Με περσινά «υλικά» θα χτυπήσει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Με περσινά «υλικά» θα χτυπήσει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα εμπιστευτεί την… «παλαιά φρουρά» του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Βασιλεία.

Λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς της νέας χρονιάς για τον ΠΑΟΚ υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία στην ομάδα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και να βρεθεί πιο κοντά στους ομίλους του Champions League.

Κι αυτή η αίσθηση υπάρχει, παρά το γεγονός ότι οι νέες μεταγραφές (Χατσερίδης και Λέο Ζαμπά) δεν είναι έτοιμες να μπουν από την αρχή να βοηθήσουν την ομάδα καθώς ο Λουτσέσκου θα εμπιστευτεί την… «παλαιά φρουρά» του, αυτοί που επέστρεψαν από δανεισμούς (Κίτσιου, Χαρίσης, Λάμπρου, Ουάρντα και Μυστακίδης) θα είναι στο rotation αλλά σε πρώτη φάση δεν είναι αυτοί που θα ανεβάσουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ (παρότι πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες οι οποίοι θεωρώ ότι θα βοηθήσουν οι περισσότεροι μέσα στη χρονιά), η ομάδα έχασε δύο καλούς πλάγιους επιθετικούς σε σχέση με πέρυσι (Τζάλμα Κάμπος και Μακ), δεν έχει κάνει άλλες τρεις σημαντικές προσθήκες (αριστερό μπακ, χαφ και επιθετικό) και θα απουσιάσει και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (λόγω τραυματισμού) από το πρώτο ματς με τους Ελβετούς.

Από που πηγάζει λοιπόν αυτή η αισιοδοξία με τόσα θέματα ανοιχτά και όταν απέναντι υπάρχει η Βασιλεία που φιγουράρει στο «Νο 18» της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA; Παρά τα θέματά του, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο βασικός κορμός του ΠΑΟΚ είναι πιο δεμένος σε σχέση με του αντιπάλου, έχει καλύτερη χημεία και είναι δουλεμένος από πέρυσι.

Ο Βασιλεία έχασε και σημαντικούς παίκτες στις μεταγραφές (Λανγκ, Ελιονούσι κτλ), αλλά έχει και 3-4 προβλήματα τραυματισμών βασικών μονάδων του ενόψει των ματς με τον Δικέφαλο (Κάμπο, Μπαλαντά, Τσακά, Κουζμάνοβιτς). Στα φιλικά τους οι Ελβετοί ακόμη και στα ματς που έπαιξαν με την καλή του ομάδα δεν είχαν καλή εικόνα, ενώ η βαριά τους ήττα με 5-0 από τη Φέγενορντ ήταν άλλο ένα ηχηρό καμπανάκι ότι φέτος θα χρειαστούν περισσότερη δουλειά για να δέσουν.

Ο Λουτσέσκου έκανε πολλές δοκιμές στα περισσότερα φιλικά, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι των ματς με Στεάουα και Ντε Γκράαφσαπ έβαλε τη βασική ενδεκάδα με περσινούς παίκτες και εκεί η απόδοση της ομάδας έφτανε σε πολλά διαστήματα στα ηψυλά επίπεδα που μας είχε συνηθίσει πέρυσι.

Ο Δικέφαλος έβγαζε μια φοβερή προσωπικότητα και ποιότητα μέσα στο γήπεδο παρά τις αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου από ματς σε ματς και από αντίπαλο σε αντίπαλο στους πλάγιους επιθετικούς και στους χαφ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα πάει στο πρώτο ματς με τη Βασιλεία στην Τούμπα την προσεχή Τρίτη (24/7) με την περσινή ομάδα αλλά χωρίς τους τρεις από τους τέσσερις βασικούς πλάγιους επιθετικούς της σεζόν που πέρασε. Είπαμε, ο Τζάλμα Κάμπος παραχωρήθηκε στην Αλάνιασπορ, ο Μακ επέστρεψε στη Ζενίτ από τον δανεισμό του και ο Μπίσεσβαρ είναι τραυματίας.

Η βασική 11άδα για το ματς με τους Ελβετούς έμοιαζε να κλειδώνει με Πασχαλάκη, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Λημνιό, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς, αλλά ο τραυματισμός του Μπίσεσβαρ θα φέρει στο αρχικό σχήμα τον Ουάρντα (πιθανότατα) ή τον Λάμπρου.

Αν είχαν πάρει περισσότερα παιχνίδια στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα και ο Λάμπρου και μάλιστα επίσημα, προφανώς θα καλύπτονταν καλύτερα το κενό του Ολλανδού. Τώρα αποτελεί ερωτηματικό πως τα θα πάει ο αντικαταστάτης, ο οποίος θα έχει σίγουρα βαρύ φορτίο σε ένα τόσο κρίσιμο ματς και σε μια γεμάτη Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ