Το τζιτζίκι, το μυργμήγκι και το σκάκι με το τάβλι!

Το τζιτζίκι, το μυργμήγκι και το σκάκι με το τάβλι!

Τούτη την περίοδο ο Ολυμπιακός ακολουθεί απλά το πλάνο του προπονητή του και αυτό δεν έχει να κάνει με τη σύνθεση του ρόστερ που διαθέτει…

Μπορεί στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς να «έταξε» στους οπαδούς της νέας του ομάδας ότι θα δούνε έναν πιο επιθετικό Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό έχει να κάνει με τα προσεχώς και όχι με το τώρα.

Αυτήν τη στιγμή διάστημα προέχει η πρόκριση των ερυθρόλευκων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας προηγηθεί μία «κανονική» προετοιμασία σε μία «άλλη ομάδα», αφού προέκυψαν σαρωτικές αλλαγές κι ενώ επί του παρόντος δεν έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς, συνεπώς το γεγονός ότι Ολυμπιακός δείχνει να είναι αυτήν την περίοδο λιγότερο θεαματικός, σε σχέση με προηγούμενες φορές, αλλά και συγκρινόμενος με τo πρόσωπο που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο οι βασικοί ανταγωνιστές του, μπορεί να μην είναι απαραίτητα και αρνητικό.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, ακόμη και αν είχαν γίνει όλες οι μεταγραφές, κάτι που εκ των πραγμάτων θα ήταν δύσκολο να είχε συμβεί, αφού θα έπρεπε να έρθει και να φύγει ένα ολόκληρο ρόστερ, τότε και πάλι δεν θα είχε πολλές και σημαντικές διαφορές η εικόνα των ερυθρόλευκων.

Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που τηρεί το πλάνο του προπονητή της και που σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να ανεβάσει στο φουλ τις στροφές, καθώς δεν θα ήταν συνετό να το κάνει και το γιατί το γνωρίζει από την προηγούμενη σεζόν.

Όταν μία ομάδα είναι σε φόρμα στο ξεκίνημα του Αυγούστου, τότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα της φτάσουν τα καύσιμα για να πάει έως το τέρμα της διαδρομής. Μπορεί να ρίξει με καλύτερες προοπτικές τη ζαριά στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όμως στην πορεία θα χρειαστεί και άλλα πράγματα για να μπορέσει να σταθεί.

Το καλοκαίρι επιβραβεύεται το τζιτζίκι, όμως ο χειμώνας είναι σαφές ότι δικαιώνει το μυρμήγκι, που φροντίζει για τις προμήθειές του αντί να τρέχει στις παραλίες. Κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει την πορτογαλική σχολή προπονητών θα πρέπει να ασπαστεί και τη φιλοσοφία της.

Μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο Μαρτίνς δεν δίστασε να δοκιμάσει τις αντοχές των παικτών του, δίνοντας μάλιστα σε όλους την ευκαιρία και χωρίς να τον απασχολεί το γεγονός ότι τα ματς με την Γκενκ και την Αϊντχόφεν πήγαν στα ντόρτια. Με την Λεγανές ο Ολυμπιακός δέχθηκε την πρώτη τελική από τον Καρίγιο στο 62’ και τη δεύτερη από τον ίδιο παίκτη, 10 λεπτά αργότερα κι αυτές ήταν όλες κι όλες οι επικίνδυνες στιγμές που δημιουργήθηκαν μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη.

Δεν έφαγε φάσεις στην κόντρα μπάλα, ούτε και έμεινε εκτεθειμένος, κάτι που αν συνέβαινε θα αποτελούσε το «καμπανάκι» για τα ματς με την Λουκέρνη. Στο βασικό και πιο ουσιαστικό κομμάτι δείχνει να έχει καταφέρει αρκετά πράγματα ο Ολυμπιακός και αν τα βγάλει και στα δύο ραντεβού με τους Ελβετούς, τότε πραγματικά θα έχει κάνει σταθερά βήματα στο δρόμο για να φτάσει σε καλύτερο επίπεδο.  Παίζει ρόλο άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις και ποιο παιχνίδι θα διαλέξεις να παίξεις. Θα προτιμήσεις το τάβλι που είναι και θέμα ρέντας ή θα πας στο σκάκι που χρειάζεται τακτική και προγραμματισμό κινήσεων;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ