Απονομή σε φιλικό και reality αλά Kardashian, ο «ο Άρης»

Απονομή σε φιλικό και reality αλά Kardashian, ο «ο Άρης»

Βάφτισαν πρωτάθλημα ένα πανελλήνιο τουρνουά το 1928 που συμμετείχαν τρεις ομάδες, αυτοί, ο Απόλλων κι ο Εθνικός, θα ντραπούν να σηκώσουν κύπελλο σε φιλικό;

Το καλοκαιράκι είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου και λεφτά να μην έχεις για διακοπές, αρκεί ο καφές ή το δροσερό καρπούζι στο μπαλκόνι. Αν έχεις και καμιά νόστιμη γειτόνισσα που για τους ίδιους λόγους λιάζεται στο μπαλκόνι της, μέχρι που βγάζεις και γκόμενα. Η μέρα κρατάει περισσότερο κι ο ήλιος είναι ζωοδότης, η φύση γεμίζει χρώματα κι αρώματα, σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερη από το χειμώνα στις περισσότερες πλευρές της.

Το ίδιο ισχύει και για εμάς που αποτυπώνουμε τις σκέψεις μας και τις διαβάζουν άλλοι, την περίοδο των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα πράγματα είναι πιο μονότονα και βαρετά. «Μας αδίκησε η διαιτησία- εσύ ρε κοιμισμένε στον πάγκο κάνε αλλαγή- αν έπαιρνες φοράκλα μπατίρη πρόεδρε θα σαρώναμε-πάλι μαϊμού πέναλτι πήρε ο τάδε- ο Τσίπρας έταξε στον ΠΑΟΚ και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα» κλπ, κλπ.

Η θερινή ποδοσφαιρική περίοδος είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα και παραγωγική για τον εγκέφαλο ακόμα κι αν κυριαρχούν τα κλισέ, για την τρομερή δουλειά που κάνει ο νέος προπονητής και τις νέες μεταγραφές που θα γκρεμίσουν τα τσιμέντα. Αν το φιλοσοφήσεις είναι και εξαιρετικά αφροδισιακή, την ώρα που λιάζεσαι στην παραλία και απολαμβάνεις τα ενδιαφέροντα οπίσθια τριγύρω, διαβάζεις για τους παίκτες και τον ιδρώτα που χύνουν.
Όπως έχω εξηγήσει ήδη, για εμάς εδώ στη φτωχομάνα, ο «ο Άρης» ισοδυναμεί με πνευματικό πλούτο, αποτελεί διαχρονικά πηγή ζωής, έμπνευσης και διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ανεργία, φόροι, δόσεις σε τράπεζες, όλα αυτά ξεχνιούνται με ένα απλό σερφάρισμα στα ρεπορτάζ τους.

Πρόσφατα ξεκίνησαν προετοιμασία, μετά το εξωτικό Σέλι ακολούθησε το βασικό στάδιο στην Ολλανδία, αν και ακούγοντάς τους να δηλώνουν πως στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, η κατάκτηση του κυπέλλου κλπ, αντιλαμβάνεσαι πως δεν είχαν ανάγκη πρόσθετης βοήθειας, για να μπουν στον κόσμο των παραισθήσεων.

Τέλος πάντων, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε όσα συνέβησαν εκεί, σε ελάχιστες ώρες: Το πρώτο τους φιλικό προετοιμασίας καθυστέρησε να ξεκινήσει, επειδή χάλασε το πούλμαν που θα τους μετέφερε στο γήπεδο. Τόσα χρόνια διασχίζοντας καρόδρομους, λαγκάδια και βουνοκορφές, λογικά θα έχουν συνηθίσει. Αυτή βέβαια ήταν η επίσημη ενημέρωση, στην πραγματικότητα μπορεί να επιβιβάστηκαν σε αστικό και να μπήκε ελεγκτής. Μέχρι να μαζευτούν και να έρθει το επόμενο, χάθηκε χρόνος.

Ότι έχει να κάνει με λεωφορείο μοιάζει με πεπρωμένο τους πάντως, τη χρονιά που πήραν το βάπτισμα του πυρός στις πτώσεις, ναύλωσαν πούλμαν για λιγότερες ώρες ώστε να τους βγει φθηνότερα. Ο οδηγός τους ξεφόρτωσε στο γήπεδο του Αθηναϊκού, για να τους παραλάβει μετά τη λήξη του αγώνα. Στο μεσοδιάστημα πήγε να παραλάβει κάτι θείες, θείους, συγγενείς και συμπεθέρες που πήγαιναν σε γάμο κι αυτοί έψαχναν το πούλμαν επειδή είχαν ξεχάσει τα δελτία. Την ώρα λοιπόν που στην εκκλησιά ακουγόταν «να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός», τους ετοίμαζε αποθεωτική υποδοχή ο τοπικός αγροτικός συνεταιρισμός…

Τα ωραία με την προετοιμασία τους δεν σταματούν εδώ, στο πρώτο πιάτο βρισκόμαστε. Αντίπαλός τους ομάδα Β εθνικής, σοφή η επιλογή θα έλεγα. Όπως όταν μπαίνεις στη θάλασσα, βρέχεσαι σιγά-σιγά για να πιάσει το σώμα θερμοκρασία, έτσι και αυτοί, είπαν να ξεκινήσουν με ομάδα που θα ταιριάζει περισσότερο στη φύση τους.

Και πάμε τώρα στην κορύφωση:
Ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος,αλλά ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι !!!

Το έχετε ξανακούσει αυτό, σε φιλικό προετοιμασίας να εκτελούνται πέναλτι για να βγει νικητής;

Δε μιλάμε για τουρνουά που θα είχε μια βάση λογικής τέλος πάντων, αλλά για ένα και μόνο παιγνίδι.

Αφού παρά την κρισιμότητα του αγώνα επέδειξαν παροιμιώδη ψυχραιμία και κέρδισαν στα πέναλτι ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην κατάταξη της Ουέφα, έγινε και απονομή κυπέλλου !!!!!

Ναι ναι, καλά διαβάσατε, πέναλτι και απονομή κυπέλλου, σε ένα φιλικό προετοιμασίας.
«Το πρώτο κύπελλο για φέτος» όπως έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες…

Θα μου πεις τώρα, «αυτοί βάφτισαν πρωτάθλημα ένα πανελλήνιο τουρνουά το 1928 που συμμετείχαν τρεις ομάδες, αυτοί, ο Απόλλων κι ο Εθνικός θα ντραπούν να σηκώσουν κύπελλο σε φιλικό και μάλιστα διεθνές;»

Ο λαός της ομάδας ωστόσο έδειξε τον μεγαλοϊδεατισμό του για άλλη μια φορά, καθώς δε βγήκε να γιορτάσει την κατάκτηση στον Λευκό Πύργο.

Το μόνο που δε μάθαμε, ήταν το έξτρα πριμ του Καρυπίδη, για το μεγαλειώδη θρίαμβο.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τους λόγους που για εμάς εδώ στην Θεσσαλονίκη, αποτελούν σημείο αναφοράς και τους βλέπουμε σαν συμπυκνωμένο Σεφερλή, με Λαζόπουλο και Ράδιο Αρβύλα.
Εκείνο που καθίσταται ακόμη πιο σαφές, είναι ο πραγματικός λόγος που δεν επιθυμούν να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Ε, ο Σαββίδης είναι μόνο η αφορμή. Δε γίνεται τούτο το μεγαλείο να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τις Λαμίες και τους Παναιτωλικούς.

Είναι κάτι παραπάνω από το ποδόσφαιρο, γι΄ αυτούς πρέπει να κάνει ξεχωριστό κανάλι η NOVA και να τους προβάλει νυχθημερόν, κάτι σαν το reality της Κim Kardashian.
Μη μου πείτε πως δε θα έσπαζε κάθε ρεκόρ η προβολή της συγκλονιστικής ομιλίας του προπονητή πριν τα καθοριστικά πέναλτι, ή τα έξαλλα πανηγύρια στα αποδυτήρια με τους θριαμβευτές να πίνουν από την κούπα σόδα και λίγο κρασί και μερικές σταγόνες λεμόνι.
Που λεφτά για σαμπάνια, αν τους περίσσευαν θα έπαιρναν κανονικό λεωφορείο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ