Μουντιάλ : Απόψε κοντράρονται τα δύο φαβορί για τον τίτλο

Μουντιάλ : Απόψε κοντράρονται τα δύο φαβορί για τον τίτλο

Από τις τέσσερις ομάδες, που έφθασαν στο τέρμα του δρόμου, οι δύο σημερινοί αντίπαλοι αποτελούν και τα φαβορί για τον τίτλο. Με άλλα λόγια όποιος φύγει νικητής σήμερα από το γήπεδο θα έχει αγκαλιάσει το τρόπαιο.

Με το τελευταίο επίσημο ραντεβού τους σε μεγάλη διοργάνωση να χάνεται στο χρόνο, ήταν στο μακρινό 1986 και στο Μουντιάλ του Μεξικού που αντάμωσαν στον μικρό τελικό, η αποψινή τους μάχη προμηνύεται το λιγότερο ενδιαφέρουσα.

Μπορεί τότε οι Γάλλοι να νίκησαν με 4-2 τους Βέλγους και να κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο, αλλά από τους παίκτες που θα βρεθούν στο χορτάρι του γηπέδου της Αγίας Πετρούπολης αυτοί που είχαν απλώς γεννηθεί τότε, όχι να θυμούνται κιόλας το ματς, ζήτημα είναι να αποτελούν αριθμό μεγαλύτερο των δαχτύλων του ενός χεριού.

Οι Γάλλοι ψάχνουν  σήμερα το βράδυ την τρίτη τους συμμετοχή σε τελικό, μετά από αυτές το 1998 και το 2006, ενώ  οι Βέλγοι την παρθενική τους. Πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αφού οι δεύτεροι έχουν βρεθεί σε ημιτελική φάση μόλις μια φορά εκτός από την τωρινή;

Αρκετά όμως με το παρελθόν, με το παρόν τι γίνεται. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τον τελικό νικητή. Πρόκειται για δύο πολύ ποιοτικές ομάδες, που έδειξαν σε όλη τους την πορεία μέχρι τώρα πολύ καλά στοιχεία τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό παιχνίδι. Πάμε να τους δούμε ξεχωριστά.

Το σύνολο του Ντιτιέ Ντεσάμπ μετά από σχετικά μέτριες εμφανίσεις σε έναν βατό για τα μέτρα του όμιλο, Περού, Αυστραλία και Δανία δεν μπορούσαν να προβληματίσουν τη Γαλλία, στους 16 και στους 8 έβγαλε ποιότητα, πάθος και αποτελεσματικότητα.

Τα τρία γκολ που δέχθηκε η Γαλλία από την Αργεντινή στο πρώτο νοκ- άουτ ματς της δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση την εικόνα της αναμέτρησης. Πολύ πιο επιθετική από την αντίπαλο της και με τρομερή ταχύτητα στην μετάβαση του παιχνιδιού εκμηδένισε την όποια αντίδραση πήγε να βγάλει ο Μέσι και η παρέα του.

Στον επόμενο γύρο πέρασε με διαφορετικό τρόπο μια σαφέστατα δυσκολότερη ομάδα, την Ουρουγουάη. Η αλήθεια είναι βέβαια πως την βοήθησε η συγκυρία της απουσίας του Καβάνι, δεν παύει όμως να έβαλε δύο γκολ κόντρα στην καλύτερη άμυνα του τουρνουά και ταυτόχρονα να απειληθει ελάχιστα.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από την άλλη στηρίχθηκε περισσότερο στις επιθετικές της αρετές. Από το πρώτο ματς έδειξαν ότι το κύριο προσόν τους θα ήταν η ταχύτητα τους και οι συνεργασίες στην γραμμή κρούσης τους. Λουκάκου, Αζάρ και Ντε Μπρουίνε βρίσκονται με κλειστά μάτια και η εναλλαγή θέσεων εξοντώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Μεσοαμυντικά όμως εμφάνισαν χτυπητές αδυναμίες που λίγο έλειψε να τους κοστίσουν ακόμα και απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, όπως οι Ιάπωνες. Στους 8 χρειάστηκαν και την εκπληκτική εμφάνιση του Κουρτουά για να περάσουν την Βραζιλία, αλλά το έχουμε πει πολλές φορές ότι οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τον άσο.

Τι περιμένουμε απόψε το βράδυ; Όχι πολλές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα. Σοβαρές απώλειες δεν υπάρχουν, μόνο ο Μένιε για τους Βέλγους, όποτε οι αρχικοί έντεκα είναι λίγο πολύ γνωστοί. Ο εκλέκτορας της εθνικής Γαλλίας θα περιμένει πολλά από το δίδυμο Εμπαπέ και Γκριεζμάν, ποντάροντας στους χώρους που αφήνει ο αντίπαλος, ενώ ο ομόλογος του της εθνικής Βελγίου θα βάλει πάλι δύο αμυντικά χαφ σε μια προσπάθεια να ελέγξει το χώρο του κέντρου.

Το σίγουρο είναι ότι αποτελούν ζευγάρι που γουστάρεις να βλέπεις. Ακόμα και αν η κρισιμότητα του ματς είναι τεράστια πρόκειται για ομάδες με νεανική διάθεση που δεν θα κλειστούν, αλλά θα παλέψουν να πάρουν τη νίκη με τον δικό τους τρόπο και όχι καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου.

Προσωπικά θα ήθελα να δω το Βέλγιο σε έναν τελικό. Θα αποτελούσε μια δικαίωση για το ταλέντο αυτής της γενιάς. Να πετύχουν, δηλαδή, ότι δεν μπόρεσαν πριν από τριάντα δύο χρόνια η προηγούμενη χρυσή φουρνιά τους, με Σίφο, Κέλεμανς, Ντεγκρίζ Πφαφ και άλλους….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ