Αυτή είναι η Λουκέρνη

Αυτή είναι η Λουκέρνη

Διαβάστε το προφίλ της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, της ελβετικής Λουκέρνης.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Λουκέρνη στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, στις 9 και 16 Αυγούστου, με στόχο φυσικά την πρόκριση στα play offs του θεσμού.

Πρόκειται για ελβετική ομάδα που ιδρύθηκε στις 12 Αυγούστου του 1901 και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μία φορά στην ιστορία της, το 1989, αλλά και το Κύπελλο Ελβετίας το 1960 και το 1992. Παράλληλα, είναι η ομάδα με τα περισσότερα… σκαμπανεβάσματα (17) μεταξύ πρώτης και δεύτερης εγχώριας ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

Η πιο «χρυσή» περίοδος της ιστορίας της θεωρείται ότι είχε διάρκεια από το 1980 έως το 1992, αφού πέραν των προαναφερθέντων τίτλων, συμμετείχε για πρώτη φορά και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 1986 στο UEFA Cup.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του ελβετικού πρωταθλήματος με 54 βαθμούς, κάτω μόνο από τη Γιανγκ Μπόις (1η) και τη Βασιλεία (2η). Τη νέα σεζόν έχει παίξει μόλις ένα ματς, στο οποίο ξεκίνησε με ήττα από την Ξάμαξ (0-2). Έδρα της είναι το «Swissporarena», χωρητικότητας 17.000 θέσεων.

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ο Ρενέ Βελέρ, άλλοτε σπουδαίος Ελβετός αμυντικός που πλέον βρίσκεται στα 44 χρόνια του, έχοντας καθοδηγήσει τις Γουίθεθουρ. Σεν Γκάλεν, Σαφχάουσεν, Ααράου, Νυρεμβέργη και Άντερλεχτ, με την τελευταία φυσικά να αποτελεί και το μεγαλύτερο «καράβι» που έχει αναλάβει.

Σε ό,τι έχει να κάνει στο ρόστερ, ξεχωρίζει και με το παραπάνω ο Αυστραλοκροάτης επιθετικός, Τόμι Τζούριτς, αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί, Στέφαν Κνέζεβιτς και Μάρβιν Σουλς. Όσο για τη μεσαία γραμμή, διακρίνεται ο Φίλιπ Ούγκρινιτς.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μίρκο Σάλβι, Λοίκ Γιακότ, Ντέιβιντ Ζίμπουνγκ.

Αμυντικοί: Στέφαν Κνέζεβιτς, Μάρβιν Σουλς, Γιανίκ Σμιντ, Λάζα Σίκοβιτς, Λούκας, Σίλβαν Σίντλερ, Κλαούντιο Λούστενμπέργκερ, Σίμον Γκρέθεθρ, Κρίστιαν Σβέγκλερ.

Μέσοι: Ίντριζ Βόκα, Ντρεν Φέκα, Φίλιπ Ούγκρινιτς, Όλιβιερ Κουστόντιο, Βαλεριέν Γκβίλια, Στέφαν Γουλφ, Κρίστιαν Σνέουλι, Πασκάλ Σουρπφ, Φραντσίσκο Ροντρίγκες, Ρούμπεν Βάργκας

Επιθετικοί: Τόμι Τζούριτς, Σκέλκιμ Ντεμασάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ