Ο Σώρρας ίσως να πλήρωνε 600 δισ, ο Τζάμπας 2 εκατ., ποτέ!

Ο Σώρρας ίσως να πλήρωνε 600 δισ, ο Τζάμπας 2 εκατ., ποτέ!

Ο Άλεφ είναι σαν υποσιτισμένος Αιθίοπας, τον βλέπεις και ψάχνεις τον τραπεζικό λογαριασμό της unesco και της actionaid, να καταθέσεις τον οβολό σου

Πριν το δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα σε χάρτινη και Κουγιαέλ, προσπαθούσα να εξηγήσω εντελώς καλόπιστα στους φίλους της Α4 (θυμίζω πως το Α4 αποτελεί εναλλακτικό προσωνύμιο για λόγους συντομίας, που παραπέμπει και στα 4 χρόνια παρουσίας της στην πρώτη κατηγορία), τους λόγους που θα έπρεπε να επιζητούν διακριτικά τον αποκλεισμό τους. Θα υποβάθμιζαν το θεσμό αφενός, θα γλίτωναν και από το διαφαινόμενο αγωνιστικό διασυρμό που τελικά έζησαν, αφετέρου. Οι νουθεσίες μου δεν εισακούστηκαν και το ίδιο βράδυ, γιόρτασα μαζί τους την πρόκριση, με τον πανηγυρικό τίτλο «Χάρη στον οικοδόμο, θα πάρουνε οι χάρτινοι γεύση από τρόμο».

Την παραμονή του τελικού σε άλλο κείμενο, εξηγούσα τους λόγους που παρά το αφιλόξενο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί και η αγωνιστική του ανωτερότητα, δεν αποτελούσε την κυρίαρχη αιτία. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί ο ΠΑΟΚ ήταν ο κλεφτοπόλεμος, δύσκολο για την Α4 που κατέβαινε ως πρωταθλήτρια και μάλιστα στο σπίτι της.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποβληθούν σε αγωνιστικό στριπτίζ και την επόμενη, σχολιάζοντας την αφέλεια τους να κοιτάξουν τον ΠΑΟΚ στα μάτια, έγραψα «τελικά είναι τόσο μ@λ@κες, που πίστεψαν στ΄ αλήθεια πως άξιζαν το πρωτάθλημα».

Από εκείνη την ημέρα, ομολογώ πως εξετάζω ενδελεχώς τις αντιδράσεις τους, όπως ακριβώς οι επιστήμονες τις αντίστοιχες των πειραματόζωων. Το μόνιμο σύμπλεγμα που κουβαλούν από την θητεία τους στην Ελληνική ύπαιθρο, θα ισοσκελιζόταν λογικά από τον καθαρό αέρα που ανέπνευσαν.

Κι όμως, τα παιδιά έχουν πρόβλημα τελικά, η τουρνέ τους άφησε περισσότερα κουσούρια.
Έριξα μάτι χθες στα σχόλια των οπαδών της Α4 για την άφιξη του Άλεφ και παρέδωσα πνεύμα.

Σχολίασε ένας -κοπιάρω αυτούσιο- :«τρελλη βραζιλιανοφατσα! παμε ρε αλεφφφ!!!»
Αν δείτε τη φάτσα του παίκτη είναι σαν υποσιτισμένος Αιθίοπας, τον βλέπεις και ψάχνεις τον τραπεζικό λογαριασμό της unesco και της actionaid, να καταθέσεις τον οβολό σου.

Δεν κρίνω τον αθλητή από το παρουσιαστικό του, κρίνω τον μπουμπούνα που ανακάλυψε Βραζιλιάνικη φάτσα σε Αιθίοπα.

Αμέσως μετά, κάποιος είπε να τον συναγωνιστεί με ποδοσφαιρική ανάλυση, βγαλμένη από Μητσικώστα σε ρόλο Αλέφαντου .

Παραθέτω το σχόλιο, επίσης αυτούσιο:
«Τέρμα: Μπαρκας, Τσιντωτας, Γιαννικογλου
Δεξι μπακ: Μπακακης, Γκαλο
Αρ. μπακ: Χουλτ, Λοπεζ
Σεντερ μπακ: Τσιγκρινσκι, Τσοσιτς, Λαμπρο, Οικονομου, Γιαννουτσος
Αμυντικά χαφ: Σιμοες, Αλεφ, Γαλανο, Μοραν, Αινταρεβιτς
Εξτρεμ: Μανταλος, Μπακασετας (απο τα πλαγια θα ξεκινανε και οι δυο), Μπογε, Αλμπανης(Γιουσης)
Δεύτερος επιθετικός: Λιβαγια, Κλωναριδης(νομιζω εκει θα παιζει και μονο τωρα με Μαρινο)
Σέντερ φορ: Πονσε,Γιακουμακης
Νομίζω το μόνο τρανταχτό κενό είναι στα χαφ»

Η πρώτη απορία μου ήταν που βλέπει το κενό στα χαφ, ακόμα κι αν υπήρχε όμως η υπεροπλία στις υπόλοιπες γραμμές, την καμουφλάρει ιδανικά.

Στο καπάκι ψάχτηκα μήπως το μήνυμα αφορούσε τις περήφανες χρονιές στη Β και στη Γ.
Ποιοι είναι βασικά οι Γιαννίκογλου, Γιούσης, Γιαννούτσος; Ούτε ο Οικονόμου ξέρω ποιος είναι, λόγω ονόματος όμως υποθέτω πως συμβολίζει την αποφασιστικότητα του προέδρου για επενδύσεις

Όσο για τον Μοράν, λογικά θα πρόκειται για το γνωστό Κέβιν που τη δεκαετία του 80 σάρωνε με τη Μάντσεστερ. Εύχομαι, να μην έχει χάσει τη φόρμα του..

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως κάτι τους ποτίζουν εκεί στην Α4 δε μπορεί να τα πιστεύουν αυτά. Ίσως πάλι να έκανε ψεύτικο προφίλ ο Τζάμπας, ποτέ δεν ξέρεις…

Το ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με δαύτους, το εμπέδωσα για τα καλά όταν καπάκι μπήκα στο to10.gr και καρφώθηκα πάνω σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Η ΑΕΚ έδωσε 2 εκατ. ευρώ σε τρεις ημέρες και… καθάρισε!», έπαθα σοκ, σας λέω.

Θα μου φαινόταν πιο ρεαλιστικό αν διάβαζα πως ο Αρτέμης Σώρρας έβαλε στο χέρι στην τσέπη κι έβγαλε 599 δισ. αφού το υπόλοιπο ένα το είχε ξεχάσει στο άλλο παντελόνι και πήρε τηλ τη γυναίκα του, πριν βάλει πλυντήριο.

Γίνεται να δώσει ο Τζάμπας 2 εκατομμύρια σε ένα τριήμερο;

Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην κανονική ζωή, η αμέσως επόμενη είδηση θα ήταν πως «ο ισχυρός άνδρας της χάρτινης εθεάθη με μαύρο περιβραχιόνιο, σε ένδειξη πένθους.»

Κλίκαρα μήπως επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και το θέμα αφορούσε το μπάτζετ της επόμενης τριετίας, κοπιάρω λοιπόν και πάλι αυτούσιο το σημείο: «Η ΑΕΚ για Μπογέ, Πόνσε και Άλεφ για ένα χρόνο θα σπαταλήσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μόλις 2 εκατ. ευρώ.».

Κατ΄αρχήν το πνεύμα του κειμένου μόνο στην ομάδα του Τζάμπα μπορούσες να το βρεις, ακούς εκεί «σπατάλησε»! Το επένδυσε-έκανε την υπέρβαση-άνοιξε το πορτοφόλι, δεν υπάρχουν στο λεξικό τους, λογικό όταν ακούνε κάθε μέρα τον προϊστάμενο να ωρύεται «ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ, του νερού, πάλι σπατάλες έχουμε». Όσο για το «μόλις 2 εκατ. ευρώ.», δεν περιγράφω άλλο που θα έλεγε κι ο Χελάκης, όλος ο χάρτινος κόσμος συμπάσχει για κάθε ευρώ που βγαίνει από την τσέπη του Τζάμπα…

Επί της ουσίας τώρα, τα λεφτά που σύμφωνα με τον τίτλο έδωσε σε ένα τριήμερο (σε Αόριστο χρόνο τονίζω, πλήρωσε ήδη δηλαδή, κατέβαλε, έσκασε, πως το λένε), μετατράπηκαν σε χρήματα που ΘΑ δώσει, σε ένα χρόνο!!!

Σα να σκάει ο Μητσάρας με το ανοιχτό πουκάμισο την τρίχα στο βγάλσιμο και το μπεγλέρι ανά χείρας, εξιστορώντας στους θαμώνες του καφενέ, τις ερωτικές του περιπέτειες στις φετινές διακοπές, με την αφήγηση να φέρει τον τίτλο «40 κορμιά διακόρευσα, σε 15 ημέρες! Έσβησε ο Σπαλιάρας, ζήτω ο Μητσάρας».

Και πάνω που η παραστατικότητα των διηγήσεων προκαλεί ανορθώσεις ηθικού, εκστασιασμένος ο καφετζής ρωτά τον Μητσάρα «και που έγιναν όλα αυτά ρε Μητσάρα, που πήγες διακοπές να πάω κι εγώ, μπας και μου κάτσει κάνα τυχερό», ο τελευταίος απαντά:
«Δεν πήγα ακόμα ρε, για Σεπτέμβριο έκλεισα που πέφτουν οι τιμές στα δωμάτια».

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως ότι έπαθαν στον τελικό που κατέβηκαν με τον αέρα του πρωταθλητή και επί 90 λεπτά έψαχναν τη μπάλα για να βγάλουν selfie, θα είναι μικρογραφία σε σχέση με όσα θα τραβήξουν την ερχόμενη σεζόν… Επιμένουν να αιθεροβατούν κουβαλώντας το τουπέ του πρωταθλητή ενώ δεν είναι, εμείς για δικό τους καλό τους αποκαλούμε χάρτινους.

Για να έχουν κατά νου, πως έτσι και στο επόμενο πρωτάθλημα δεν τους κάτσει να ακυρώνουν καθαρά γκολ, να προφασίζονται τρόμο από μια φωτό που είδαν και να θέτουν προϋποθέσεις για το αν θα αγωνιστούν, θα ζήσουν πολλούς παρόμοιους εφιάλτες.

Σε περίπτωση που κατέβαιναν στον τελικό με πλήρη επίγνωση αυτού που ήταν στην πραγματικότητα, ψευτο-πρωταθλητές δηλαδή που έκλεψαν τον τίτλο στα δικαστήρια, θα αντιμετώπιζαν με τη δέουσα σοβαρότητα την ομάδα από την οποία το έκλεψαν.

Λοιδορούσαν τον Λουτσέσκου επειδή έλεγε το αυτονόητο πως η ομάδα του μάζεψε περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον στο χορτάρι, αν όμως αντιμετώπιζαν τον ΠΑΟΚ σαν αυτό που έλεγε ο προπονητής του και ήταν η αλήθεια άσχετα αν τους χαλούσε την φαντασίωση, θα έχαναν το κύπελλο, θα γλίτωναν όμως τον αγωνιστικό διασυρμό.

Αν σέβονταν την αλήθεια του Ρουμάνου, θα σέβονταν την ομάδα που μάζεψε περισσότερους βαθμούς, αυτοί πίστεψαν τον Μάνο τον ψητά που εκτός από κοψίδια τους τάιζε και το παραμύθι πως όλους τους βαθμούς τους πήραν στο χόρτο και δεν τους χαρίστηκε τίποτα
Καλύτερα γι αυτούς να κατέβουν συνειδητοποιημένοι, πως είναι οι χάρτινοι πρωταθλητές, έτσι έχουν κάποια ελπίδα να κάνουν αξιοπρεπή πορεία.

Είναι σαν να είσαι πυγμάχος της σειράς και να παίζεις με αντίπαλο τον Τζόσουα, αν κατέβεις έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων και των ορίων σου, απλώς θα φας ξύλο. Μπορεί να πάρεις και κάνα σημείο, αν σου κάτσει.

Έτσι και κατέβεις όμως με υφάκι, πιστεύοντας πως κρύβεις μέσα σου τον Τάισον, θα μαζεύεις τα σαγόνια και τα μύτες σου από τους γύρω δρόμους.

Έτσι την πάτησαν στον τελικό, αυτό θα πάθουν και τη χρονιά που έρχεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ