Ολυμπιακός : Το ποντάρισμα στο «0» στη ρουλέτα των προκριματικών!

Ολυμπιακός : Το ποντάρισμα στο «0» στη ρουλέτα των προκριματικών!

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς ξεχώρισε το «πρώτο μισό» στο τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού στην Αυστρία!

Μπορεί να πέρασε στο «ντούκου», ωστόσο ήταν εντυπωσιακή η τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς μετά το δεύτερο τεστ του Ολυμπιακού με την Μποτοσάνι στην Αυστρία!

Ο Πορτογάλος προπονητής αντιμετώπισε με «αδιαφορία» το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του που ήταν και το πιο παραγωγικό, καθώς σε αυτό προέκυψαν τα τέσσερα γκολ από το 5-0 σε βάρος των Ρουμάνων και στάθηκε περισσότερο στο πρώτο, τονίζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ.

Προφανώς και το πρώτο μισό ενός φιλικού αγώνα λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως πιο αξιόπιστο δείγμα, καθώς στο δεύτερο μέρος οι προπονητές συνηθίζουν τις πολλές αλλαγές, άρα πάει περίπατο η όποια συνοχή της ομάδας, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο, όμως ο Μαρτίνς υπογράμμισε το «απαραβίαστο» της ερυθρόλευκης εστίας-το οποίο είχε συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι με την Βάτενς.

Γιατί δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα ο νέος κόουτς, αν και πρόσφατα δήλωσε ότι ο δικός του Ολυμπιακός θα είναι πιο επιθετικός, ώστε να μην πιστέψει (ή… φοβηθεί) ο κόσμος της ομάδας ότι θα ακολουθήσει το πορτογαλικό μοντέλο;

Επειδή γνωρίζει καλά ότι θα χρειαστεί τη σιγουριά στα μετόπισθεν στο άμεσο μέλλον, αφού τον επόμενο μήνα ο Ολυμπιακός θα μπει στη διαδικασία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Και στη… ρουλέτα των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ το ποντάρισμα στο «0» κρίνεται απαραίτητο, καθώς αποφεύγεις το μεγάλο ρίσκο.

Έτσι κι αλλιώς το σοβαρό πρόβλημα των ερυθρόλευκων στην προηγούμενη διαδρομή ήταν στα μετόπισθεν και ήταν λογικό να ασχοληθεί με αυτό ο Μαρτίνς-το είχαμε επισημάνει όπως θα θυμάστε σε προηγούμενες αναφορές μας-αφού οι κόκκινοι είχαν δεχθεί 28 γκολ σε 29 αγώνες.

Και το αξιοσημείωτο στην ιστορία της άμυνας είναι ότι μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει επιδείξει μία «σιγουριά», από τη στιγμή που δεν έχει δεχθεί γκολ ούτε και πολλές φάσεις, αν και οι αμυντικοί του δεν έχουν ξεχωρίσει, όσο οι επιθετικοί.

Κάτω από την εστία έπαιξαν και ο Γιαννιώτης και ο Χουτεσιώτης, στο κέντρο της άμυνας μπήκαν όλοι οι στόπερ (Βούκοβιτς, Σισέ, Ένγκελς, Νικολάου, Ευαγγέλου) αριστερά χρησιμοποιήθηκαν και ο Τσιμίκας και ο Νικόλης όπως και δεξιά πήραν χρόνο συμμετοχής οι Ομάρ, Μασούρας και Σάλιακας.

Αν το εξετάσουμε δηλαδή από την… ανάποδη, τότε ίσως να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να εφαρμόζει την εντολή του προπονητή του για πίεση ψηλά και αυτό είναι που του δίνει ασφάλεια στην πίσω ζώνη.

Περισσότερα θα μάθουμε βέβαια στα επόμενα φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία, όπου θα αυξηθεί και ο βαθμός δυσκολίας των αντιπάλων, άρα θα κρίνονται και ως πιο αξιόπιστα, ενώ παράλληλα με την ερυθρόλευκη φανέλα αναμένεται να δούμε καινούργια όσο και σημαντικά πρόσωπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ