Λουίς Ενρίκε : «Οι πρώτες κλήσεις μου θα περιέχουν σίγουρα εκπλήξεις»

Λουίς Ενρίκε : «Οι πρώτες κλήσεις μου θα περιέχουν σίγουρα εκπλήξεις»

Ο Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής της εθνικής Ισπανίας και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τι προτίθεται να αλλάξει, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τη λέξη «εξέλιξη».

Την Πέμπτη (19/07) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με τον Αστουριανό να επισημοποιεί έτσι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ισπανίας, με στόχο φυσικά να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Euro 2020, μετά τον αποκλεισμό – σοκ από τη Ρωσία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 48χρονος πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στην πρόκληση που έχει μπροστά του, στο τι προτίθεται να αλλάξει τόσο όσον αφορά στο ρόστερ, όσο και στην αγωνιστική προσέγγιση, ενώ χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη τη λέξη «εξέλιξη», τονίζοντας έτσι την πεποίθησή του ως προς το τι έχει ανάγκη το ισπανικό ποδόσφαιρο για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στο αρχικό σχόλιό του: «Θα προσπαθήσω να βελτιώσω αυτό που έχω και είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμός με την πρόκληση του να κερδίσουμε την επόμενη μεγάλη διοργάνωση σε δύο χρόνια».

Για το τι θα αλλάξει στο σύνολο που παραλαμβάνει: «Θα αναλύσουμε εις βάθος όσα συνέβησαν. Οι Λοπετέγκι και Ιέρο έκαναν καταπληκτική δουλειά. Η λέξη αποτυχία είναι πολύ άσχημη. Αυτή η γενιά μας έκανε τους καλύτερους και όλοι μας θαύμασαν. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Δεν θα υπάρξει επανάσταση, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν με απασχολεί η ηλικία. Αν κάποιος είναι 30 ετών, δεν έχει σημασία».

Για τους παίκτες και τις πρώτες κλήσεις του: «Υπάρχουν παίκτες που θα κατανοήσουν τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εξελιχθούμε, είναι υποχρεωτικό. Θέλω να δώσω τις πρώτες κλήσεις μου. Αναμφίβολα, θα υπάρξουν εκπλήξεις».

Για το στιλ παιχνιδιού της εθνικής Ισπανίας που θα επιχειρήσει να χτίσει: «Θα συνεχίσουμε να έχουμε το δικό μας στιλ. Θέλουμε να το ενδυναμώσουμε και να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερος βάθος και περισσότερες ευκαιρίες, κάτι που ήθελαν και οι προκάτοχοί μου».

Για την έντονη κριτική μετά το Μουντιάλ: «Δεν με ενοχλεί η κριτική, επειδή δεν την έχω διαβάσει καθόλου. Δεν αποκλείω τίποτα, είμαι προπονητής των Ισπανών παικτών και είμαι εδώ για να φτάσω σε επιτυχίες. Θα εργαστώ πολύ άνετα εδώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το τι έχει χάσει το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Δεν γνωρίζω τι έχουμε χάσει. Πρέπει να εξελιχθούμε. Ο Λουίς Αραγόνες είναι εκείνος που άλλαξε το ισπανικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει η εικόνα της εθνικής ομάδας, αλλά πρέπει να εξελιχθούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ