Εθνική Ελλάδας : Σαν σήμερα ξεκινούσε το μαγικό ταξίδι στην Πορτογαλία

Εθνική Ελλάδας : Σαν σήμερα ξεκινούσε το μαγικό ταξίδι στην Πορτογαλία

Ήταν 12 Ιουνίου του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδος ξεκινούσε με νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία το μαγικό ταξίδι της που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Euro

Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια από εκείνο το ονειρεμένο καλοκαίρι που η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Μια μέρα σαν σήμερα, στις 12 Ιουνίου του 2004 το πειρατικό του Ότο Ρεχάγκελ αν και το απόλυτο αουτσάιντερ στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τους οικοδεσπότες Πορτογάλους, «άλωσε» το «Ντραγκάο» δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του.

Στο παιχνίδι οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν δυνατά με το ξεκίνημα και μόλις στο 7ο λεπτό ο Γιώργος Καραγκούνης με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Ρικάρντο και άνοιξε το σκορ για την εθνική μας ομάδα.

Οι Πορτογάλοι με αστέρια όπως ο Φίγκο, ο Ρουί Κόστα, ο Παουλέτα και ο νεαρός τότε Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή τους αιφνιδιάστηκαν και στο 51ο λεπτό ήρθε και το 2-0 για την Ελλάδα. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο τον ανέτρεψε κι ο Άγγελος Μπασινάς έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Ρονάλντο.

Η πρώτη νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ήταν πλέον γεγονός για την ελληνική ομάδα και το όνειρο μόλις είχε ξεκινήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=E7QewM4s8ow

Οι συνθέσεις του αγώνα :

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ