Μεγάλη κυρία η ΑΕΚ στο Μιλάνο!

Μεγάλη κυρία η ΑΕΚ στο Μιλάνο!

Η ΑΕΚ έκανε το «κόλπο γκρόσο» στο Μιλάνο πραγματοποιώντας μια απ’ τις καλύτερες ευρωπαϊκές της εμφανίσεις, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν την ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Μίλαν. Μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα απέναντι στους «ροσονέρι», με τον Γιάννη Ανέστη να κατεβάζει τα «ρολά» και να δίνει «απαντήσεις» σε όσα έχει ακούσει απ’ το […]

Η ΑΕΚ έκανε το «κόλπο γκρόσο» στο Μιλάνο πραγματοποιώντας μια απ’ τις καλύτερες ευρωπαϊκές της εμφανίσεις, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν την ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Μίλαν.

Μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα απέναντι στους «ροσονέρι», με τον Γιάννη Ανέστη να κατεβάζει τα «ρολά» και να δίνει «απαντήσεις» σε όσα έχει ακούσει απ’ το ξεκίνημα της σεζόν. Ο πορτιέρε της ΑΕΚ έβγαλε και τ’ άβγαλτα και είναι η βραδιά του. Είναι η στιγμή της αποθέωσης για τον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ έφτασε πλέον τους πέντε πόντους, η Μίλαν έχει εφτά κι αυτό σημαίνει πως η «Ένωση» είναι γερά στο κόλπο και για την πρωτιά του γκρουπ. Καταλαβαίνουν όλοι λοιπόν την ευκαιρία που θα έχει η ελληνική ομάδα απέναντι στους Ιταλούς στο ΟΑΚΑ. Αναμφίβολα ένας μεγάλος θρίαμβος για την ελληνική ομάδα.

Το ρεσιτάλ του Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε σχήμα με τρεις στόπερ και διάταξη 3-5-2, αλλά φυσικά η έκπληξη του Ισπανού δεν είχε να κάνει με την απόφαση του να παίξει με τρεις στόπερ. Αυτό που συζητήθηκε έντονα απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστή η εντεκάδα της ΑΕΚ, ήταν η κίνηση του κόουτς των «κιτρινόμαυρων», να χρησιμοποιήσει τον Μπακάκη στην τριάδα στα μετόπισθεν. Ότι όμως και ν’ ακούστηκε πριν απ’ το ματς η ουσία είναι μία. Απόλυτη δικαίωση για τον Ισπανό τεχνικό.

Άνετο εικοσάλεπτο

Είναι «αρχή» των προπονητών στα εκτός έδρας παιχνίδια να ζητούν πάση θυσία το μηδέν στα μετόπισθεν, ειδικά στα πρώτα είκοσι λεπτά. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Χιμένεθ δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο απ’ τους παίκτες του.

Η ΑΕΚ έλεγξε το τέμπο του ματς, είχε καλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και σωστή πίεση που δεν επέτρεψε στους «ροσονέρι» να βγουν στο…ξέφωτο και να πιάσουν ανοργάνωτη την αμυντική γραμμή της «Ένωσης».

Μ’ εξαίρεση το γκολ του Κουτρόνε (που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ) δεν υπήρξε φάση που ν’ ανησυχήσει ο Ανέστης και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στις καλές τοποθετήσεις της τριάδας στα μετόπισθεν.

Ο ρυθμός που ήθελε η ΑΕΚ

Σ’ αυτά τα ματς η μαγική λέξη είναι «ρυθμός» κι αυτό είναι κάτι στο οποίο εστίασε ο Χιμένεθ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους κι απ΄τη στιγμή που η Μίλαν δε βρήκε τρόπους να…σπριντάρει, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ελληνική ομάδα.

Για να κυλήσει όμως το ματς σε ιδανικό ρυθμό για την ελληνική ομάδα, χρειάστηκε μια εξαιρετική εμφάνιση του Σιμόες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Πορτογάλο να κάνει…χίλιες δουλειές σε κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου στο «Μεάτσα».

Η ευκαιρία του Σιμόες

Εστιάζοντας μάλιστα κάποιος στις καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε μιαν «ανάσα» απ’ το γκολ με τον Σιμόες, σε φάση που ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των «ροσονέρι» αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «κιτρινόμαυρους».

Το ημίχρονο «βγήκε» με την «Ένωση» να έχει δυο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες με Μάνταλο και Τζανετόπουλο αλλά και τους Ιταλούς ν’ «απαντούν» με δύο δικές τους καλές φάσεις.

Ομαδάρα και στο δεύτερο

Η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ ήταν στα ύψη μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο κι αυτό έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» την ευκαιρία να διαχειριστούν πολύ καλά την πίεση των «ροσονέρι».

Η πίεση της Μίλαν

Η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές στο ξεκίνημα του β’ μέρους με Λόπες και Μάνταλο αλλά μετά το 55’ το «σκηνικό» του ματς ήταν σίγουρα διαφορετικό. Η κούραση των μέσων της «Ένωσης» έπαιξε προφανώς σημαντικό ρόλο για να κερδίσουν μέτρα οι «ροσονέρι» στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ.

«Κέρβερος» ο Ανέστης, κράτησε στο τέλος

Οι Ιταλοί δημιούργησαν φάσεις μετά το εξηκοστό λεπτό, αλλά ο Ανέστης έκανε τον αγώνα της ζωής του στο «Μεάτσα», πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έχει ακούσει τα…μύρια όσα από τους φίλους της «Ένωσης» αλλά στο Μιλάνο ήταν εντυπωσιακός και οφείλει κάποιος ν’ αναγνωρίσει πως είχε την ψυχραιμία και τη σιγουριά που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας.

Το κλειδί: Ο τρόπος με τον οποίο έλεγξε η ΑΕΚ το ρυθμό του αγώνα, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε ο προπονητής της «Ένωσης». Το τέμπο δεν…ξέφυγε κι αυτό επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να έχουν κρατήσει κοντά τις γραμμές τους, γεγονός που βοήθησε στη σωστή ανασταλτική λειτουργία.

10άρι: Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έκαναν μεγάλο ματς, όπως ο Σιμόες,. Ο Βράνιες και ο Τζανετόπουλος, αλλά «key player» είναι φυσικά ο Ανέστης. Ο πορτιέρε της ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακός και κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο «Μεάτσα».

Στον πάγκο: Ο Τσαλχάνογλου είναι από τα «πρώτα βιολιά» της Μίλαν αλλά στο χθεσινό ματς δεν βοήθησε την ομάδα του. Ο τρόπος με τον οποίο «κλείδωσε» τον άσο των «ροσονέρι» ο Χιμένεθ ήταν υποδειγματικός.

Γιατί κόουτς; Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα δεν υπήρχε επιλογή του Χιμένεθ που να μην απέδωσε «καρπούς». Αντιθέτως ο Μοντέλα είδε πολλές απ’ τις δικές του κινήσεις να μην δίνουν λύσεις και δεν είναι τυχαίο πως οι φίλοι της Μίλαν αποδοκίμασαν στο φινάλε του ματς την ομάδα τους.

Διαιτητής: Ρεσιτάλ (που έλεγαν και οι παλιότεροι) από τον Σουηδό διαιτητή. Ο Έκμπεργκ ήταν κοντά σ’ όλες τις φάσεις και πήρε σωστές αποφάσεις.

ΜΙΛΑΝ 0 – ΑΕΚ 0

Γήπεδο: «Μεάτσα»

Διαιτητής: Έκμπεργκ (Σουηδία).

Βοηθοί: Κούλουμ, Χάλμπεργκ (Σουηδία).

Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Πάντζιτς, Κάρλσον (Σουηδία).

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκεζ, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (73’ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Σούσο (83’ Μπορίνι), Λοκατέλι, Σίλβα (62’ Κάλινιτς), Κουτρόνε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (92’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (63’ Αραούχο), Λιβάγια (76’ Μπακασέτας).

Γκολ: –

Κάρτες: 38’ Λοκατέλι / 28’ Σιμόες, 73’ Μάνταλος, 79’ Λιβάγια

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ