Ολυμπιακός : Ντράιβ Τολιό, πάσα, τρίποντο Ουίλτζερ

Ολυμπιακός : Ντράιβ Τολιό, πάσα, τρίποντο Ουίλτζερ

Η ευκαιρία που δίνουν τα παιχνίδια της Α1 για ροτέισον, η απουσία του Αγραβάνη και η… 13άδα του Ολυμπιακού στη Ρόδο.

Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, να ανοίξουν το ροτέισόν τους, να ξεκουράσουν κάποιους βασικούς παίκτες τους και ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι να αποκτήσουν ρυθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στη Ρόδο τον κορυφαίο τους παίκτη στην Α1, τον Δημήτρη Αγραβάνη. Δεν είναι άτοπο αυτό που γράφω και πολλούς μπορεί να τους ξινίσει, αλλά ο «Αγρα» (όπως και τόνισα στον πρόλογό μου παραπάνω) στα τέσσερα ματς που έχει δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Α1, έχει 61 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, την μεγαλύτερη συγκομιδή της ομάδας του. Οντας λοιπον πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα με 12,5 πόντους κατά μέσο όρο, ο Αγραβάνης θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στην Αθήνα, μετά την κάκωση στο γόνατο, που αποκόμισε μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα την Παρασκευή.

Τελικά η εκτίμησή μου για τον Βασίλη Σπανούλη ήταν 100% σωστή, με τον αρχηγό να μην ακολουθεί την ομάδα στη Ρόδο. Αρα σίγουρα δύο απουσίες, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και η προοπτική να ξεκουραστεί και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος βέβαια ταξίδεψε κανονικά με την ομάδα για το «σμαραγδένιο» νησί.

Τη… 13άδα του Ολυμπιακού λοιπόν συμπλήρωσαν οι: Τζαμέλ ΜακΝιλ, Βασίλης Τολιόπουλος, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Αρσενόπουλος, Μπράιαν Ρόμπερτς, Γιώργος Μπόγρης, Κάιλ Ουίλτζερ, Χόλις Τόμπσον.

Απέναντι στην πάντα σκληροτράχηλη ομάδα του Αρη Λυκογιάννη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί και να πάρει τη νίκη και να δώσει λεπτά σε όλους τους παίκτες του. Η διαφορά των δύο συλλόγων είναι δεδομένη και αυτό που περιμένω σίγουρα είναι δύο αθλητές.

Αρχικά τον Βασίλη Τολιόπουλο και μετά τον Κάιλ Ουίλτζερ.

Ο πρώτος με έχει εντυπωσιάσει επιθετικά στα λεπτά που του δίνονται από τον Σφαιρόπουλο, μου αρέσει η προσπάθειά του στην άμυνα, αλλά δεν με έχει πείσει για την αποδοτικότητά του. Εάν τελευταία στιγμή αποφασιστεί να μείνει εκτός 12άδας ο Μάντζαρης, ο «Τολιό» θα λογιστεί αυτόματα ως το δεύτερο πλέι μέικερ της ομάδας του. Θα ήθελα λοιπόν να τον δω, σε ένα γήπεδο που το γνωρίζει περίφημα (ο Λυκογιάννης του είχε δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κολοσσό), να δηλώνει και πάλι «παρών».

Εν τη απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ο Κάιλ Ουίλτζερ θα πάρει τη θέση του. Για να είναι και ετοιμοπόλεμος με την Αρμάνι Μιλάνο (δύσκολα παίζει ο Αγρα στην Ιταλία), θα παίξει και αύριο στη Ρόδο. Στα συστήματα του Ολυμπιακού, όπου το «τεσσάρι» περιμένει την πάσα στην αδύναμη πλευρα, ο Ουίλτζερ θα δεχτεί αρκετές πάσες τις οποίες θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει. Δεν είναι έτοιμος ο Αμερικανός. Σκεφτείτε πως από τις ΗΠΑ, ήρθε απευθείας σε ένα εκ των κορυφαίων οργανισμών στην Ευρώπη και μπήκε στα… βαθειά του πρωταθλητισμού.

Όπως λοιπόν έχω σκεφτεί και… φανταστεί το παιχνίδι στο Βενετόκλειο, θα ήθελα να δω τον Τολιόπουλο να οργανώνει την επίθεση του Ολυμπιακού και με ένα ντράιβ κατά μέτωπο να «σπάει» την μπάλα στον Ουίλτζερ για να σουτάρει. Γενικότερα θα ήθελα να δω και τους δύο να αγωνίζονται σε ένα παιχνίδι και με μία νοικοκυρεμένη ομάδα , η οποία πάντα παίζει στα «κόκκινα» απέναντι στους μεγάλους της Α1.

Ο Αμερικανός πρέπει σιγά σιγά να ψηθεί, για να είναι και ωφέλιμος, για όσο παραμείνει κάτοικος Πειραιά. Είναι ταμάμ αυτά τα παιχνίδια γι αυτές τις περιπτώσεις και οφείλει και ο ίδιος να ανέβει επίπεδο. Καλά τα τρίποντα τις προπονήσεις, όμως στα επίσημα τι γίνεται. Νωρίς είναι ακόμα, αλλά κάθε παίκτης είναι απαραίτητος.

ΥΓ1 Θα ήθελα να δω και τον Γιώργο Μπόγρη απέναντι στον Κολοσσό. Βασικά να χαλαρώσει και ο Μιλουτίνοφ και να ρολάρει και ο Ελληνας σέντερ.

ΥΓ2 Να είμαι ειλικρινής. Το ματς στο Μιλάνο το φοβάμαι υπερβολικά. Πάντα κάπου… γκελάρει ο Ολυμπιακός. Η απουσία του Γκάουντλακ δεν κάνει απαραίτητα κακό στους Ιταλούς. Μακάρι να κάνω λάθος..

ΥΓ3 Όποιος θέλει με ακολουθεί και στο twitter (https://twitter.com/TolisLeoussis) … Να τα λέμε από εκεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ