Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Όρθια η Σίτι στον «πόλεμο» του Σιμεόνε

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Όρθια η Σίτι στον «πόλεμο» του Σιμεόνε

Σε ένα ματς «ροντέο» στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», η Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι δεν «λύγισε», κράτησε το 0-0 και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, κλείνοντας ραντεβού με τη Ρεάλ!

«Πόνεσε» αλλά τα κατάφερε η Σίτι! Σε ένα απίστευτο ματς στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με μονομαχίες και… ξύλο, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να σταθεί όρθια και να κλειδώσει την παρουσία της στα ημιτελικά του Champions League, κρατώντας μέχρι το φινάλε το πολύτιμο 0-0 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Οι «ροχιμπλάνκος» πάλεψαν μέχρι το φινάλε, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, έδωσαν και τις… κλωτσιές τους, ωστόσο οι Πολίτες ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση, εκμεταλλευόμενοι το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μάντσεστερ.

Απίθανο φινάλε, με τρομερές κλωτσιές και ξύλο ανάμεσα στις δύο ομάδες! Έκλεισε ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Καταλανό να βρίσκει για άλλη μια φορά στην καριέρα του τη Βασίλισσα.

Άλλη… Ατλέτικο

Με εντελώς διαφορετική προσέγγιση φάνηκε να μπαίνει στο παιχνίδι η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παρότι οι Μαδριλένοι είχαν το μυαλό τους στα μετόπισθεν, το σκορ του πρώτου αγώνα τους ανάγκασε να ανοίξουν τις γραμμές τους και να πιέσουν τη Σίτι που φάνηκε να μην πατάει πολύ καλά στα πρώτα λεπτά.

Ωστόσο οι Πολίτες ηρέμησαν, πήραν την μπάλα στα πόδια τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Η Σίτι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία

Ο ρυθμός ήταν καλός και γρήγορος, ωστόσο η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 30ο λεπτό. Ο Γκουντογκάν βρέθηκε σε θέση βολής από πολύ κοντά, ωστόσο το πλασέ του σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Όμπλακ.

Στο 35ο λεπτό ήταν η σειρά της Ατλέτικο να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Κοντογκμπιά, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν και το πρώτο σουτ γενικότερα για την ομάδα του Σιμεόνε απέναντι στη Σίτι, μετά από συνολικά 125 λεπτά!

Το σκορ δεν άνοιξε στο πρώτο μέρος και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0…

«Τρελός» ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο

Η Ατλέτικο μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος να βρει το μεγάλο γκολ που θα έφερνε σε ισορροπία το ζευγάρι.

Οι «ροχιμπλάνκος» πίεσαν και στο 57ο λεπτό λίγο έλειψαν να σκοράρουν. Ο Γκριεζμάν έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό, την ώρα που η Σίτι έμοιαζε αγχωμένη. Η ομάδα του Σιμεόνε έκλεισε στα καρέ της την περσινή φιναλίστ, απειλώντας διαδοχικά τον Έντερσον, ο οποίος είδε και τον Στόουνς να βγάζει «σίγουρο» γκολ από τον Κούνια!

Ο χαμός ωστόσο ήρθε στο φινάλε… «Μυθική» κλωτσιά του Φελίπε στον Φόντεν και… πανικός! Οι ποδοσφαιριστές έγιναν ένα «μπουλούκι», με τον Σάβιτς να τραβάει αρχικά τον Φόντεν από τη φανέλα και έπειτα τον Γκρίλις από τα μαλλιά!

Το σκορ δεν άνοιξε τελικά ποτέ και έτσι η Σίτι πανηγύρισε μια τεράστια και δύσκολη πρόκριση μέσα στη Μαδρίτη.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Σάβιτς, Λόντι (69’Κορέα), Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Κοντογκμπιά, Κόκε (69’Ντε Πάουλ), Γιορέντε, Λεμάρ (82’Σουάρες), Γκριεζμάν (69’Καρασκό), Ζοάο Φέλιξ (82’Κούνια).

Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Κανσέλο, Γουόκερ (74’Ακέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (65’Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα (79’Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Φόντεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ