90 χρόνια Όσκαρ

90 χρόνια Όσκαρ

Απομένει λιγότερος από έναν μήνα για το ετήσιο ραντεβού μας με την καλύτερη ολονυχτία της χρονιάς. Και φέτος τα κανάλια COSMOTE CINEMA θα μεταδώσουν σε αποκλειστικότητα την απονομή των Όσκαρ, το βράδυ της Κυριακής, 4 Μαρτίου, και φυσικά το LIFO.gr θα σχολιάζει λεπτό προς λεπτό όλες τις στιγμές που θα μας καθηλώσουν, από τις εμφανίσεις […]

Απομένει λιγότερος από έναν μήνα για το ετήσιο ραντεβού μας με την καλύτερη ολονυχτία της χρονιάς. Και φέτος τα κανάλια COSMOTE CINEMA θα μεταδώσουν σε αποκλειστικότητα την απονομή των Όσκαρ, το βράδυ της Κυριακής, 4 Μαρτίου, και φυσικά το LIFO.gr θα σχολιάζει λεπτό προς λεπτό όλες τις στιγμές που θα μας καθηλώσουν, από τις εμφανίσεις των σταρ στο εντυπωσιακότερο κόκκινο χαλί μέχρι την απονομή του φετινού Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η ανυπομονησία είναι φέτος μεγαλύτερη, όχι μόνο γιατί η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ για το 2018 είναι η ενενηκοστή -άρα περιμένουμε κάτι φαντασμαγορικό και επετειακό-, αλλά και επειδή έχει μετατεθεί μια εβδομάδα μετά τη συνηθισμένη ημερομηνία για να μην συμπέσει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θυμηθούμε την περσινή παρουσία του εξαιρετικού Τζίμι Κίμελ στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του οικοδεσπότη και το χιούμορ με το οποίο χειρίστηκε την πιο αμήχανη στιγμή στην ιστορία του θεσμού, όταν στο τέλος της τελετής ανακοινώθηκε λανθασμένα το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, τότε ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για την επιστροφή του σε αυτό τον ρόλο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Είναι βέβαια και μια εξαιρετική χρονιά για τον κινηματογράφο, με μια σοδειά πολύ καλών ταινιών που, έχοντας κερδίσει ήδη κοινό και κριτικούς, θα κονταροχτυπηθούν για τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία.

Αλλά και οι ίδιες οι υποψηφιότητες επεφύλασσαν μεγάλες και ευχάριστες εκπλήξεις, με σημαντικότερη αυτή του «Τρέξε!», του καλύτερου θρίλερ του 2017 που έφτασε να σκοράρει στις τέσσερις πιο σημαντικές κατηγορίες (Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Πρωτότυπου Σεναρίου για τον πρωτοεμφανιζόμενο Τζόρνταν Πιλ και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον υπέροχο πρωταγωνιστή Ντάνιελ Καλούγια), πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για το συγκεκριμένο είδος.

Ανυπομονούμε να τη δούμε στο νέο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, που θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 4 Μαρτίου. Σε αυτό το κανάλι θα απολαύσουμε και άλλες από τις φετινές υποψήφιες ταινίες, όπως το πολυσυζητημένο «Beauty and the Beast», υποψήφιο για τα εκθαμβωτικά του Σκηνικά και Κοστούμια, αλλά και το σίκουελ μιας από τις καλύτερες υπερηρωικές ταινίες του Marvel Universe, το ξεκαρδιστικό «Guardians of the Galaxy 2», που δικαίως διεκδικεί το φετινό Όσκαρ Ειδικών Εφέ.

Όλες οι αποκλειστικές πρεμιέρες των σημαντικότερων ταινιών από τα περσινά Όσκαρ – θα προβληθούν μέσα από το συγκεκριμένο pop-up κανάλι: Η αξέχαστη ερμηνεία του Κέισι Άφλεκ στο «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» τού απέφερε εντελώς δίκαια το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η στιβαρή παρουσία της Βαϊόλα Ντέιβις στο «Fences» και το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου την έκανε μία από τις ελάχιστες ηθοποιούς στην ιστορία που έχουν κατακτήσει και τα τρία σημαντικά βραβεία υποκριτικής, Όσκαρ, Έμι και Τόνι.

Δεν ξεχνάμε βέβαια τον «Εμποράκο», την τελευταία και βραβευμένη με το ξενόγλωσσο Όσκαρ ταινία του σημαντικότερου Ιρανού σκηνοθέτη, Ασγκάρ Φαραντί. Και για το τέλος κράτησα το σημαντικότερο: Το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, ο περσινός θριαμβευτής, που κέρδισε στο νήμα το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, καθώς και εκείνα του Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον επιβλητικό Μαχέρσαλα Άλι και Διασκευασμένου Σεναρίου, είναι μια ταινία που θα θυμόμαστε για καιρό – ακριβώς όπως δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε για μέρες την περσινή τελετή.

Φυσικά οι εκπλήξεις για τους σινεφίλ δεν σταματούν εδώ. Συνολικά 85 ταινίες από το περισσότερο ή λιγότερο πρόσφατο παρελθόν του θεσμού θα προβληθούν από το pop-up κανάλι της COSMOTE TV. Θα αναφερθώ μόνο στις 5 αγαπημένες μου – εξάλλου όσοι φανατικοί παρακολουθούν τα Όσκαρ έχουν πάντα τις δικές τους προσωπικές λίστες: «Το Μυστικό του Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι, «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, «Pulp Fiction» του Κουεντίν Ταραντίνο, αλλά και η θρυλική «Mary Poppins» και το πολυβραβευμένο «Τα Καλύτερα Χρόνια της Ζωής Μας» από τα παλιότερα χρόνια του θεσμού.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 18:30 και προβλέπω καθημερινούς μαραθωνίους μπροστά στην οθόνη. Επειδή όμως Όσκαρ χωρίς στοιχήματα, προβλέψεις και εκπλήξεις δεν γίνονται, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε εκ των έσω όλα τα τελευταία προγνωστικά για τη μεγάλη βραδιά. Ο Γιώργος Σατσίδης που έχει αναλάβει και φέτος τον ελληνικό σχολιασμό της βραδιάς, κάθε Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στην εκπομπή BUZZ στο COSMOTE CINEMA 1HD θα αναλύει όλες τις υποψηφιότητες για τις βασικές κατηγορίες, καταλήγοντας σε φαβορί, αουτσάιντερ και προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη βραδιά.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ