Έγραψε ιστορία η Λειψία (vid)

Έγραψε ιστορία η Λειψία (vid)

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ήταν ικανό για τη Λειψία να σημειώσει τρία γκολ και να πάρει την πρώτη νίκη (3-2) στην ιστορία της στο Champions League κόντρα στην Πόρτο.

Ένα ημίχρονο έφτανε για τις δύο ομάδες που έβαλαν και τα πέντε τέρματα της αναμέτρησης, με την Λειψία να είναι πιο αποτελεσματικοί και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των «δράκων» να πάρει τη νίκη (3-2) και να γράψει ιστορία.

Οι Γερμανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Όρμπαν (10′) με κοντινή προβολή μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της Πόρτο. Οκτώ λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας ο Αμπουμπακάρ έφερε το ματς στα ίσια με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση.

Η Λειψία πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1) στο 38′ με γκολ του Φόρσμπεργκ με έξυπνο πλασέ σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των «δράκων». Τρία λεπτά αργότερα οι Γερμανοί σημείωσαν και τρίτο τέρμα (3-1) με τον Όγκουστιν που πλάσαρε εύστοχα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά από λάθος των Πορτογάλων στην άμυνα. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Πόρτο μπήκε ξανά στο ματς με κοντινή προβολή του Μαρκάνο, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμα καλύτερο θέαμα στην επανάληψη.

Εκεί που όλοι θα περίμεναν περισσότερο θέαμα στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Αυτή που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους ήταν η Λειψία, που έχασε κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Πόρτο από την πλευρά της βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά του ματς, ωστόσο δεν βρήκε αυτό που ήθελε και το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Λειψία (Ράφαελ Χάζενχουτλ): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμερκάνο, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Κεϊτά, Καμπλ, Φόρσμπεργκ (90+1’ Μπερνάρντο), Μπρούμα (75’ Βέρνερ), Ζάμπιτσερ, Ογκουστέν (76’ Πόουλσεν)

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ζοσέ Σα, Λαγιούν, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέλες, Ερέρα (81’ Ερνάνι), Ντανίλο, Μαρέγκα, Ολιβέιρα (58’ Τόρες), Μπραχίμι (76’ Κορόνα), Αμπουμπακάρ

Δείτε τα γκολ

https://www.youtube.com/watch?v=ZMfq-HNlT8Q

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ