Η ΑΕΚ του Μαρίνου «γράφει» πολύ καλά στο μάτι!

Η ΑΕΚ του Μαρίνου «γράφει» πολύ καλά στο μάτι!

Γίνεται να παίζεις από τα άκρα χωρίς να έχεις εξτρέμ; Γίνεται, ήταν η απάντηση που πήραμε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Και μάλιστα με τρόπο ελκυστικό και αποτελεσματικό…

Το κείμενο θα μπορούσε να είναι ένας διθύραμβος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και την ικανότητά του να παρουσιάζει συμπαγείς και συγκροτημένες ομάδες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Για τον οπαδό της ΑΕΚ το ζήτημα είναι αν η ομάδα του είναι έτοιμη να αποκλείσει την Σέλτικ και να διεκδικήσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια τον απασχολεί αν μπορεί να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Απέναντι στην ανώτερη ποιοτικά Γαλατά, η Ένωση έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πήρε δίκαια τη νίκη. Έπαιξε μάλιστα διαφορετικά από τον τρόπο που το έκανε πέρσι επί Χιμένεθ. Αν και το ρόστερ είναι διαφορετικό, ο Ουζουνίδης αξιοποιώντας ιδανικά τους… περσινούς παρουσίασε μια ελκυστική ομάδα που «γράφει» καλύτερα στο μάτι από την περσινή. Και τα κατάφερε αυτό χωρίς εξτρέμ ουσιαστικά. Όλοι καταλάβαμε πως ο νέος προπονητής της Ένωσης θέλει να παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να επιτίθεται όχι όποτε βρει την ευκαιρία αλλά συνεχώς ώστε να δημιουργεί η ίδια τις ευκαιρίες και να απειλήσει. Γίνεται να παίζει από τα άκρα χωρίς να έχεις εξτρέμ; Γίνεται, ήταν η απάντηση που πήραμε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Γίνεται αν οι ακραίοι μπακ δηλαδή ο Μπακάκης και ο Λόπες ανεβαίνουν συνεχώς επιτρέποντας στους τυπικά ακραίους επιθετικούς Μάνταλο και Μπακασέτα να συγκλίνουν. Γίνεται, εφόσον δεν ζητάς από τους μπακ να κουβαλούν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση αλλά να την παίρνουν στην κίνηση, όταν έχουν φτάσει σχεδόν στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ ξεκινούσε τις επιθέσεις της από τον άξονα και άπλωνε όταν χρειαζόταν, το παιχνίδι της στα άκρα δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα. Δύσκολο να το πετύχεις αν δεν έχεις φρέσκα πόδια κι αν αυτή που συγκλίνουν δεν είναι πάνω από όλα χειριστές της μπάλας με οργανωτικές ικανότητες. Ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα είναι. Από την αρχή γνωρίζαμε πως ο κόουτς θα βρει ρόλο στην ομάδα για τον Κλωναρίδη. Τον βρήκε και ο ταχύτατος επιθετικός μας χάρισε μια μαγική στιγμή στην φάση του πρώτου γκολ ενώ έκανε κι ορισμένες πολύ καλές υποδοχές και «σπασίματα» στην μεσαία γραμμή ώστε να ξεδιπλωθεί με ταχύτητα η επίθεση.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο Οικονόμου θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Βράνιες. Είναι σίγουρα πιο έξυπνος και καθόλου επιπόλαιος στο κατέβασμα της μπάλας αλλά στο ανοικτό γήπεδο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα. Από τους τρεις νεοφερμένος, ο Μπογιέ θα ενσωματωθεί γρήγορα και θα βοηθήσει. Έχει την διάθεση να πηγαίνει αμέσως στην προσωπική μονομαχία διαθέτοντας πολύ καλή προσποίηση. Φυσικά δεν είναι κλασσικός εξτρέμ, άλλωστε ο Μαρίνος δεν ήθελε τέτοιο παίκτη. Για τον Πόνσε ας είμαστε επιφυλακτικοί. Δεν έδειξε κάτι ξεχωριστό που να τον χαρακτηρίζει.

Ο Άλεφ ξέρει να στέκεται στο γήπεδο. Βάζει σωστά το σώμα του για να κάνει υποδοχή της μπάλας και ξέρει που να την δώσει πριν ακόμα την δεχτεί. Οργανωτικά υπερέχει κατά πολύ του Γαλανόπουλου. Θα τον δούμε και σε καταστάσεις πίεσης για να κρίνουμε την ανασταλτική συμπεριφορά του. Συμπερασματικά, η ΑΕΚ έδειξε έτοιμη να σταθεί απέναντι στην Σέλτικ. Είναι ομάδα δουλεμένη ακόμα και στις λεπτομέρειες (εκτελέσεις κόρνερ) από τον προπονητή της. Οι φίλοι της θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από όσα είδαν στο ΟΑΚΑ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ