Οι τρεις νεαροί το σκέφτηκαν καλά. Η ΑΕΚ;

Οι τρεις νεαροί το σκέφτηκαν καλά. Η ΑΕΚ;

Ο Γιώργος Χελάκης παραθέτει τα ουσιαστικά δεδομένα της μεταγραφής με δανεισμό των δυο Αργεντινών και του Βραζιλιάνου στην ΑΕΚ.

Είναι τρεις νεαροί και φερέλπιδες. Επιθυμούν και οι τρεις να εκτινάξουν την καριέρα τους που έμεινε στάσιμη διότι στην ομάδα τους δεν κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές. Ετσι θα πρέπει να αντικριστεί η απόφαση των νεαρών Αλεφ, Πόνσε και Μπογέ να φορέσουν την φανέλα της ΑΕΚ. Μπροστά τους έχουν την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ κι αν όχι, τουλάχιστον τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Από την πλευρά τους λοιπόν η ΑΕΚ είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Το αν θα καταφέρουν να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους μέσα από την Ενωση, είναι κατά βάση δικό τους θέμα. Συναρτάται ευθέως με την απόδοσή τους στο γήπεδο. Αυτά, αν δει κανείς το θέμα από την πλευρά των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που τους περιμένει η ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα για να υπογράψουν τα συμβόλαια τους. Αν εξετάσουμε το θέμα από την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχουν άλλα δεδομένα που επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη. Η ΑΕΚ δεν παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές με επενδυτική λογική. Από την στιγμή που οι παίκτες δεν της ανήκουν κάτι τέτοιο δεν ισχύει παρά τις οψιόν αγοράς. Αν ο παίκτης θέλει να φύγει η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον σταματήσει όπως αποδείχτηκε.

Πέρα από αυτό, η ομάδα του Ουζουνίδη δεν τους πήρε με την προοπτική να της αποδώσουν κάποια στιγμή και να την βοηθήσουν στο πρωτάθλημα και τις άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τους πήρε για να καλύψει άμεσα, πραγματικά κενά που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση του Λάζαρου, του Αραούχο και του Γιόχανσον, ενδεχομένως και του Κονέ. Κάτω από αυτή την οπτική πρέπει να αντικριστούν οι συγκεκριμένες προσθήκες. Εδώ λοιπόν υπάρχει ερωτηματικό. Στα Σπάτα δεν θα εμφανιστούν ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει χιλιόμετρα με τις φανέλες της Μπράγκα και της Ρόμα. Τουναντίον, ο Αλεφ και ο Πόνσε  πήγαν δεν μπόρεσαν αν ανταποκριθούν και οι ομάδες θέλησαν να τους δώσουν αλλού για να πάρουν φόρα μήπως και τα καταφέρουν να επανέλθουν.

Διαφορετικά είναι η περίπτωση του Πογέ που έχει παίξει στο Καμπιονάτο με την Τορίνο έστω και αν δεν κρίθηκε στην παρούσα φάση ικανός από την ομάδα του να συνεχίσει. Με την έννοια αυτή όλοι τους είναι λαχεία που δεν μπορείς να ξέρεις αν θα κληρωθούν. Πολλοί λένε ότι είναι επιλογές του Ουζουνίδη. Κάτι περισσότερο θα ξέρει αυτός. Θεωρητικά ναι. Πρακτικά, οι περσινές δικές του επιλογές στον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά τον δικαίωσαν. Η ΑΕΚ παίρνει ένα ρίσκο με την προσθήκη του Βραζιλιάνου και των δυο νεαρών Αργεντινών. Λελογισμένο μεν αλλά ρίσκο. Το αν θα της βγει θα διαπιστωθεί μέσα στο γήπεδο. Θεωρητικά υπάρχει χρόνος να το διαπιστώσει αυτό ο Μαρίνος πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος . Αρα, υπάρχει και χρόνος για διορθωτικές κινήσεις εφόσον χρειαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ