Έτσι, «φτιάξτε» τους και άλλο…

Έτσι, «φτιάξτε» τους και άλλο…

Ωραία η Βαρκελώνη, καλή η όμορφη εμπειρία απέναντι στην… εξωγήινη Μπαρτσελόνα, όμως εδώ είναι Βαλκάνια και την Κυριακή έχει ντέρμπι. Όχι το καλύτερο, αυτό των «αιωνίων», αλλά ένα από τα πιο δυνατά των τελευταίων χρόνων. Οι ειδικές συνθήκες άλλωστε που επικρατούν, σε όλα τα επίπεδα, στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ «εγγυώνται» ένα «καυτό» ντέρμπι. Το ευχάριστο για […]

Ωραία η Βαρκελώνη, καλή η όμορφη εμπειρία απέναντι στην… εξωγήινη Μπαρτσελόνα, όμως εδώ είναι Βαλκάνια και την Κυριακή έχει ντέρμπι. Όχι το καλύτερο, αυτό των «αιωνίων», αλλά ένα από τα πιο δυνατά των τελευταίων χρόνων.

Οι ειδικές συνθήκες άλλωστε που επικρατούν, σε όλα τα επίπεδα, στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ «εγγυώνται» ένα «καυτό» ντέρμπι.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι πως στον ΠΑΟΚ κάνουν ότι ακριβώς χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι». Τους «φτιάχνουν».

Και δεν αναφέρομαι βεβαίως στην «τρέλα» των οπαδών του ΠΑΟΚ που πήγαν κατά χιλιάδες στην Τούμπα στην ανοικτή προπόνηση για να «ντοπάρουν» τους παίκτες της ομάδας τους. Καλά έκαναν, έτσι λειτουργεί ο οπαδός, πόσο δε μάλιστα μιας μεγάλης ομάδας που αγνοεί την λέξη «πρωτάθλημα» και νοιώθει πως φέτος μπορεί να ζήσει το όνειρο.

Τα συνθήματα όμως που ακολούθησαν με τον υιό Σαββίδη να βρίζει εν χορό με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό δεν τα λες και… εξυγίανση. Εκτός και αν είναι στα ίδια δεδομένα με την… εξυγίανση που μας έχουν «πλασάρει» τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του γνωστού… 50-50.

Όπως και να έχει ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του και τα λεγόμενα του. Ειδικά αν μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο. Προφανώς όμως οι «ευαισθησίες» για τους περισσότερους έχουν «χρωματικό» περιορισμό…

Πάμε στον Ολυμπιακό όμως και στο πως όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται από τον αντίπαλο του μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους Πειραιώτες.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν μας δείχνει πως όταν ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε ένα ντέρμπι χωρίς να είναι το φαβορί (από… ειδικούς και μη δεν έχει καμία σημασία), όταν ο αντίπαλος του δεν σέβεται το τεράστιο μέγεθος του τότε η «απάντηση» που δίνει είναι σκληρή.

Έγινε πέρσι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ στο Καραισκάκη, θα μπορούσε να είχε γίνει και φέτος στο ΟΑΚΑ αν ο Χάσι δεν τα… έχανε πρωτίστως και αν η ΑΕΚ δεν πετύχαινε ένα μικρό «θαύμα» με την ανατροπή.

Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ στον Λεμονή είναι η… αποστολή υλικού για να δείξει στα προσεχώς στους παίκτες του εν όψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης. Και το υλικό αυτό από χθες έχει «γεμίσει» και κατά πως φαίνεται θα συνεχίσει να «γεμίζει».

Για να κερδίσει βεβαίως ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται μόνο πάθος και αντίδραση, δεν χρειάζεται μόνο ψυχολογία αλλά και μυαλό. Πως δηλαδή θα διαχειριστεί μια δύσκολη για αυτόν κατάσταση, στο -4 από τη κορυφή σε ένα ντέρμπι στο «σπίτι» του απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει καλά να παίζει κλειστά και ένα προπονητή που «ακροβατεί» γύρω από το μηδέν επιδιώκοντας να «κλέβει» τα ματς.

Κυρίως όμως θα χρειαστεί οι «ερυθρόλευκοι» να βγάλουν στο χορτάρι την αδιαμφισβήτητη αξία που έχουν. Να βρουν τον τρόπο να «ξυπνήσουν» αγωνιστικά και να αφήσουν πίσω τα κακώς κείμενα.

Δεν είναι εύκολο να συμβεί μετά το «κλατάρισμα» του Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ όμως και το ντέρμπι στο Καραισκάκη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επιστροφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ