Είναι ο λακαμάς ο λαός

Είναι ο λακαμάς ο λαός

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον πολιτικό θάνατο του Πάνου Καμμένου. Χωρίς να επιχαίρει. Κι επιχειρηματολογεί, για ποιους λόγους, ο επόμενος Καμμένος θα είναι ακόμα χειρότερος.

ΣΥΧΝΕΣ είναι οι αναλύσεις-τοποθετήσεις-εκτιμήσεις, το τελευταίο διάστημα, ότι ο Πάνος Καμμένος ξεψυχάει. Τινάζει τα πέταλα. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Αυτός ο θίασος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατεβάζει ρολά. Πολιτικά μιλάμε, βεβαίως βεβαίως. Πολιτικά, είναι ένα βήμα πριν το θάνατο. Βιολογικά ο άνθρωπος είναι μία χαρά και να είναι πάντα καλά. Οι μέρες του, σαν πολιτικός, είναι μετρημένες. Κι έτσι είναι. Ούτως η άλλως βέβαια αυτά τα πολιτικά-παρατράγουδα, δεν αντέχουν στο χρόνο. Μίας χρήσεως, είναι. Στη προκειμένη περίπτωση, το Μακεδονικό, ήταν η χαριστική βολή. Όταν πουλάς πατριωτισμό και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας τη κάνεις γυριστή, επισπεύδεις το πολιτικό σου, θάνατο.

ΕΥΛΟΓΑ λοιπόν, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχαίρουν: «Με το Μακεδονικό τουλάχιστον, γλυτώσαμε απ’ αυτό το πολιτικό-ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Ξεμπλέξαμε». Λάθος κύριοι. Μέγιστο λάθος. Ο επόμενος που θα εμφανιστεί θα είναι ακόμα χειρότερος. Αυτό μας έχει διδάξει η ζωή. Υπήρχε η Αυριανή. Αυτός ο εμετικός συνδυασμός φασισμού-λαϊκισμού. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ξέφτισε και εξέπνευσε. Τελείωσε αυτή η πατέντα; Ο επόμενος που έσκασε μύτη, είναι κατά πολύ χειρότερος. Ο εξαιρετικός Στέφανος Χίος με το «Μακελειό». Ο συχωρεμένος ο Γιώργος ο Κουρής, σε σχέση με τον Χίο, ήτανε Αρσακειάδα. Του παρθεναγωγείου. Της σχολής Καλογραιών.

ΤΟ ίδιο ακριβώς και στη πολιτική. Υπήρχε ο Καρατζαφέρης με το Λάος. Ο δήθεν, θρησκευόμενος πατριώτης. Σε συνδιασμό με το κανάλι, μαγαζί γωνία. Σιγά που δεν θα βρισκόντουσαν κορόιδα, να φάνε το παραμύθι, περί πατρίδος θρησκείας και οικογένειας. Με δεδομένο μάλιστα, ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχει πρόσφορον έδαφος. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των χουντικών δεν είναι λίγοι. Έκανε, καλή μπίζνα ο Καρατζαφέρης. Μέχρι και στη κυβέρνηση-Παπαδήμου, μπήκε κι ανοίξανε ακόμα περισσότερο, οι δουλειές. Κι αυτή, ήταν η πολιτική του, καταδίκη: Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τελειώσανε, όμως μαζί με το Λάος τα πολιτικά-παρατράγουδα; Σε καμία των περιπτώσεων.

ΝΕΑ φρούτα σκάσανε μύτη στη πιάτσα. Ακόμα χειρότερα. Αναδείχθηκε σε πολιτική δύναμη, ο Μιχαλολιάκος με τη Χρυσή Αυγή. Ενεφανίσθει ο Καμμένος με τον θίασο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αυτό θα γίνει και τώρα. Τη θέση του Πάνου Καμμένου, θα τη πάρει κάποιος άλλος. Ακόμα χειρότερος. Έτοιμος είναι ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Από κοντά ο Μπαλτάκος. Θα έρθει η φύση να συμπληρώσει το κενό από μόνη της. Είναι η ίδια η κοινωνία που έχει ανάγκη από Καμμένους. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα προκύψει ο επόμενος Δελαπατρίδης. Που στη προκειμένη περίπτωση βέβαια, το Δελαπατρίδης, είναι σχήμα λόγου. Δεν πρόκειται περί ψώνιου. Ο Καμμένος ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Και πως να χρησιμοποιεί την εξουσία. Δείχνει φαιδρός, αλλά δεν είναι. Είναι ένας επαγγελματίας και απόλυτα επιτυχημένος μάλιστα. Το μαγαζάκι που άνοιξε, με κάτι περίεργους σαν τον Παπαχριστόπουλο και τον Δημήτρη Καμμένο, μεγαλούργησε. Κυβερνάει τη χώρα. Ασκεί εξουσία.

ΕΙΝΑΙ δεδομένο, ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες ακραίας πόλωσης. Κάτι Καμμένοι, κάτι Λεβέντηδες, έχουνε σχολάσει. Τελειώσανε. Εξαιρετικά δύσκολος, είναι και ο Θεοδωράκης. Ούτε η Φώφη είναι για πολλά πράματα. Είναι δεδομένο όμως. ότι θα προκύψουν καινούργιοι μουστερίδες. Είναι ο λακαμάς ο λαός που γοητεύεται από τη γελοιότητα και το καραγκιοζιλίκι. Που απορρίπτει τα μεγάλα κόμματα και στρέφεται, στο ακόμα πιο φτηνό. Στο έσχατο ευτελές. Είναι ο ίδιος ο λαός που επιλέγει τους κατ’ εικόνα και ομοίωση, Καμμένους. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, EricClapton weith Susan Tedeschi & Derek Trucks- Crossroads.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ