UEFA : Μεταβολές στο Financial Fair Play από την επόμενη σεζόν

UEFA : Μεταβολές στο Financial Fair Play από την επόμενη σεζόν

Σημαντικές αλλαγές θα έχουμε από την επόμενη σεζόν στο Financial Fair Play από τους διοικούντες την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η UEFA πρόκειται να προχωρήσει σε αξιοσημείωτες μεταβολές που αφορούν το Financial Fair Play από τη σεζόν 2018-19. Η κίνηση αυτή έχει κύριο σκοπό την αποφυγή περιπτώσεων μεταγραφής ποδοσφαιριστών όπως του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ, σύμφωνα με την Parisien.

Το καλοκαίρι του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν είχε σπάσει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου δαπανώντας το ποσό των 222 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Νεϊμάρ. Επίσης, ξόδεψε 35+145 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ. Συνολικά δηλαδή, η παριζιάνικη ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της 402 εκατ. ευρώ για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, στην περίπτωση του τελευταίου, επιλέχθηκε δανεισμός με οψιόν αγοράς, ώστε να αποφευχθούν ζητήματα με το Financial Fair Play, αλλά το ποσό που δαπανήθηκε ήταν τεράστιο και μεγάλωσε πιο πολύ τη διαφορά μεταξύ των ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Οι ιθύνοντες της UEFA σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο FFP. Συγκεκριμένα, το καινούργιο πρότζεκτ θα ονομαστεί Fair-Play Financial 2.0 και θα τεθεί σε λειτουργία από τη νέα σεζόν. Το κύριο μέλημα είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη αναλογία εσόδων-εξόδων, με μέγιστα απόκλιση τα 100 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ως σκέψη να τεθεί όριο στον αριθμό των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που έχει κάθε ομάδα. Τρανταχτά παραδείγματα είναι η Τσέλσι κι η Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια με περισσότερους από 60 παίκτες, αρκετούς από τους οποίους παραχωρούν σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού.

Οι μεταβολές αυτές αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν στις 24 Μαΐου, στο συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Να αναφέρουμε επίσης, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων και την UEFA για την τελική μορφή του νέου πλάνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ