Μαρινάκης : Το είπε και το έκανε!

Μαρινάκης : Το είπε και το έκανε!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα τέλη της περσινής σεζόν ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα αλλάξει και πως μια νέα ομάδα θα «χτιστεί» για την επιστροφή στην κορυφή. Μέσα Ιουλίου και η υπόσχεση έγινε πράξη.

Είναι χρονιά επανεκκίνησης στον Ολυμπιακό. Μετά από 7 σερί πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει στο ιστορικό όγδοο, για λόγους που έχουν αναλυθεί αναλυτικά όλο αυτό το διάστημα.

Λίγο πριν το τέλος της περσινής σεζόν αλλά και μετά το ντροπιαστικό 3-0 στα Γιάννενα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα αλλάξει ριζικά. Πως στον Ολυμπιακό θα παίζουν από εδώ και στο εξής μόνο όσοι γουστάρουν την φανέλα που φοράνε.

Πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να έρθει μέσα σε ένα καλοκαίρι η μεγάλη αλλαγή στον σύλλογο του Πειραιά με την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας από την αρχή που θα επιδιώξει να μετατρέψει απλά σε ένα διάλειμμα την περσινή χαμένη σεζόν.

Στα λόγια όλα είναι εύκολα. Το ζητούμενο πάντα είναι οι πράξεις. Πόσο εύκολο άλλωστε είναι να αλλάξεις από την βάση της μια ομάδα;

Αν το θέλεις, αν έχεις την διάθεση, την «δίψα» για επιστροφή στις επιτυχίες, τις σωστές διασυνδέσεις και βεβαίως την οικονομική ευχέρεια, όλα μπορούν να γίνουν.

Πρώτο βήμα πριν ξεκινήσει η αλλαγή, ο νέος προπονητής. Από τον Απρίλιο ο Μαρτίνς πήρε τα «κλειδιά» της ομάδας, ο Καρεμπέ με τον Μοντέστο ανέλαβαν να συνεργαστούν μαζί του για να φτιαχτεί από την αρχή ο καλύτερος Ολυμπιακός που θα δώσει ξανά στον κόσμο το καλό ποδόσφαιρο και βέβαια τους τίτλους.

Μέσα Ιουλίου πια και τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη στο φινάλε της περσινής σεζόν έχουν γίνει πράξεις. Με σωστό πλάνο, με ηρεμία, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις, με άψογη συνεργασία προπονητή, αθλητικού διευθυντή και σκάουτινγκ ο Ολυμπιακός δημιουργείται από την αρχή.

Μια ματιά στην αποστολή της ομάδας για τις Κάτω Χώρες όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του δίνει τις «απαντήσεις».

Ο Γιαννιώτης θα είναι ο νέος τερματοφύλακας της ομάδας, ο Μασούρας ήρθε για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μιράντα για το κέντρο της άμυνας, σήμερα ανακοινώνεται και ο Μεριά ενώ έχει αποκτηθεί και ο Ευαγγέλου, ο Τσιμίκας για την αριστερή πλευρά. Καμαρά, Μπουχαλάκης στον άξονα και εκεί έχει και συνέχεια στις μεταγραφές, ίσως και πολύ σύντομα (σ.σ. Γουίλιαν, Μπαρέιρο), στα «φτερά» Ποντένσε και Λάζαρος αλλά και «Φέτφα» που υπολογίζεται και για μπακ-απ του Φορτούνη. Στην επίθεση Γκερέρο και Μάνος ενώ έρχεται και ο Κούκα.

Μια νέα ομάδα βρίσκεται στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς την ώρα βεβαίως που οι προσθήκες θα συνεχιστούν. Και ειδικά όπου υπάρχουν αποχωρήσεις θα καλύπτονται άμεσα. Ενίσχυση στον άξονα, ένας ακόμη εξτρέμ, ένας τερματοφύλακας για μπακ-απ του Γιαννιώτη και βλέπουμε.

Την ώρα που οι αποχωρήσεις των «κομμένων» θα συνεχιστούν μετά την πώληση του Σεμπά με τους Εμενίκε, Οφόε, Ταχτσίδη ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ερυθρόλευκοι που τώρα βρίσκονται στην προετοιμασία δύσκολα θα είναι στο ρόστερ και τον Σεπτέμβριο. Μάριν, Τζούρτζεβιτς, Βούκοβιτς, Ένγκελς είναι σε αυτή την κατηγορία όπως βεβαίως ορθάνοικτο είναι και το ενδεχόμενο πώλησης των Σισέ, Νικολάου, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί.

Προφανώς και δεν θα συμβούν όλα μαζί όμως ακόμη τον νέο Ολυμπιακό με σιγουριά δεν τον γνωρίζουμε. Έχουμε μισό καλοκαίρι άλλωστε μπροστά μας.

Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως η υπόσχεση Μαρινάκη για επανεκκίνηση, ουσιαστική και όχι στα λόγια έχει γίνει, με το πλάνο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα αποτελέσματα του νέου Ολυμπιακού θα φανούν στο χορτάρι, αυτό έτσι και αλλιώς είναι δουλειά άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ