Εθνική Ελλάδας : Όταν οι Έλληνες άφησαν άφωνη την Ευρώπη

Εθνική Ελλάδας : Όταν οι Έλληνες άφησαν άφωνη την Ευρώπη

Στις 4 Ιουλίου του 2004 η Ελλάδα έκανε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα, καθώς ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Δεκατέσσερα χρόνια ολόκληρα πέρασαν από από τη μαγική βραδιά που η Ελλάδα σημείωσε την κατά πολλούς μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη βραδιά κατά την οποία το «πειρατικό» του… μαέστρου Γερμανού προπονητή Ότο Ρεχάγκελ έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους.

Η ομάδα μας, έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά τη Τσεχία με 1-0 στην παράταση και στα προημιτελικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία με 1-0, ήρθε αντιμέτωπη στους πανίσχυρους Πορτογάλους των Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο και Ρούι Κόστα που έπαιζαν στην έδρα τους.


Οι διεθνείς μας ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την επική κατάκτηση και το κατάφεραν από την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα μετά από κόρνερ του έτερου Άγγελου της Εθνικής, του Μπασινά στο 57ο λεπτό της συνάντησης.


Στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας πάνω από 20.000 Έλληνες βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας. Δεν σταμάτησαν να την ενθαρρύνουν ούτε λεπτό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το σύνθημα: «δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ».

Δείτε τα highlights του γαλανόλευκου έπους:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ