Η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Ρουβίκωνας κι ο Γιούνκερ τύφλα στο μεθύσι

Η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Ρουβίκωνας κι ο Γιούνκερ τύφλα στο μεθύσι

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει με τελικό. Συνεχίζει με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν τα πήρανε και καταλήγει με το ερώτημα; Με ποιόν είσαι; Με τη «νομιμότητα» ή με τον Ρουβίκωνα;

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ, από εκεί που είχαμε μείνει, στο blog της Κυριακής. Γιά τον τελικό, Ότι, «αν υπάρχει θεός του ποδοσφαίρου, μία μικρή βοήθεια σ αυτή τη Κροατία, πρέπει να τη δώσει. Τη δικαιούται». Θεός βέβαια δεν υπάρχει. Η τράπουλα ήτανε που τη πήγε κόντρα τη Κροατία. Αυτογκόλ, πέναλτυ, του «είναι δεν είναι» με τη μαυροφόρα να βλέπει και να ξαναβλέπει τη φάση στο VAR και τέζα ο καμπούρης. Σαφώς καλύτερη ομάδα η Γαλλία. Οι Κροάτες, είχανε πέρα από τη κούραση και τη ταλαιπωρία τους και γκίνια, σχόλασε ο γάμος. Όταν έχεις απέναντί σου, τη πιό νεανική και φρέσκια ομάδα του τουρνουά κι η βενζινα σου στο ρεζερβουάρ είναι γιά 60 λεπτά και πάλι καλά που το κοντέρ έγραψε μόνο τέσσερα.

-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Πραγματικά απίστευτο. Αυτό που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο Ντοκουμέντο, του Μπαξεβάνη: «Ρώσσοι πράκτορες, επιχείρησαν να χρηματίσουν 3 Βουλευτές των ΑΝΕΛ». Κανονικό θρίλερ. Με Ρώσσους πράκτορες και έλληνες εισπράκτορες. «Μακεδονομάχους» με το αζημίωτο. Και το δίκτυο να έχει σχέσεις με μητροπολίτες και τη Μονή Βατοπεδίου. Γιά να περάσει, η πρόταση μομφής, της ΝΔ και να πέσει η ένδοξη και τιμημένη κυβερνηση των Συριζανέλ. Κι επειδή, δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα του Μπαξεβάνη, αυτό, πραγματικά είναι απίστευτο. Ότι, επιχείρησαν να χρηματίσουν, τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ και δεν τα κατάφεραν. Δηλαδή, τους τα δίνανε και δεν τα πήρανε. Απίστευτο.

-ΝΕΑ εμφάνιση του Ρουβίκωνα. Ρίξανε μπογιές και κατεβάσανε τη τζαμαρία, στα γραφεία της εταιρίας, Leroy Merlin, στη Κηφισίας. Κακά παιδιά. Αλήτες μπορείς να πεις. Αντί να κυτάξουνε τα μαθήματά τους πάνε και κάνουνε φασαρίες. Σε συμβολαιογραφικά γραφεία που κάνουν πλειστηριασμούς. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε γιατρούς που ζητάνε φακελάκια. Στο γραφείο του βουλευτη Κατσίκη. Σε πρεσβείες. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη Novartis κλπ. Παλιόπαιδα. Αντί να δουλέψουνε και να προκόψουνε στη κοινωνία, πάνε με τις βαριοπούλες και σπάνε τις τζαμαρίες.

ΣΤΗ προκειμένη περίπτωση, η εταιρία, απέλυσε εργαζόμενη, μόλις διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η συγκεκριμένη υπάλληλος που ήταν δέκα χρόνια στην εταιρία, απολύθηκε με τη νομότυπη αιτιολογία, της «μειωμένης απόδοσης», μολις αρώστησε. Και τέλος. Ποιός ν ασχοληθεί μαζύ της; Η Υπουργός Εργασίας; Το πουλέν του Κατρουγκαλου; Η Έφη Αχτσιόγλου; Η γοητευτική Έφη, έχει άλλα πράγματα ν ασχοληθεί. Είναι μέσα στη καλή χαρά και πανηγυρίζει μαζύ με τα άλλα μέλη της κυβέρνησης γιά την έξοδο από τα μνημόνια.

ΚΙ ΟΛΟΙ βγαίνουν κάθε φορά και καταδικάζουν το Ρουβίκωνα. Κι ας δεχτούμε, σωστά. Η κυβέρνηση πρέπει να παίρνει θέση υπέρ της νομιμότητας. Ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, να μιλάει γιά «προσβολή κατά των δημοκρατικών θεσμών». Πολύ περισότερο ο Κυριάκος, που είναι και δεξιόστροφους. Ερώτηση: Όταν πριν δέκα μέρες βγήκε η είδηση για την απόλυση της εργαζόμενης. Βγήκε κανείς από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση να πάρει θέση; Υπέρ της νομιμότητας πάντα: Έστω, γιά να πει ότι ήταν παραμύθι-φούρναρης άρρωστη. Ότι δεν την καλύπτει ο νόμος. Κάτι βρε αδερφέ. Εκτός αν μια σπασμένη βιτρίνα είναι τόσο σημαντικότερη από μια γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας που μένει στο δρόμο.

ΓΙΑ ΝΑ αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, πόσο ηθικότερο είναι το ποδόσφαιρο της πολιτικής (έστω γιατί τα λεφτά είναι λιγότερα): Αν ένας διαιτητής την ίδια φάση τη δώσει πέναλτι στη μια περιοχή αλλά σφυρίξει «παίζεται» στην άλλη και φάει ξύλο, δε θα βγει να μιλήσει. Δε θα πει «η πρώτη φάση ήταν πέναλτι» γιατί ξέρει, ότι καπάκι θα του πουν «αν ήταν αυτή πέναλτι, γιατί δεν τη σφύριξες και στην άλλη περίπτωση;». Ο διαιτητής απλά θα λουφάξει, γιατί ξέρει ότι φταίει. Δεν θα βγει να κάνει και το νταή από πάνω. Σαν τον Καμμένο και τον Κοντονή. Γιατί, όσο στημένος κι αν είναι, ο διαιτητής έχει μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Μία, αίσθηση ντροπής. Δε θα διανοηθεί καν να βγει μιλήσει κατά της βίας. Δεν είναι πολιτικός ο διαιτητής. Έχει τσίπα. Λαμόγιο είναι. Έκανε τη δουλειά του, κονόμησε, δε θα βγει κι από πάνω.

ΔΕΝ βγήκε ποτέ ο Κοκκαλιάρης να πει, ότι θα διώξει τη διαφθορά από το ποδόσφαιρο. Δε βγήκαν ποτέ ο Παπαχίντζιος, ο Παπουτσέλης κι ο Δημητρόπουλος να προτείνουν λύσεις για το χάλι της διαιτησίας. Στην πολιτική, αυτοί που έφεραν την χώρα εδώ, αυτοί που είχαν το τιμόνι, κουνάνε το δάχτυλο και θέλουν να κάνουν και μαθήματα οδήγησης. Και οι προηγούμενοι και φρέσκιοι. Κάλους, έχουνε βγάλει δάχτυλα των Συριζαίων. Από τις πολλές υπογραφές στα μνημόνια. Κόκκινος, έχει γίνει ο σβέρκος του Τσακαλώτου, από τις σφαλιάρες που τρώει στο Γιούρογκρουπ. Κόβουνε μισθούς και συντάξεις, βάζουνε φόρους και κάνουνε και μαθήματα αριστεροφροσύνης από πάνω.

ΚΑΙ λίγα είναι αυτά που κάνει ο Ρουβίκωνας. Κι εν πάση περιπτώσει βάλε στη μία μπάντα τη «νομιμότητα» και στην άλλη τα παλιόπαιδα του Ρουβίκωνα. Με ποιόν θα πας; Ποιοί, εκφράζουν τη νομιμότητα; Σε διεθνές, επίπεδο αυτό το ρεμάλι ο Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Να χασκογελάει και να σέρνεται μεθυσμένος φόρα παρτίδα. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Να τον κρατάνε, μη τυχόν πέσει και σωριαστεί. Σε εγχώριο επίπεδο ο Καμμένος που τον υπερασπίστηκε. Με ποιόν θα είσαι; Και στο φινάλε, ποιοί, έχουν καταστρέψει αυτόν τον τόπο; Τα παλιόπαιδα του Ρουβίκωνα; Η, οι πάσης φύσεως εκφραστές της νομιμότητας, χθεσινοί και σημερινοί; Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Ksenija Sidorova- D.Schostakovich Waltzer nr. 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ