Ολυμπιακός: Η σύσκεψη, η μια μεταγραφή και η Λουκέρνη

Ολυμπιακός: Η σύσκεψη, η μια μεταγραφή και η Λουκέρνη

Ο Ολυμπιακός η ευρωπαϊκή του λίστα και η επόμενη μεταγραφική του κίνηση πριν τα ματς με τους Ελβετούς. Το ενδιαφέρον για τον Ένγκελς και η αλήθεια για τον Ανσαριφάρντ.

Την Παρασκευή «κλείνει» η πρώτη Ευρωπαϊκή λίστα της χρονιάς. Από εκεί και ως τις 8 Αυγούστου, παραμονή δηλαδή τη πρώτης αναμέτρησης με την Λουκέρνη υπάρχει δικαίωμα μιας αλλαγής. Και μιας και πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μέσα από το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα; Θα φανεί αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να χωρέσει σε αυτό το διάστημα μια κίνηση ενίσχυσης. Έναν κεντρικό χαφ που θα προστεθεί στην εξίσωση της πρόκρισης. Κάποιον που για να μπορεί να γίνει όντως άμεσα κομμάτι της ομάδας, θα πρέπει να προέρχεται από μια συγκεκριμένη αγωνιστική φόρμα σε πρώτη φάση.

Αυτό και τίποτε άλλο δεν υπάρχει στο μεταγραφικό προσκήνιο των Ερυθρόλευκων. Τα υπόλοιπα είναι για αργότερα. Υπό αυτό το πρίσμα συναντήθηκαν το απόγευμα στον Ρέντη οι Πέδρο Μαρτίνς, Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο. Υπό αυτή τη λογική θα… προχωρήσουν. Τα υπόλοιπα τα διέψευσε ο ίδιος ο Ολυμπιακός βάζοντας τέλος σε μια ονοματολογία που πρακτικά δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι απόλυτα ακριβές ότι δεν προτάθηκε έστω ο Φράνκο Σολδάνο. Είναι απολύτως ακριβές ότι δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα το όνομα του Μποκανί Ζουνγκού. Και βέβαια είναι αλήθεια πως από την περασμένη εβδομάδα έχει διαγραφεί ο Γουίλιαν Αράο ο οποίος καθυστέρησε τους Πειραιώτες σε μια σημαντική υπόθεση. Αλήθεια επίσης ότι οι Πειραιώτες δεν διαπραγματεύονται με τη Λίβερπουλ που έχει βγάλει στο σφυρί τον Λαζάρ Μάρκοβιτς αναζητώντας όμως ενδιαφερόμενο με… πέντε εκατ ευρώ!

Ως και πέντε μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός ως το τέλος του καλοκαιριού. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας, δύο κεντρικοί χαφ, εξτρέμ και φορ είναι στο… τραπέζι. Μόνο όμως η μια περίπτωση της μεσαίας γραμμής είναι «ανοιχτή» για τώρα και αυτή θα είχε κλείσει αν ο Αράο δεν ζητούσε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, ακυρώνοντας τη συμφωνία της προηγούμενης!

Οι θέσεις του στόπερ έκλεισαν με Μεριά (μπαίνει αύριο στις προπονήσεις) και Τοροσίδη (ήταν σήμερα στον Ρέντη και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα). Ο Τόρο γύρισε ως κεντρικός αμυντικός. Δεξιά υπάρχουν ο Ομάρ με τον Μασούρα και αριστερά ο Τσιμίκας, με τον Κούτρη και τον Χατζισαφί που όπως πάνε τα πράγματα λογικά θα είναι και στη πρώτη λίστα του Γιουρόπα καθώς μπορεί να αγωνιστεί και σαν κεντρικός χαφ (όπως έκανε στο φιλικό με τη Γκέζτεπε αλλά και σε ολόκληρο το Μουντιάλ με το Ιράν).

Το θέμα του φορ δεν θα κινηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει του Ανσαριφάρντ και σε αντίθεση με ότι λέγεται ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πρόταση για τον Ιρανό. Αντίστοιχα το θέμα του εξτρέμ θα πάει και αυτό προς το τέλος όταν και στην αγορά θα προκύψουν… νέα δεδομένα και πρόσωπα. Μέχρι τότε ο Πάρντο θα συμπληρώνει τις επιλογές στους wingers.

Τέλος σε ότι αφορά στις αποχωρήσεις; Και εκεί δεν υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη με εκείνους που δεν υπολογίζονται. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μπιόρν Ένγκελς που ίσως μπορεί να φέρει νεότερα τις επόμενες ημέρες. Όχι κάτι άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ