Πρόταση εισαγγελέα για την Κάρτα Υγείας: Ενοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Γκιρτζίκης και άλλοι 6!

Πρόταση εισαγγελέα για την Κάρτα Υγείας: Ενοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Γκιρτζίκης και άλλοι 6!

Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης για τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ και συνολικά 9 κατηγορούμενους για την Κάρτα υγείας, προτείνοντας ενοχή τους. Αθώοι Σαρρής και άλλα 12 μέλη της ΕΠΟ.

Τι κι αν χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 13 χρόνια. Τι κι αν όλο αυτό το διάστημα οι πρωταγωνιστές ενός σκανδάλου ζουν, βασιλεύουν και… προΐστανται του ποδοσφαίρου από διάφορες θέσεις. Τι κι αν άλλοι συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο, ως φαντάσματα, μακριά από τις δικαστικές αίθουσες, αν και η ευθύνη θα έπρεπε να τους βαρύνει στο απόλυτο. Σήμερα, Πέμπτη 15/11/2018, η περίφημη υπόθεση της Κάρτας Υγείας, πήρε άλλη μορφή. Καθώς στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έδρας, κ. Χαράλαμπος Τζώνης, πρότεινε την ενοχή 9 κατηγορούμενων της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος, στην υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ. Στην ίδια πρόπταση μπήκαν και τα ονόματα των κ.κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζου, Καραμελίδη, όλοι τους για το αδίκημα της απιστίας.

Τους εννέα κατηγορούμενους δεν γλίτωσε ούτε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά προσπάθησε να… ξεπλύνει την κατηγορία περί απιστίας, για την οποία έγραψε to10.gr. Μάλιστα, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο έγκριτος νομικός, Λάμπρος Μπίρδας -που τυγχάνει και δικηγόρος του ΠΑΟΚ- δεν άργησε να αντιληφθεί το «δωράκι» της Κυβέρνησης και έσπευσε να καταθέσει στο δικαστήριο τη συγκεκριμένη συνέντευξη, προς υπεράσπιση κατηγορουμένου τον οποίο εκπροσωπεί, αναφέροντας πως δεν τίθεται θέμα απιστίας, από τη στιγμή που τα μηχανήματα θα αξιοποιηθούν από την Πολιτεία.

Αντίθετα, ο κ. Τζώνης ζητάει την αθώωση των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιρειών Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ