Παίκτης της Ξάνθης ξεμπροστιάζει την πολυϊδιοκτησία στην Πορτογαλία: «Εχουμε τον ίδιο πρόεδρο με τον ΠΑΟΚ»

Παίκτης της Ξάνθης ξεμπροστιάζει την πολυϊδιοκτησία στην Πορτογαλία: «Εχουμε τον ίδιο πρόεδρο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Φάμπιο Στάρτζεον εξήγησε στην «O’Jogo» τη σχέση ΠΑΟΚ, Ξάνθης, μίλησε για «ίδιο πρόεδρο» και απλώς επιβεβαίωσε όσα έχουν αποδειχθεί.

Ο Φάμπιο Στάρτζεον δεν είναι ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής. Και αυτό δεν έχει τόσο να κάνει με το γεγονός ότι αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ακριτικής ομάδας στη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος εξτρέμ γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην ΠΑΕ. Γνωρίζει πολύ καλά τις σχέσεις μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Και όχι απλώς τις γνωρίζει, αλλά φρόντισε και να τις διεθνοποιήσει. Διασύροντας για ακόμη μία φορά τις δύο ομάδες, αλλά και μιλώντας ανοιχτά για τη σχέση τους.

Ο Στάρτζεον, λοιπόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα «O’Jogo», κλήθηκε να εξηγήσει για ποιον λόγο η ομάδα του έχασε 12 βαθμούς, ενώ τους κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Και παραδέχθηκε ότι η Ξάνθη τιμωρήθηκε από τις αρχές, «επειδή έχει τον ίδιο πρόεδρο με τον ΠΑΟΚ».

Επί λέξει η τοποθέτηση του Στάρτζεον αναφέρει τα εξής, όταν ρωτήθηκε για την απώλεια βαθμών της ομάδας του: «Είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε τη συνοχή μας και χάσαμε 12 βαθμούς, λόγω του ότι ο πρόεδρός (σ.σ. ιδιοκτήτης) μας ήταν ο ίδιος με του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει στην ίδια κατηγορία, ενώ αυτοί (ο ΠΑΟΚ) έχασαν 7 βαθμούς».

Γιατί ο Στάρτζεον ξέρει καλύτερα από πολλούς τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη; Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι ο ατζέντης που τον πήγε στην ακριτική ομάδα. Ποιος τον πήγε; Ο Λεονάρντο Κορνατσίνι. Υποψήφιος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, φίλος του Γιώργου Σαββίδη, μεσάζοντας στις συζητήσεις Σαββίδη-Φορταλέζα και γενικώς μάνατζερ – εξ απορρήτων του συστήματος ΠΑΟΚ. Ο οποίος τον πήγε στην Ξάνθη χωρίς να είναι εκπρόσωπός του. Απλά ως μεσάζοντας. Επειδή τον έβαλε η… ομάδα.

Το εντυπωσιακό στη συνέντευξη είναι ότι ο Στάρτζεον δεν αναφέρει το παραμικρό που να αναιρεί ή να απορρίπτει την επιβεβαιωμένη, ούτως ή άλλως, εξάρτηση μεταξύ των δύο ομάδων. Αντιθέτως, το αναφέρει ως κάτι δεδομένο. Ως και πολύ… φυσιολογικό για κάποιον που ξέρει τα πράγματα από μέσα.

Για την ιστορία, στην ίδια συνέντευξη ο Στάρτζεον αναφέρει ότι δεν έχει καμία διάθεση να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην Ξάνθη. Μάλιστα, επισημαίνει ότι σκοπεύει να βρει κάτι «θετικό» για την καριέρα του. Κάτι που προφανώς δεν βρήκε με όσα έζησε στην ακριτική ΠΑΕ: «Ο στόχος είναι να συνεχίσω να παίζω στην 1η κατηγορία, δεν ξέρω εάν θα γίνει στην Πορτογαλία ή στο εξωτερικό. Ακόμη πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα εδώ, αλλά δεν σκοπεύω να συνεχίσω στην Ελλάδα. Ψάχνω για κάτι θετικό στην καριέρα μου, και σε οικονομικό επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ