Πάτμος : Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου

Πάτμος : Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου

Αν ακόμα δεν έχετε βρει πού να περάσετε τις διακοπές σας το Καλοκαίρι, η Πάτμος είναι το νησί σας για φέτος! Ανακαλύψτε την μέσα από τα εντυπωσιακά πλάνα. Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό. Το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων με την επιβλητική ομορφιά και την σπουδαία θρησκευτική ιστορία, είναι ένα νησί που κάποια στιγμή στη ζωή σας πρέπει να επισκεφτείτε…

Πάτμος: Ηφαιστειογενής και επιβλητική…

Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας(Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Η Πάτμος έχει βραχώδες, ηφαιστειογενές και απότομο έδαφος με ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (270 μ.) που βρίσκεται στο κέντρο της νήσου, νότια της Χώρας (της ομώνυμης) Πάτμου.

Η ηφαιστειογενής περιοχή «Ζουλούφι» βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά της Πάτμου. Η ηφαιστειακή τέφρα εναλλάσσεται με την λάβα η οποία κύλησε και πάγωσε από τη θάλασσα, συνθέτοντας ένα άκρως εντυπωσιακό τοπίο. Η πρόσβαση γίνεται είτε από τη θάλασσα είτε από στεριά περπατώντας γύρω στη 1 ώρα και 30 λεπτά από τον κοντινότερο οικισμό στη θέση Αγ. Νικόλαος του Κάμπου.

Η σπουδαία θρησκευτική της ιστορία

Εκτός του ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Πάτμου είχαν προστάτιδα θεά την Άρτεμη, ήταν εντελώς άσημοι μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους, όπου το νησί ήταν τόπος εξορίας πολιτικών καταδίκων. Αυτόν τον χαρακτήρα διατήρησε και στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όπου και εξορίστηκε ο μαθητής του Ιησού Ιωάννης ο Θεολόγος και συνέγραψε την Αποκάλυψη και το φερώνυμο αυτού, «Ευαγγέλιο».

Αποτέλεσμα εικόνας για patmos

Όπως ο ίδιος μαρτυρεί: «Εγενόμην εν τη νήσω τη καλουμένη Πάτμω δια τον λόγον του Θεού και δια την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού. Εγενόμην εν πνεύματι εν τη Κυριακή ημέρα και ήκουσα οπίσω μου φωνήν ως σάλπιγγος λεγούσης: ό βλέπεις γράψον εις βιβλίον και πέψον ταις επτά Εκκλησίαις». Στη Σκάλα σώζονται τα δύο εκκλησάκια αφιερωμένα το μεν στον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και το άλλο στους μαθητές του, Πολύκαρπο και Πρόχορο.

Η Πάτμος είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι…

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ