Οι συστηματίες μπαταξήδες, που κουνάνε το δάκτυλο στον ΠΑΟΚ

Οι συστηματίες μπαταξήδες, που κουνάνε το δάκτυλο στον ΠΑΟΚ

Γεννάνε χρέη με ρυθμό κουνέλας, τα σβήνουν είτε μέσω κάποιου άρθρου, είτε μέσω πτώχευσης, επιστρέφουν καθαροί, μέχρι να φουλάρουν ξανά τα ντεπόζιτα και φτου κι απ΄την αρχή.

ΠΑΕ ΑΕΚ: 301 εκατομμύρια ευρώ.
Γ.Σ. Ηρακλής 422 εκατομμύρια ευρώ.
Α.Σ. Άρης 40 εκατομμύρια ευρώ.
ΚΑΕ Άρης: 27 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΑΕ Άρης: 17 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι μπαταξήδες του Δημοσίου, σε επίπεδο συλλόγων-αθλητικών εταιριών, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μερικές ημέρες πριν.

Περιττό να επισημάνω πως αν κατά λάθος χρωστούσε κάνα σεντ ο ΠΑΟΚ, θα είχαν ανακληθεί οι άδειες όλων των εργαζομένων στο Σκάι και ο σαγόνιας θα λάνσαρε τη νέα μόδα, summer 2018 βατραχοπέδιλα με βάτες…

Για την πρώτη βεβαίως ήταν αναμενόμενο, όταν έχεις σηκώσει χάρτινο πρωτάθλημα, εννοείται πως προηγουμένως θα έχεις ξοδέψει όλο απόθεμα σε χαρτί και δε θα σου έχουν μείνει χαρτονομίσματα.

Η έκπληξη έρχεται από το αουτσάιντερ, 420 ο Ηρακλής και μάλιστα ο ΓΣ, ο ερασιτέχνης προσέξτε, όχι η ΠΑΕ. Ποια απ΄όλες τις ΠΑΕ θα μου πεις, αυτοί έχουν συστήσει κι έχουν πτωχεύσει 2-3 και ΠΑΕ να ήταν, δε θα ξέραμε ποια απ΄όλες αφορά.

Το μόνο που μένει είναι έκτακτη συνέντευξη τύπου του αυθεντικού μυθικού ήρωα που θα δηλώσει «απαλλοτρίωσαν το όνομα μου χωρίς να πληρώσουν δικαιώματα, αλλά ντέφι να γίνει, αυτοί με ξεπέρασαν. Πιο εύκολο να εξοντώσεις το λιοντάρι της Νεμέας, παρά να δημιουργήσεις χρέος 420 εκ με πλαστά τιμολόγια, αυτά δε γίνονται ούτε στη μυθολογία».

Τον τρίτο της παρέας τον είχαν φράξει οι στοιχηματικές εταιρίες, οι άνθρωποι έχουν αναγάγει το πιστόλι σε επιστήμη. Και ο ερασιτέχνης και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και σημειώστε πως η λίστα αφορά χρέη στο δημόσιο, όχι σε αθλητές, μάνατζερ, προπονητές, προσωπικό, ακόμα και μεροκαματιάρηδες που προμήθευαν το κυλικείο με αναψυκτικά.

Αν προσθέσουμε κι αυτά, θα αναβληθεί η πρες κόνφερανς του Ηρακλή, μέχρι να αλλάξει το όνομα του σε Ηρακλάρης.

Πάλι καλά  που δεν έχει γίνει επαγγελματικά, το πόλο και ο στίβος…

Ο ΠΑΟΚ είχε χρέη στο δημόσιο και μετά τη λαίλαπα Μπατατούδη-Γούμενου, ήταν στρατηγική επιλογή να επικεντρωθεί η ΠΑΕ στις υποχρεώσεις σε τρίτους και να αφήσει στη μπάντα αυτά στο δημόσιο, παγώνοντας τα, δικαστικά.

Οι λόγοι πολλοί, βασικά ήταν ανήθικο να χρωστάς σε αθλητές, προπονητές, ή και υπαλλήλους ή προμηθευτές (ανθρώπους του μόχθου κατά βάσει), που είχαν ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες τους.

Εκτός αυτού, το δημόσιο είναι τόσο βραδυκίνητο που σου προσφέρει χρόνο, ο αθλητής θα σου κάνει μια καταγγελία στην Ουέφα και σε μερικές εβδομάδες θα έχεις απόφαση, άμεσα εκτελεστή.

Εκεί έριξε το βάρος ο ΠΑΟΚ λοιπόν, με αίμα και στερήσεις, ήρθε σε συμφωνίες διακανονισμών και για ένα μεγάλο διάστημα, πλήρωνε ταυτόχρονα σχεδόν τρεις ομάδες και χωρίς ιδιοκτήτη μάλιστα, μόνο με τα έσοδα..

Για να μιλήσουμε με αριθμούς και απτά παραδείγματα, το 2011 ίσως την πιο δύσκολη χρονιά του ΠΑΟΚ σε οικονομικό επίπεδο, οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν ο Κατσικάς που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή, ο Ρομπέρ του Πανθρακικού, ο Λάζαρ κι ένας Νιμανί που ήρθε με 60χιλ ευρώ για 6 μήνες, ενώ έμειναν ελεύθεροι ο Κοντρέρας, ο Βιτόλο και πουλήθηκε ο Βιειρίνια.

Για να κρατηθεί στη ζωή η ομάδα, μάτωσε αγωνιστικά.

Την ίδια χρονιά στη γειτονιά, ενώ είχαν μηδενίσει το κοντέρ των χρεών μέσω 44, έχοντας προλάβει να δημιουργήσουν άλλα τόσα, έφερναν τον Καστίγιο με συμβόλαιο πλέον του μισού εκατομμυρίου!!!

Αυτοί που ξόδευαν ασύστολα ενώ δεν πλήρωσαν ούτε αυτούς που έπλεναν τα σώβρακα των παικτών λοιπόν, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο στον ΠΑΟΚ, επειδή φρόντισε να εξοφλήσει έστω και με δόσεις τους παίκτες που χρωστούσε, πλήρωσε κασέρι το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών, όχι όμως τους τόκους και τις προσαυξήσεις. χάρη σε νόμο που έγινε για όλους τους πολίτες.

Αυτοί όμως δεν πληρώσαν γενικώς, ούτε πρωτογενές, ούτε τόκους, ούτε πρόστιμα, ούτε παίκτες και βγάζουν και γλώσσα.

Τους παίκτες μάλιστα που ζητούν τα δεδουλευμένα, τον ιδρώτα τους δηλαδή, τους βρίζουν…

Έκαναν σημαία μάλιστα το πάγωμα το χρεών, κάτι που όπως έχω εξηγήσει και παλιότερα είναι απολύτως νόμιμο, αφού προβλέπεται από το νόμο κι ας με διαψεύσει κάποιος δικηγόρος.

Υπέρτατη εξουσία της χώρας είναι η δικαστική, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου να αμφισβητήσει τα χρέη του σε δημόσιο οργανισμό και όχι μόνο, παγώνοντας τα, μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια.

Για να το κάνω λιανά. αν εσύ που με διαβάζεις χρωστάς στην εφορία ή στη ΔΕΗ, μπορείς να αμφισβητήσεις την οφειλή και να προσφύγεις στα δικαστήρια Μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να σου κόψει το ρεύμα και θα λαμβάνεις φορολογική ενημερότητα. Αν χάσεις τα δικαστήρια και θα πληρώσεις και θα επιβαρυνθείς των δικαστικών εξόδων.

Αυτοί μπήκαν στο άρθρο 44 το 2004 και το 2014 ξαναβούλιαξαν την εταιρία  τους, 10 χρόνια γιατί τα καινούργια χρέη τους δεν έγιναν απαιτητά;

Ο ΠΑΟΚ τα πάγωσε δικαστικά, αυτοί πως τα κράτησαν παγωμένα, χωρίς προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Είπατε κάτι;

Είναι από τα αυτονόητα ερώτήματα που δεν απαντούν ποτέ κι όταν κάποιος τα θέτει, τον βρίζουν όπως καλή ώρα εμένα.

Με τη διαφορά ότι εγώ γνωρίζω καλά τις πρακτικές τους και αυτοί από την πλευρά τους ξέρουν πως με όσα σάλια κι αν γεμίζουν τις οθόνες από την τσατίλα τους απλώς ανακουφίζονται προσωρινά, την αλήθεια όμως δε μπορούν να την αλλοιώσουν..

Για να σας λύσω και την απορία πάντως, παρόμοια θέματα προσπαθώ να τα δω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, βγάζοντας τα οπαδικά γυαλιά.

Όταν η ΑΕΚ -πριν γίνει χάρτινη- και ο Άρης -πριν γίνει ο «ο Άρης»-, μπήκαν στο 44 δεν ήμουν αρνητικός, υπό την έννοια ότι αντιλαμβανόμουν τη φιλοσοφία του νόμου. Το ποδόσφαιρο και ο επαγγελματικός αθλητισμός παράγουν πλούτο, δημιουργώντας τζίρους από συμβόλαια, διαφημίσεις, εισιτήρια, μπουτίκ, θέσεις εργασίας, από αυτόν το τζίρο τρώει ψωμάκι κόσμος, κονομάει το κράτος μέσω φόρων, ΦΠΑ, ασφαλιστικών ταμείων κλπ κλπ. Ακόμα και τα ΜΜΕ σαν αυτό που διαβάζετε τώρα, από τον ίδιο τζίρο με την ευρύτερη έννοια, επιβιώνει…

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό να πεις «βάζω οριστικό λουκέτο», μόνο τα δικαστικά παράβολα που πλήρωσε η χάρτινη φέτος, είναι έσοδα για το κράτος. Και ο «ο Άρης» ακόμα, μπορεί να είναι μικρή ΠΑΕ, όταν μας υποδέχονταν στο γήπεδό τους όμως ψώνιζαν φανέλες,κασκόλ, σημαίες κλπ από τη μπουτίκ του ΠΑΟΚ, για να τα κάψουν, ξόδευαν λεφτά οι άνθρωποι, σε περίπτωση που έκλειναν οριστικά τα μαγαζιά, αυτά τα χρήματα θα χάνονταν.

Κάτι που δε σημαίνει βέβαια πως είναι υπεράνω του κράτους και των νόμων, μια χαριστική ρύθμιση υπό προϋποθέσεις όμως, είναι μέσα σε ένα πλαίσιο λογικής.

Τούτοι ΄δω όμως το έχουν αναγάγει σε σύστημα και τρόπο ζωής, γεννάνε χρέη με ρυθμό κουνέλας, τα σβήνουν είτε μέσω κάποιου άρθρου, είτε μέσω πτώχευσης, επιστρέφουν καθαροί, μέχρι να φουλάρουν ξανά τα ντεπόζιτα με ακάλυπτες επιταγές και πάσης φύσεως οφειλές και φτου κι απ΄την αρχή.

Καθαρή ΠΑΕ έφτιαξε ο Καρυπίδης και μέσα σε 2 χρόνια την έβαλε πάλι μέσα με συμβόλαια Β εθνικής, είναι νομοτέλεια λοιπόν πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε τα ίδια.

Γνωρίζουν πλέον και τη διαδρομή, τους έμαθαν και οι υπάλληλοι των διοδίων, μόλις τους βλέπουν τους χαιρετούν «καλώς τα παιδιά, τρίτο χωματόδρομο δεξιά», ρωτώντας τους καπάκι «πόσα αφήσαμε τόγκα αυτή τη φορά;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ