Ολυμπιακός : Ο Μιραλάς «ομόρφυνε» τον Τζούρτζεβιτς!

Ολυμπιακός : Ο Μιραλάς «ομόρφυνε» τον Τζούρτζεβιτς!

Ο Γιώργος Χελάκης καταγράφει τις ευεργετικές συνέπειες που έχει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς και επιχειρεί να μπει στο μυαλό του Οσκαρ Γκαρθία.

Τι περιμένατε δηλαδή; Να περάσει με την μπάλα τρεις-τέσσερις και μετά να την στείλει στα δίχτυα; Αυτά τα κόλπα δεν συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του …Ούρος Τζούρτζεβιτς; Αυτά είναι για τον Κέβιν Μιραλάς, μόλις βρει για τα καλά τα πατήματά του. Στο ματς με τον Πλατανιά εκείνο που είδαμε είναι πόσο ευνοείται και διευκολύνεται ο Σέρβος από την παρουσία του Βέλγου δίπλα του.

Ο Τζούρτζεβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό. Δεν πρόκειται μόνο για τα δυο γκολ. Ηταν μέσα σε όλες τις φάσεις, έβγαλε τα πνευμόνια των αντιπάλων του στο τρέξιμο πρεσάροντας παντού και τους άδειαζε με επιτόπιες ντρίπλες αναγκάζοντάς τους να το κόβουν με φάουλ.

Το ξέραμε ότι και στην Παρτιζάν που τα έβαζε σαν στραγάλια το σύστημα ήταν 4-4-2. Ο Γκαρθία που κάθισε στον πάγκο με μόλις μια προπόνηση κατέβασε τους ερυθρόλευκους με το αγαπημένο του 4-4-2 και τον Μιραλάς στο πλευρό του Τζούρτζεβιτς και ελαφρώς πιο πίσω.

Δεν βγάζω το συμπέρασμα πως έτσι θα είναι από εδώ και πέρα τα πράγματα αναφορικά με την διάταξη που θα αγωνίζεται ο πρωταθλητής. Αγώνας Κυπέλλου ήταν με τελειωμένη την πρόκριση, είχε τα περιθώρια ο νέος προπονητής για να πειραματιστεί. Το που θα καταλήξει κι αν καταλήξει κάπου είναι νωρίς να το πούμε.

Κάνω όμως την πρόβλεψη πως ορισμένα πράγματα που επί Λεμονή τα θεωρούσαμε δεδομένα θα αλλάξουν. Ο Γκαρθία στην παρουσίασή του δήλωσε πως δεν γίνεται να τα αλλάξεις όλα στην μέση της χρονιάς κι έχει δίκιο. Θα αλλάξει όμως αρκετά κι εδώ θα είμαστε να το συζητάμε.

Το 4-4-2 διευκόλυνε τον Τζούρτζεβιτς και με το σύστημα αυτό ο Σεμπά έκανε την καλύτερη εμφάνισή του φέτος. Για την ακρίβεια έκανε την πρώτη καλή εμφάνιση. Μπορεί ορισμένοι να δυστροπούν με τον παίκτη -που πρέπει να δεις την ταυτότητά του για να βεβαιωθείς πως είναι βραζιλιάνος- αλλά πέρσι ήταν από τους πρώτους σκόρερ και πρώτος στις ασίστ κι ας παίζει αντιτουριστικό ποδόσφαιρό.

Ο Σεμπά του περσινού πρώτου γύρου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος στον Ολυμπιακό. Ο Κέβιν Μιραλάς δεν είναι χρήσιμος είναι απαραίτητος. Με όποιο σύστημα και να παίζει ο Γκαρθία, ο Βέλγος είναι ο παίκτης που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μια πρώτη γεύση πήραμε στην επανεμφάνισή του.

Πάντα μέσα στο γκολ, διαγώνια κίνηση που δεν έχει κανείς άλλος στους ερυθρόλευκους, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάει στην προσωπική ενέργεια και έχοντας προσθέσει στο πλούσιο μενού του τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Ο Μιραλάς μπορεί να παίξει φουνταριστός, πίσω από τον επιθετικό και στις δυο άκρες της επίθεσης. Πάντα απρόβλεπτος και διεισδυτικός θα δώσει τη δυνατότητα στον Γκαρθία να τροποποιεί τα συστήματα και την διάταξη των παικτών του όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Περισσότερα θα καταλάβουμε στο ματς πρωταθλήματος την Δευτέρα με την αξιόμαχη Λαμία. Επί του παρόντος να σημειώσουμε πως το πρώτο ημίχρονο πέρασε όπως περνούσαν τα πρώτα ημίχρονα επί Λεμονή και ότι στο σύστημα 4-4-2 αν παίζει πίσω από τον φουνταριστό ο Μιραλάς που θα παίζει ο Φορτούνης; Ωραία διλλήματα για προχωρημένους προπονητές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ