Δέλλας : «Η επιτυχία μας το 2004 έδωσε ελπίδα στους μικρούς»

Δέλλας : «Η επιτυχία μας το 2004 έδωσε ελπίδα στους μικρούς»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ελλάδας, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για τις αναμνήσεις του, αλλά και για το πώς η Γαλανόλευκη ενέπνευσε άλλες ομάδες.

Με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για τις αναμνήσεις του, όσα ακολούθησαν, αλλά και το πώς η Γαλανόλευκη ενέπνευσε άλλες ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM της Θεσσαλονίκης:

Για τις αναμνήσεις: «Η επέτειος είναι για να θυμόμαστε. Ήταν πολύ όμορφο. Τυχεροί όσοι το έζησαν. Όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές που ήταν μέσα στο γήπεδο, αλλά και οι φίλαθλοι στις εξέδρες».

Για το αν θεωρεί ότι υπήρχαν ομάδες που εμπνεύστηκαν από την εθνική μας: «Νομίζω ότι μετά την επιτυχία της Ελλάδας, δώσαμε την ελπίδα στους μικρούς να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν. Είδα ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις να κοντράρουν στα ίσια ομάδες μεγαθήρια».

Για το τι ακολούθησε την κατάκτηση του τίτλου: «Αναλογικά, ήταν τεράστια η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν η μέρα με την νύχτα. Η εθνική μας είχε σταθερή πορεία για δέκα χρόνια. Είχε την ίδια φιλοσοφία. Στην συνέχεια κάπου χάθηκε το …έργο και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχε την ίδια πορεία. Φυσικά, άλλαξε και το ποδόσφαιρο, πρέπει να βάλουμε και αυτό στους παράγοντες. Μπορεί να μας φαίνεται ότι ήταν σαν χθες , όμως πέρασαν 14 χρόνια».

Για το πως έζησαν την διοργάνωση: «Θεωρώ ότι ο απλός κόσμος, που έβλεπε από μακρυά τα παιχνίδια, είχε πιο έντονα συναισθήματα. Εμείς δεν προλάβαμε να νιώσουμε τι γίνεται, υπό την πίεση των συνεχόμενων αγώνων. Αυτή η ένταση δεν σ αφήνει εκείνη τη ώρα ν α καταλάβεις τι γίνεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ