Μουντιάλ : Οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον άσο

Μουντιάλ : Οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον άσο

Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί απέδειξαν περίτρανα την σημασία του να έχεις τερματοφύλακα που να κάνει τη διαφορά. Στον πρώτο το λάθος του Μουσλέρα τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, ενώ στον δεύτερο οι Βέλγοι χρωστούν πάρα πολλά στον Κουρτουά.

Ευρωπαϊκή υπόθεση πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά και τον αποκλεισμό Βραζιλίας και  Ουρουγουάης, όλες οι ομάδες που έμειναν στη διεκδίκηση του τίτλου προέρχονται από την Ευρώπη. Ο ένας ημιτελικός μας είναι πια γνωστός. Γαλλία εναντίον Βελγίου ή αν προτιμάτε Βέλγιο εναντίον Γαλλίας. Σήμερα θα μάθουμε και το δεύτερο ζευγάρι.

Οι νικητές των αναμετρήσεων Ρωσία- Κροατία και Σουηδία- Αγγλία θα βρεθούν αντιμέτωποι στους τέσσερις σε ένα Μουντιάλ που συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Πρώτον η απουσία ομάδας από την Λατινική Αμερική στα ημιτελικά δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα. Στα τελευταία εννέα τουρνουά μόνο σε δύο έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Το μακρινό 1982, με την τετράδα να αποτελείται από Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία και Γαλλία και το πιο πρόσφατο 2006, όπου εκεί έφθασαν Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία. Δεύτερον είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να φθάνουν στην τετράδα δύο, ή πολύ περισσότερο τρεις αν οι Άγγλοι αύριο πάνε σπίτι τους, χώρες που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους το τρόπαιο. Πάμε να δούμε αγωνιστικά τι έγινε σήμερα.

Στον πρώτο προημιτελικό τελικά η απουσία του Καβάνι μέτρησε πολύ. Ο Σουάρες ήταν απελπιστικά μόνος του μπροστά και η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Η Γαλλία μάλιστα μπήκε μπροστά στο σκορ με έναν τρόπο που ήταν μη αναμενόμενος. Με κεφαλιά σε στημένη φάση σε μια άμυνα που χαρακτηρίζεται ως ιδανική για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ ο Ταμπάρες ήξερε ότι για να έχει μια ελπίδα να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης δεν θα έπρεπε να φάει και άλλο γκολ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον τερματοφύλακα του. Ο Μουσλέρα θύμισε…..Κάριους, ο Γκριεζμάν σκόραρε και δεν πανηγύρισε και το ματς σχόλασε. Περιθώρια αντίδρασης δεν υπήρχαν για τους Λατίνους και έτσι απλά οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι τα πράγματα στράβωσαν για την Βραζιλία από την αρχή. Αφού δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που έκαναν στα πρώτα λεπτά, στάθηκαν άτυχοι στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ τους. Αυτογκολ και 1-0 για το Βέλγιο. Πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, υποδειγματική αντεπίθεση και 2-0.

Το σκηνικό που στήθηκε στην συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενο. Φλυαρία και μεγάλα ποσοστά κατοχής για τη Βραζιλία, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 προς το τέλος. Με΄τα το κάζο πριν από τέσσερα χρόνια στο δικό τους Μουντιάλ οι Βραζιλιάνοι πίστευαν ότι φέτος ήρθε η ώρα τους.

Από τη στιγμή μάλιστα που έμειναν έξω όλα σχεδόν τα μεγάλα φαβορί όλοι θεωρούσαν ότι η στέψη για την παρέα του Νειμάρ ήταν πιο κοντά. Τελικά ο Κουρτουά είχε διαφορετική γνώμη.

Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν συγκλονιστικός και είχε απαντήσεις σε ότι ερώτημα του έθεσαν οι αντίπαλοι του. Ο τερματοφύλακας αυτός απέδειξε γιατί μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο ξεκινά από έναν μεγάλο σε αξία άσο. Η φετινή Βραζιλία δεν ήταν φτιαγμένη για κούπα. Ναι ήταν σοβαρότερη από την προηγούμενη, ναι ήταν ομάδα με πλάνο και σχέδιο, ναι ήταν καλή μεσοαμυντικά, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Σήμερα έχει το δεύτερο πιάτο. Ευρωπαϊκές μάχες για να βγει το άλλο ζευγάρι της τελικής φάσης. Κροατία και Αγγλία φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ποιος μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει αγωνιστικά; Κανείς πιστέψτε με. Μπορεί τα ματς αυτά να μην έχουν την λάμψη αυτών που έγιναν, αλλά σίγουρα οι μάχες θα είναι σκληρές. Το κίνητρο για τις χώρες αυτές είναι μεγάλο, αφού με εξαίρεση την Αγγλία, κανείς δεν έχει φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Καλή μας θέαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ