξενιτεύτηκε και έπαιξε στην Ιταλία και στην επιστροφή του σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ οδηγώντας την μάλιστα πέρσι στο πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Σε όλη αυτή την διαδρομή δεν ξεχνούσε το παιδικό όνειρο του. Δεν ξεχνούσε τις οπαδικές προτιμήσεις του παρότι ουκ ολίγες φορές είχε «πληγώσει» τον Ολυμπιακό ως αντίπαλος. Επαγγελματίας στο 100% έκανε πάντα την δουλειά του σωστά για την ομάδα που υπηρετούσε.

Τώρα πλέον όλα για τον ίδιο είναι όπως ακριβώς τα είχε ονειρευτεί πιτσιρικάς. Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, περί ου ο λόγος, το παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα στα 31 του χρόνια φορώντας την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη μεγάλη χαρά. Η ένταξη του από την 1η Ιουλίου στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ η ώρα για σκληρή δουλειά και πλέον η μέρα που ονειρευόταν από πιτσιρικάς έρχεται αύριο στο φιλικό των Πειραιωτών (δεύτερο και τελευταίο στο Ζέεφελντ) με την Μποτοσάνι.

Η ώρα που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα παίξει το πρώτο του ματς, έστω και ανεπίσημο, είναι αυτή που περίμενε από μικρό παιδί.

Ο Λάζαρος που έχει μπει φουριόζος στην προετοιμασία, λες και ήταν παρών από την πρώτη μέρα στο Ρέντη, δείχνει έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Πέδρο Μαρτίνς και να ανοίξει το κεφάλαιο Ολυμπιακός στην καριέρα του και αγωνιστικά.

Τα βλέμματα άλλωστε όλων θα είναι στραμμένα πάνω του καθώς μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα φόντα να γίνει το σημείο αναφοράς στο νέο Ολυμπιακό.

Μπορεί τα νέα πρόσωπα να είναι ήδη αρκετά στο ερυθρόλευκο ρόστερ που προετοιμάζεται στα βουνά της Αυστρίας, όμως ο Λάζαρος σε πρώτο πλάνο και ο Φέτφα από την άλλη «μαγνητίζει».

Σαφέστατα και η δεύτερη ευκαιρία να δούμε ξανά τους Γκερέρο και Καμαρά αλλά και συνολικά την ομάδα έχει το ενδιαφέρον του.

Όμως όπως είχα γράψει και πριν το πρώτο ματς με την Βάτενς είναι ακόμη πολύ νωρίς. Τα συμπεράσματα θα έρθουν με την προετοιμασία να κυλάει και τα φιλικά να δυναμώνουν. Με το ρόστερ να ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τις μεταγραφές που επίκεινται.

Το αυριανό φιλικό έχει ξανά τον χαρακτήρα του «ξεμουδιάσματος», ένα ακόμη τσεκάρισμα για τον Πέδρο Μαρτίνς για αρκετούς παίκτες αλλά και για την συνοχή και την χημεία που ψάχνει στην ομάδα που θέλει να δημιουργήσει.

Για τον Λάζαρο, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς (δεν έχει λόγο να μην το κάνει καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση) είναι το ματς που περίμενε από μικρό παιδί. Μέχρι το επόμενο.

Υ.Γ. Στην ΑΕΚ έκαναν πράξη αυτό που αναμέναμε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του Λάζαρου. Στην ΑΕΚ μπορεί να πιστεύουν πως θα δικαιωθούν. Δικαίωμα τους είναι άλλωστε, έστω και αν ουσιαστικές ελπίδες για να αλλάξουν τα δεδομένα δεν υπάρχουν.

Θα διαβάσουμε ξανά για απαγορεύσεις και για… υποβιβασμούς. Λογικά και συνηθισμένα στα χρόνια της… εξυγίανσης. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο με τον Λάζαρο και η ΑΕΚ όχι. Τώρα αν εμφανιστεί όπως εμφανίζεται ξαφνικά η… Βερόνα και σε αυτά συνηθισμένοι είμαστε.

Προφανώς είχαν ξεχάσει στην ΑΕΚ την Βερόνα και το εγγυημένο συμβόλαιο και για αυτό έκαναν ραντεβού με τον Λάζαρο για την ανανέωση του. Το ίδιο και η Λίγκα που είχε τον Λάζαρο στην λίστα με τους ελεύθερους, δεν έβρισκε στα… κιτάπια της την Βερόνα.

Εν κατακλείδι, τα αρμόδια όργανα θα δώσουν την λύση όπως πρέπει. Κάτι παραπάνω ξέρει ο Ολυμπιακός που τον ανακοίνωσε και τον έχει ήδη στις τάξεις του, και θα τον έχει να παίζει κανονικότατα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ