Τρέχουν στα… φαρμακεία οι τρεις μεγάλοι του Κέντρου

Τρέχουν στα… φαρμακεία οι τρεις μεγάλοι του Κέντρου

Στον αστερισμό «Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς» έχει μπει η μπάλα του ελληνικού πρωταθλήματος, από τότε, που ο κομήτης «Μάρκους Μπεργκ» εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό και κατευθύνθηκε στην Σαουδική Αραβία. Ο Σέρβος σέντερ φορ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Σούπερ Λίγκα για τον χώρο, στον οποίο « ένα κι ένα κάνουν δύο». Σημειώνεις το γκολ και δημιουργείς […]

Στον αστερισμό «Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς» έχει μπει η μπάλα του ελληνικού πρωταθλήματος, από τότε, που ο κομήτης «Μάρκους Μπεργκ» εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό και κατευθύνθηκε στην Σαουδική Αραβία. Ο Σέρβος σέντερ φορ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Σούπερ Λίγκα για τον χώρο, στον οποίο « ένα κι ένα κάνουν δύο». Σημειώνεις το γκολ και δημιουργείς τις προϋποθέσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα  ή αποτυγχάνεις και αφήνεις την ομάδα σου αιωρούμενη ανάμεσα στην αμφιβολία και στην ήττα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο τυχερός, γιατί στην τωρινή  εποχή διαθέτει τον  απόλυτα πειστικό διάδοχο του πρώην πια Σουηδού αρχισκόρερ. Είχε πολλά χρόνια η μακεδονική ομάδα να ξεχωρίζει κι ευχαριστιέται , ότι διαθέτει τον πιο αποτελεσματικό στράϊκερ στα ελληνικά γήπεδα. Ακόμη και όταν ο Κλάους –Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε στην Τούμπα, ενώ είχε δικαιωθεί η απόφαση του Φερνάντο Σάντος , για να κάνει το «αγροτικό» του στον Πανσερραϊκό (κάτι, που θύμιζε τον δανεισμό του ΄Αγγελου Χαριστέα, από τον ΄Αρη, στον Αθηναϊκό- στα νταμάρια του Βύρωνα…), ο δικέφαλος του Βορρά δεν διέθετε ανταγωνιστή απέναντι στους πρωταγωνιστές επιθετικούς  των τριών «μεγάλων» της πρωτεύουσας και βασικά του Ολυμπιακού.

΄Αλλαξαν οι καιροί. Με τις δυνάμεις του Κέντρου «να ζηλεύουν»  τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Νύφης του Θερμαϊκού, γιατί δεν έχουν «την απάντηση, στον « Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς της Σερβίας». Κάτι το πολύ σπάνιο, ιδιαίτερα για τον σχεδόν μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων δεκαετιών, Ολυμπιακό, με την πολύ σπουδαία παράδοση στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερς. Λένε «Κώστα Μήτρογλου» οι «ερυθρόλευκοι» και μελαγχολούν. Και ψάχνουν-ψάχνουν, για να βρουν τον στράϊκερ, τον ερωτευμένο με τα αντίπαλα δίκτυα, τα οποία δεν θα του αντιστέκονται σε καμία επιθυμία του.

Να μπορέσει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος ρίχνεται στα βαθιά νερά του ντέρμπι στο Φάληρο, τις πρώτες  πειστικές «διαβεβαιώσεις», προς τον Τάκη Λεμονή, ότι  «εγώ είμαι η λύση»; Ο Ιρανός, που έκανε την διαφορά, όσο αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χάσι, προορίζεται πλέον, για να δικαιώσει αυτούς, που τον απέσπασαν από τη Νέα Σμύρνη, για το Καραϊσκάκη. Και να δημιουργήσει την αισιοδοξία στους «ερυθρόλευκους», ότι κατά την εξέλιξη της αγωνιστικής σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν θα παίζει «μονότερμα» με τον Πρίγιοβιτς.

Την ίδια ώρα, που ο Ολυμπιακός φαίνεται, ότι στρέφεται, προς τον 27χρονο διεθνή Ιρανό , οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν το δικό τους πρόβλημα. Για την ακρίβεια «δεν έχουν Πρίγιοβιτς». Το κενό είναι εξ ίσου εμφανές στους δύο Αθηναίους. Στο «τριφύλλι», γιατί είχε καλομάθει με τον Μπεργκ και ξαφνικά βρέθηκε «με τα πόδια δεμένα». Ο Μαρίνος Ουζουνίδης , με δεδομένη και την οικονομική καχεκτικότητα της ΠΑΕ, έχει απαγορευτικό σήμα, για προσδοκίες απόκτησης ενός διαδόχου αντάξιου ή έστω περίπου αντάξιου του Σουηδού. Το μόνο, που μπορεί και προσπαθεί ο Εβρίτης τεχνικός  είναι «να μπαλώνει» την κατάσταση με ομαδική προσφορά, με σκοράρισμα «από όλους» (…ακόμη κι από τον τερματοφύλακα, τρόπος του λέγειν). Ο Ουζουνίδης έχει συνειδητοποιήσει κι αποδεχτεί πλέον , πως δεν υπάρχουν δυνατότητες για «νέο Μπεργκ», αλλά ούτε και για κυνηγό περιοχής,  ο οποίος στατιστικά θα κοντράρει στα ίσα τον Πρίγιοβιτς.

΄Οσο για την ΑΕΚ, εκεί κατάδηλη η απογοήτευση για «την ξηρασία» του διδύμου, στο οποίο είχαν εναποτεθεί προσδοκίες, ότι «θα αμολούσε» τον δικέφαλο αετό  στον ουρανό του Αμαρουσίου και της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι Λας Παλμέϊρος, Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια, διέψευσαν τις ελπίδες των «Ενωσιτών», για κυνηγούς, που «θα έχουν» το γκολ, με την ευχέρεια του τελευταίου, στην  χρονική σειρά, σημαντικού «κιτρινόμαυρου» σκόρερ, του Ντέμη Νικολαίδη. Ούτε Μπλάνκο και Σκόκο είναι, στην αξιοποίηση των ευκαιριών. Ξέρουν μπάλα , για «να ταΐσουν και τα περιστέρια» πάνω στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, αλλά  από αντίπαλα δίκτυα  …σαν να τραγουδάνε το σουξέ της Δέσποινας Βανδή «Πά-πά-πά! Πά-πά-πά, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα»…

Το ελληνικό δίδυμο, Πέτρου Μάνταλου- Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έχει σώσει την  κατάσταση. Αυτό έχει κερδίσει και τον χρόνο, πού χρειάζεται ο Μανόλο Χιμένεθ, για να ενεργοποιήσει μια χρυσή «κρυφή ελπίδα», που κυκλοφορεί στο προπονητήριο (ως πριν από λίγο και στο ιατρείο!) των Σπάτων και του ΟΑΚΑ. Η ματιά  της ΑΕΚ προς τον 22χρονο Γιώργο Γιακουμάκη! Τον καλύτερο , από τους ΄Ελληνες, σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα, με 11 γκολ στο ενεργητικό του- χάρη στο οποίο ο Πλατανιάς πραγματοποίησε αντίθετη πορεία, από την εφετινή, στο ήμισυ του  α΄γύρου. Στην ατυχία της, η «΄Ενωση», γιατί δεν ήταν αυτοί, που περίμενε, οι πανάκριβα δανεικοί από την Λας Πάλμας, Αργεντινός και Κροάτης, η αντιπαράθεση με την αισιοδοξία, ότι το κοπέλι θα σχηματίσει, με γκολ, «κορυφή από Ψηλορείτη» στις αντίπαλες εστίες!

΄Εχουμε, λοιπόν, τον αδιαφιλονίκητα κορυφαίο τωρινό γκολτζή , στο πρωτάθλημα, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, να προκαλεί πονοκέφαλο στους τρεις «μεγάλους» του Κέντρου. Και να τους αναγκάζει να τρέχουν στα φαρμακεία του Πειραιά και της Αθήνας, για να προμηθευτούν «ντεπόν» και όχι για «ασπιρίνι». Με τον Ολυμπιακό να δίνει ευκαιρία στον Ανσαριφάντ, την ΑΕΚ να περιμένει τον Γιακουμάκη και τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται στο «καλοδεχούμενο ό,τι φέρει ο Θεός  στη Λεωφόρο των ευρω-στεναγμών»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ