Αυτοί ακολουθούν τον Βρσάλικο…

Αυτοί ακολουθούν τον Βρσάλικο…

Ο Κροάτης άσος έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει να τον ακολουθήσουν άλλοι τρεις – Ο Εμπουκού, ο Λόου και ο τερματοφύλακας

Το «παζλ» του νέου Ολυμπιακού δημιουργείται. Οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Αυστρία, με το φιλικό κόντρα στη Σάλτσμπουργκ και μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για το πρώτο… τελικό του καλοκαιριού στην πορεία για την επιστροφή στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί η εικόνα συνολικά που είχε η ομάδα στα φιλικά να μην ενθουσίασε όμως το ζητούμενο δεν είναι οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια αλλά να είναι πανέτοιμος ο Ολυμπιακός στις 20 Ιουλίου στη Χάιφα στο πρώτο ματς με την Μακάμπι. Και αυτό όσον αφορά τον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπου δούλεψε πολύ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς, θεωρείται βέβαιο από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

Τομέας πάρα πολύ σημαντικός στο χρονικό διάστημα που θα γίνει το ματς, ειδικά όταν απέναντι του ο Ολυμπιακός θα βρει μια ομάδα που το βασικό της ατού είναι το ασταμάτητο τρέξιμο. Ο Ολυμπιακός που ολοκληρώνοντας την σπουδαία μεταγραφή του Σίμε Βρσάλικο βάζει ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στη μηχανή του.

Και δεν είναι μόνο η αδιαμφισβήτητη αξία του Κροάτη άσου αλλά και η εμπειρία του που είναι δεδομένο πως θα δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό. Στη θέση του δεξιού μπακ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πέρσι αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα διαθέτει πλέον έναν τοπ-κλας ποδοσφαιριστή ενώ ήδη υπάρχει και ο Άβιλα που μπαίνει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας.

Μαζί με τους Ζινγκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη μια πρώτη καλή ενίσχυση στο ρόστερ και περιμένει και τους επόμενους. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει σε τουλάχιστον άλλες τρεις μεταγραφές σε θέσεις που από την αρχή του μεταγραφικού σχεδιασμού είχε ουσιαστικά αποφασιστεί.

Όπως και στο δεξί άκρο της άμυνας, έτσι και στο αριστερό ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πέρσι με την διαφορά πως υπήρχε η αξιόπιστη επιλογή του Ρέαμπτσιουκ που όμως έπαιζε ασταμάτητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η απόφαση για δεύτερο αριστερό μπακ που όχι απλά θα δώσει ανάσες στον Μολδαβό είναι ειλημμένη.

Για αυτό και μπήκε αρχικά στην προετοιμασία ο Κούτρης με τον Ολυμπιακό όμως να φαίνεται ξεκάθαρα πως κοιτάει την μεταγραφική αγορά έχοντας τον Λόου σε περίοπτη θέση. Ποδοσφαιριστή που γνωρίζουν άριστα από την θητεία του στην Νότιγχαμ με την Σέφιλντ πάντως να επιμένει σε υψηλά ποσά για την απόκτηση του.

Ο Ολυμπιακός κάνει ήδη τις κινήσεις του ενώ οι πληροφορίες θέλουν τους πρωταθλητές να έχουν και back up λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Όσον αφορά τα εξτρέμ η επιλογή του Εμπουκού έχει ξεχωρίσει με την Ρεμς να επιμένει σε μεγάλα ποσά αλλά το θέμα να είναι σε καλό δρόμο όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Η λίστα για τους εξτρέμ είναι μεγάλη με τον 20χρονο Γάλλο να είναι η Νο1 επιλογή.

Η τρίτη μεταγραφική κίνηση που θεωρείται δεδομένη είναι αυτή του τερματοφύλακα. Μπορεί ο Βατσλίκ να συνεχίζει στον Ολυμπιακό όμως ο Μαρτίνς έχει ζητήσει την απόκτηση ενός ακόμη γκολκίπερ που θα μπορεί κάλλιστα να σηκώσει το βάρος του Νο1 στους πρωταθλητές. Προφανώς και εφόσον ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε μεταγραφή τερματοφύλακα θα υπάρξει αποχώρηση.

Η αγορά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας είναι αυτή που απασχολεί πρωτίστως τους ερυθρόλευκους. Όσο για τον Σκάρπα, ο Ολυμπιακός θέλει να τον «δέσει» για τον Δεκέμβριο και περιμένει μέσα στις επόμενες 24 ώρες τελικές εξελίξεις. Και αν αυτό συμβεί ίσως να αλλάξει και η στάση της Παλμέιρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ