Η Βαρντάρ Σκοπίων στη Σούπερλιγκ

Η Βαρντάρ Σκοπίων στη Σούπερλιγκ

Ο πρωθυπουργός των Φιλιππίνων κι ο Κουρουμπλής. Η Ελεονώρα Μελέτη και η Μαρία Κορινθίου. Τα εκατομμύρια της Ζαμάλεκ που κλώτσησε ο Δώνης και η Βαρντάρ Σκοπίων που πρέπει να παίζει στη Σούπερλιγκ. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΤΙΜΗ και δόξα στον Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Τον Πρωθυπουργό των Φιλιππίνων. Για μεγάλη μαγκιά μιλάμε: «Εάν έστω και ένας μου αποδείξει την ύπαρξη του θεού παραιτούμαι. Τα βροντάω και φεύγω». Αυτοί είναι ηγέτες. Όχι σαν τους δικούς μας τους λιμοκοντόρους που είναι κολλημένοι στις καρέκλες. Ο εν λόγω Ντουτέρτε, είχε αποκαλέσει το θεό ηλίθιο και γιο της σκύλας. Προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ιερωμένων και της αντιπολίτευσης. Με τον Ντουτέρτε να επανέρχεται δριμύτερος. Όταν σε επίσημη ομιλία του, στη πόλη Νταβάο, τόνισε : «Ανάμεσα στα τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπους εγώ χρειάζομαι μόνο έναν. Να μου πει, ότι έχει μία φωτογραφία, μία σέλφι με το θεό. Αν υπάρχει ένας, κυρίες και κύριοι, εγώ θα ανακοινώσω αμέσως τη παραίτησή μου». Από τη περασμένη Παρασκευή, πάντως μέχρι και σήμερα, φωτογραφία με το θεό ουδείς προσκόμισε. Αυτός είναι, πρωθυπουργός. Όχι σαν τον Αλέξη, που δεν κάνει το σταυρό του, δεν ορκίζεται, αλλά πάει στο Άγιον Όρος και ξεμοναχιάζεται με την εικόνα της Παναγίας.

ΤΙΜΗ και δόξα, στην Ελεονώρα Μελέτη. Που δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω. Μία διαδυκτιακή φίλη της, την ειρωνεύτηκε που γέννησε με καισαρική χαρακτηρίζοντάς την, παράλληλα, «αλογομούρα». Με την Ελεονώρα να αστράφτει και να βροντάει σαν τον Όλυμπο και τη Γκιώνα: «Τολμάς εσύ με αυτό το πρόσωπο να πεις εμένα αλογομούρα»; Για να επιβεβαιωθεί απόλυτα η ρήση του Γουλιέλμου Τέλλου, «ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται». Κι ενίοτε κάνει και καλή χωρίστρα προσθέτει η ταπεινότητά μου.

ΤΙΜΗ και δόξα για τον αστυνόμο Θεοχάρη της Καρδίτσας. Τον μπασκίνα, που ανακάλυψε τη μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβις στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, 10.564 δέντρα σε έκταση 2.5 στρεμμάτων. Τα οποία εκριζώθηκαν και πετάχτηκαν σε χωματερές. Και τον 44χρόνο Μάρκο Ράπτη να οδηγείται σιδηροδέσμιος στην Ασφάλεια για τα περαιτέρω. Αποτέλεσμα; Επρόκειτο περί βιομηχανικής, άρα νόμιμης κάνναβις. Ο Ράπτης να φωνάζει και να ωρύεται, ότι η καλλιέργεια είναι νόμιμη, αλλά οι μπασκίνες πιστοί στο καθήκον να τα ξεριζώνουν μετά μανίας. Ούτε μία ρίζα δεν αφήσανε. Σε τέσσερα-πέντε, χρόνια που θα τελεσιδικήσει η υπόθεση και θα βγει μια κάποια αποζημίωση, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Ο Έλληνας μπασκίνας αντιθέτως, θα ζει και θα βασιλεύει στον αιώνα τον άπαντα.

ΤΙΜΗ και δόξα στον χαλκέντερο Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο οποίος έκανε πράξη τη ρήση του Ομέρ Βρυώνη, «ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει». Τώρα λοιπόν, που ο θρησκευόμενος πατριώτης Πάνος Καμμένος περνάει δύσκολα, ο επάγγελμα-ΠΑΣΟΚ, Κουρουμπλής, έβαλε τα στήθεια του μπροστά: «Έντιμος πολιτικός ο Καμμένος. Μην περιμένετε να ρίξει, τη κυβέρνηση. Όσο κι αν τον χτυπάτε. Είναι ένας έντιμος πολιτικός». Που είναι τον περίεργο; Όπως έχει αποφανθεί, ο Ομέρ Βρυώνης, «αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε».

ΤΙΜΗ και δόξα στη Μαρία Κορινθίου, που ακολουθεί το δρόμο, που άνοιξε η Ελεονώρα Μελέτη: «Αν γράψει κάποιος στο instagram, ότι έχω χοντρό μπούτι, να ξέρει, ότι θα κοιμηθώ το βράδυ. Στην αγένεια όμως, θα απαντήσω με αγένεια. Το ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν σημαίνει ότι δέχομαι και ανέχομαι τη χολή του καθενός».
Ιδού λοιπόν, που το νιμού χτενίζεται για δεύτερη φορά.

ΤΙΜΗ και δόξα στον Γιώργο Δώνη, που αρνήθηκε τα 3.6 εκατ., της Ζαμάλεκ για διετές συμβόλαιο. Και τίμησε το λόγο του με τον χρεωκοπημένο Παναθηναϊκό. Απορία; Τα 3.6 εκατομμύρια το ξέρουνε;

ΤΙΜΗ και δόξα στον Γεώργιο Βασιλειάδη. Που με τον έναν η τον άλλο τρόπο, τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα, επέτυχε το τεράστιο έργο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλητών. Εφέτος, η Σούπερλίγκ με 16 ομάδες, του χρόνου με 14 και του παραχρόνου, έχει ο θεός. Κάποιος άλλος θα είναι υπουργός και θα κάνει τις δικές του ασκήσεις επί χάρτου. Ο εν λόγω Βασιλειάδης, ωστόσο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Να πρωτοτυπήσει αλλά ταυτόχρονα να γράψει και ιστορία. Το επόμενο πρωτάθλημα, που θ αρχίσει τον Αύγουστο, αντί για 16 να έχει 18 ομάδες. Οι άλλες δύο θα ήταν από τη φίλη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας. Στα πλαίσια της καλής γειτονίας των δύο λαών κι ενάντια στις προκαταλήψεις. Ένα ακόμα βήμα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία. Που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς. Η Χούντα, έβαζε μία ομάδα από τη Κύπρο να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα, που είναι υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών, να βάλλει στο πρωτάθλημα, της Σούπερλιγκ, δύο ομάδες από τη Μακεδονία. Τη πρωταθλήτρια Σκεντίγια και τη Βαρντάρ.

Στη μουσική επιλογή, The Beatles-Hey Jude.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ