Κλήρωση με παγίδες

Κλήρωση με παγίδες

Μπήκαμε πια σε τροχιά πλήρους δράσης για τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης. Από την εβδομάδα που διανύουμε ξεκινούν οι μάχες των εκπροσώπων μας. Οι σημερινές κληρώσεις σε Champions League και Europa League αφήνουν παράθυρο αισιοδοξίας για όλους αρκεί να φανούν προσεκτικοί και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ας ξεκινήσουμε από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Δεν ήταν ότι καλύτερο αυτό που έβγαλε η κληρωτίδα. Το ζευγάρι Σέλτικ- Ρόζεμποργκ, από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλος της Ένωσης στο δρόμο προς τα αστέρια του Champions League, ήταν το λιγότερο επιθυμητό. Πρόκειται για ομάδες με γνώση της Ευρώπης και των απαιτήσεων από τέτοια ματς, για ομάδες που θα βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο ετοιμότητας από την ελληνική και επομένως για εμπόδια που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν εύκολα ή αμελητέα. Φαβορί η Σέλτικ λόγω ποιότητας, αλλά και γιατί η τωρινή Ρόζενμποργκ δεν θυμίζει σε τίποτα την ένδοξη ομάδα του παρελθόντος. Καλή έως εξαιρετική η παράδοση της ΑΕΚ κόντρα σε συλλόγους από τη Σκωτία, κακή έως τραγική η παράδοση των ελληνικών συλλόγων με τη συγκεκριμένη νορβηγική ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι η Ένωση άργησε να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες για να καλύψει τα κενά που προκάλεσαν οι αποχωρήσεις βασικών της στελεχών και η αμυντική της γραμμή. Εκεί η πώληση του Βράνιες και ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι την κάνουν πολύ ευάλωτη. Ίδωμεν.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πριν μπει σε σκέψεις για την Σπάρτακ Μόσχας που του έφερε η σημερινή κλήρωση καλείται αύριο και την επόμενη εβδομάδα να περάσει την πρώτη φετινή του αντίπαλο, την ελβετική Βασιλεία. Οι παίκτες του Λουτσέσκου και ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός θέλουν όσο τίποτα άλλο να φθάσουν μέχρι τους ομίλους. Το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Χωρίς να έχει ενισχυθεί επί της ουσίας ο Δικέφαλος του Βορρά πάει κόντρα στους Ελβετούς στηριζόμενος στο περυσινό κορμό παικτών. Το ρίσκο που πήρε η διοίκηση είναι μεγάλο και σίγουρα αν στραβώσει το πράγμα πολλοί θα θυμηθούν τις δηλώσεις Σαββίδη περί απεριόριστου μπάτζετ και τη μη έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας. Με την Σπάρτακ κανείς δεν θα γκρινιάξει, αν όμως έρθει ο αποκλεισμός από τη Βασιλεία τότε οι κλυδωνισμοί θα είναι έντονοι με το καλημέρα.

Ο τρίτος του ελληνικού Big – four, ο Ολυμπιακός, για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν μπήκε στην κλήρωση για το Champions League, αλλά για το Europa League. Εκεί του έκατσε η Λουκέρνη. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο χρειάζεται όμως προσοχή. Είναι άπειρη ομάδα, χωρίς παίκτες που να ακτινοβολούν, αλλά είναι ένα σύνολο που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της τα τελευταία χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί. Αυτό σημαίνει περισσότερο άγχος από τον αντίπαλο τους, αφού οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν το πρέπει. Οι Ελβετοί θα είναι πιο έτοιμοι από τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι ακόμα στο στάδιο της ενίσχυσης του βασικού του κορμού. Η προβληματική εικόνα του στα φιλικά ανησυχεί και προκαλεί σκέψεις, σίγουρα όμως όχι γι΄αυτό το γύρο. Την Λουκέρνη ακόμα και έτσι μπορεί να την περάσει εύκολα. Στον επόμενο γύρο θα είναι πάλι στους ισχυρούς, αλλά και οι παγίδες θα είναι περισσότερες. Για τις άλλες δύο ομάδες μας στο Europa League, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, τα δεδομένα είναι πιο θολά και σίγουρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα αφού περάσουν τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Κοινό στοιχείο και για τους τρεις; Έχουν αργήσει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση τους. Έχουν δομικά προβλήματα στο ρόστερ τους και χτυπητές αδυναμίες. Το αν θα πληρώσουν αυτές τους τις ελλείψεις, αν θα χάσουν την πρόκριση συνεπεία της δικής τους λανθασμένης πολιτικής στις μεταγραφές, μένει να φανεί στα προσεχή παιχνίδια μέσα στο χορτάρι. Ελπίζω για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να μιλάμε σε λίγες μέρες για τις επόμενες μάχες των ομάδων μας και για την προοπτική εισόδου τους στους ομίλους των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Καλή επιτυχία σε όλους….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ