Δέκα αγώνες χωρίς νίκη για τους “μεγάλους” μακριά από την πόλη τους

Όταν σημασία… δεν έχει το ταξίδι! Συμπτωματικά τα ματς είναι δέκα. Δεν είναι δικός μας “δάχτυλος”, είναι απλώς η πραγματικότητα που βιώνουν οι “μεγάλοι” από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Δέκα αγώνες μακριά από την πόλη τους, καμία νίκη. Το δείγμα δεν είναι μικρό, είναι σχεδόν το 1/4  του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένα σλόγκαν που λέει […]

Δέκα αγώνες χωρίς νίκη για τους “μεγάλους” μακριά από την πόλη τους | to10.gr
Όταν σημασία… δεν έχει το ταξίδι!
Συμπτωματικά τα ματς είναι δέκα. Δεν είναι δικός μας “δάχτυλος”, είναι απλώς η πραγματικότητα που βιώνουν οι “μεγάλοι” από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Δέκα αγώνες μακριά από την πόλη τους, καμία νίκη. Το δείγμα δεν είναι μικρό, είναι σχεδόν το 1/4  του πρωταθλήματος.
Υπάρχει ένα σλόγκαν που λέει ότι η επαρχία δίνει τίτλους. Αν αυτό ισχύει, τότε οι τέσσερις διεκδικητές του συναγωνίζονται ποιος θα τον χάσει πρώτος. Συνολικά, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (βαθμολογικά η σειρά) έχουν χρειαστεί δέκα φορές να βγουν εκτός του νομού τους. Δεν κατάφεραν να κερδίσουν καμία!
Είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Που μάλλον δείχνει κάτι για τον ποδοσφαιρικό τους χαρακτήρα. Εκτός έδρας νίκες έχουν. Δύο ο Ολυμπιακός, μία η ΑΕΚ. Αλλά όλες εντός Αττικής. Κέρδισαν και οι δύο τη Λαμία, αλλά στο περιστέρι, ενώ οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν και του Πανιωνίου. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχουν κερδίσει μακριά από την έδρα τους…
Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι οι τρεις στους τέσσερις, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν τρία στραβοπατήματα μακριά από την πόλη τους. Ενώ ο Ολυμπιακός ένα, τη μοναδική φορά που μέχρι στιγμής φέτος χρειάστηκε να κάνει ταξίδι για αγώνα πρωταθλήματος.
Με τη σειρά: 
Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει τρεις φορές μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Εχει επιστρέψει σ’ αυτήν με ισάριθμες ισοπαλίες. Δύο λευκές, κόντρα σε Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης και 1-1 στη Λάρισα.
Η ΑΕΚ έχει επίσης φύγει τρεις φορές εκτός Αττικής. Ισπαλία χωρίς σκορ στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-0, 1-1 στην Ξάνθη.
Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πάει μόνο στην Ξάνθη αυτές τις πρώτες εφτά αγωνιστικές και έφυγε από την πόλη της Θράκης με έναν βαθμό (1-1).
Ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τα χειρότερα αποτελέσματα όλων. Δύο ήττες, 1-0 στην Κέρκυρα, 2-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και 1-1 στην έδρα του Πλατανιά.
Η αδυναμία των “μεγάλων” να κερδίσουν μακριά από την πόλη τους αποτελεί βασική παράμετρο του φετινού πρωταθλήματος. Πιθανόν να αποδειχθεί και καθοριστική. Ειδικά όταν θα βρεθεί η ομάδα που θα μπορεί να κερδίζει ακόμη και σε τέτοιους αγώνες.