UEFA : Με «άρωμα» Ελλάδας το φιλικό των μύθων

UEFA : Με «άρωμα» Ελλάδας το φιλικό των μύθων

Έντονο ελληνικό χρώμα είχε ο χθεσινός φιλανθρωπικός αγώνας της UEFA, καθώς συμμετείχαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Ερίκ Αμπιντάλ, Κριστιάν Καρεμπέ και Μάικλ Εσιέν.

Η UEFA όπως κάνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργάνωσε φιλανθρωπικό αγώνα αλληλεγγύης για χάρη των παιδιών με αναπηρία. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σε καθημερινή βάση γίνονται προσπάθειες για εξασφάλιση ειρήνης, ίσων ανθρώπινων δικαιωμάτων και δημιουργία πεποίθησης ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους και παντού.

https://twitter.com/UEFA/status/987686925753552897

Σε αυτή την πολύ όμορφη πράξη συμμετείχαν θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με αρχηγούς τους Ροναλντίνιο και Λουίς Φίγκο. Ανάμεσα σε αυτούς έδωσαν το παρών παλαίμαχοι ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τους Κριστιάν Καρεμπέ, Ερίκ Αμπιντάλ, Μάικλ Εσιέν και Αντώνη Νικοπολίδη. Ο πρώτος ήταν στην ομάδα των «φίλων Φίγκο», ενώ οι υπόλοιποι στους «φίλους Ροναλντίνιο».

Το παιχνίδι διεξήχθη στη Γενεύη, με την ομάδα του Φίγκο να αναδεικνύεται νικήτρια με σκορ 4-3. Διαιτητής ήταν ο Πιερλουίτζι Κολίνα. Ο Ραούλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φίγκο, με τον Πιρές να διπλασιάζει τα γκολ των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Ρόμπι Κιν προσπαθεί να νικήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη

Ο Ροναλντίνιο προηγουμένως είχε χάσει πέναλτι και ο Σάσιτς μείωσε για την ομάδα του Βραζιλιάνου σταρ. Ο Νούνο Γκόμες έκανε έπειτα το 3-1, με τον Καφού και τον Φρέι να βρίσκουν δίχτυα και να ισοφαρίζουν. Το γκολ του Μίτσελ Σαλγκάδο έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Ντέιβιντ Τζέιμς με τον Μάικλ Εσιέν

Να αναφέρουμε ότι ο προπονητής της ομάδας του Φίγκο ήταν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ενώ στον αντίπαλο πάγκο ήταν ο Κάρλο Αντσελότι.

Οι συνθέσεις: 

Φίλοι Φίγκο (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Ντίντα, Βίτορ Μπαΐα, Σαλγκάδο, Φραν Ντε Μπερ, Φέρντιναρντ, Κίβου, Στάνκοβιτς, Πιρές, Λίτμανεν, Καρεμπέ, Πίρλο, Ραούλ, Ρόμπι Κιν, Κέλι Σμιθ, Νούνο Γκόμες, Φίγκο (αρχηγός)

Φίλοι Ροναλντίνιο (Κάρλο Αντσελότι): Τζέιμς, Νικοπολίδης, Μπελέτι, Καφού, Εντμίλσον, Στόνεϊ, Αμπιντάλ, Εσιέν, Τζορκάεφ, Μεντιέτα, Ρόναλντ Ντε Μπερ, Λάρσον, Φρέι, Κλάιφερτ, Σάσιτς, Ροναλντίνιο (αρχηγός)

Στα αποδυτήρια των «φίλων Φίγκο»

Στα αποδυτήρια των «φίλων Ροναλντίνιο»

Όλα τα έσοδα από τον αγώνα αλλά και από φιλανθρωπικό Gala Dinner, θα πάνε στο ίδρυμα UEFA Foundation For Children το οποίο ενισχύει οικονομικά ευαγή ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τα highlights του φιλανθρωπικού αγώνα:

https://youtu.be/j4ebnzB8OI0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ