Ατρόμητος, η πρώτη πρόκληση του Μαραντόνα στην Ντιναμό Μπρεστ

Ατρόμητος, η πρώτη πρόκληση του Μαραντόνα στην Ντιναμό Μπρεστ

Ο Ατρόμητος θα αποτελέσει την πρώτη πρόκληση της Ντιναμό Μπρεστ υπό την επίβλεψη του Ντιέγκο Μαραντόνα, τη στιγμή που τη φανέλα των Λευκορώσων φορά ο Έλληνας αμυντικός, Γιάννης Κάργας.

Η κληρωτίδα έφερε τον Ατρόμητο αντιμέτωπο με την Ντιναμό Μπρεστ στο Β’ προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες δεν θα βρουν μπροστά τους ένα ισχυρό εμπόδιο, όπως επί παραδείγματι θα ήταν οι Ρέιντζερς από τη Σκωτία, ωστόσο το γεγονός ότι πρόεδρος της λευκορωσικής ομάδας είναι ο πασίγνωστος Ντιέγκο Μαραντόνα είναι αρκετό για να προκληθεί ένα δέος. Στην παρέα των Λευκορώσων βρίσκεται και ο 23χρονος Έλληνας αμυντικός, Γιάννης Κάργας, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο τεράστιος Αργεντινός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προς το παρόν δεν βρίσκεται στο προσκήνιο για την Ντιναμό Μπρεστ, αφού το τριετές συμβόλαιό του με την ιδιοκτησία του συλλόγου τίθεται σε ισχύ με το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Τότε, θα αναλάβει ενεργό ρόλο και η πρώτη σοβαρή πρόκληση που θα βρει μπροστά του, συγκυριακά, θα είναι ο Ατρόμητος.

Στόχος του 57χρονου είναι να συμβάλει στη στρατηγική ανάπτυξη των Λευκορώσων και να έχει υπό την επίβλεψή του τη λειτουργία τόσο της πρώτης ομάδας, όσο και των τμημάτων υποδομής. Είναι ευνόητο, βέβαια, ότι και μόνο η παρουσία του είναι αρκετή για να διαφημίσει όχι μόνο την Μπρεστ, αλλά και συνολικά το ποδόσφαιρο της χώρας.

Με έτος ίδρυσης το 1958, η Ντιναμό Μπρεστ αρχικά ονομαζόταν Σπαρτάκ και εδρεύει στην πόλη σε μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία. Έχει στην τροπαιοθήκη της τρία κύπελλα Λευκορωσίας (2007, 2017, 2018), ωστόσο δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα στη χώρα της.

Την περασμένη σεζόν είχε αποκλειστεί από την αυστριακή Άλταχ, ενώ έχει μία ακόμη ευρωπαϊκή παρουσία τη σεζόν 2007-2008, όταν αποκλείστηκε στα προκριματικά. Στο τρέχον πρωτάθλημα της Λευκορωσίας η Ντιναμό Μπρεστ βρίσκεται στην 8η θέση, όμως μακροπρόθεσμα σκοπεύει να θέσει «στοπ» στην εγχώρια κυριαρχία της Μπάτε Μπορίσοφ. Εξ ου και η υπογραφή συμβολαίου με ένα από τα πιο ιστορικά πρόσωπα που έχει αναδείξει το λαοφιλές άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ