ΑΕΚ: Με Σκωτσέζους έχει μόνο προκρίσεις σε ΟΑΚΑ, Σκωτία και… Καραϊσκάκη

ΑΕΚ: Με Σκωτσέζους έχει μόνο προκρίσεις σε ΟΑΚΑ, Σκωτία και… Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ έχει αποκλείσει Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν, Χαρτς και Νταντί Γ.

Η Σέλτικ είναι το… γκραν φαβορί απέναντι στην Ρόζενμποργκ και αν επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό, θα βρεθεί στο… διάβα της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ωστόσο, η ΑΕΚ με Σκωτσέζους… μόνο χαμογελά και πανηγυρίζει, αφού η προϊστορία της έχει μόνο προκρίσεις.

Αρχή και κορυφή όλων, οι ιστορικές αναμετρήσεις με τη Ρέιντζερς για τα προκριματικά του Champions League του 1994. Τότε που με δύο γκολ του Σαραβάκου η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 0-1 με το γκολ του Σαβέφσκι εκτός έδρας.

Η επόμενη κόντρα με σκωτσέζικη ομάδα ήταν το 2001/02 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Χιμπέρνιαν. Εύκολη νίκη με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ των Τσιάρτα και Νικολαΐδη, αγχωτική πρόκριση στην παράταση στη Σκωτία, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-2, αλλά τελικά πέρασε.

Σκωτσέζοι στο δρόμο της ΑΕΚ και στην τελευταία παρουσία στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2007/08. Τότε ήταν η Χαρτς από το Εδιμβούργο. Η Ενωση νίκησε με 2-1 στη Σκωτία με γκολ των Καπετάνου και Λυμπερόπουλου και θριάμβευσε με 3-0 στο ΟΑΚΑ με δύο τέρματα του Σέζαρ και ένα του Λυμπερόπουλου.

Η τελευταία κόντρα με Σκωτσέζους είχε πάλι επιτυχία για την ΑΕΚ και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Ήταν ο προκριματικός γύρος του Europa League την περίοδο 2010/11 και η Ενωση κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νταντί Γιουνάιτεντ. Νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζεμπούρ στη Σκωτία, αγχώδης πρόκριση στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκης με ισοπαλία 1-1 και το γκολ του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Οπότε η Σκωτία φέρνει ωραίες… αναμνήσεις στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ