Δικαιώθηκαν Ποντένσε και Ρουί Πατρίσιο από το διαιτητικό δικαστήριο

Δικαιώθηκαν Ποντένσε και Ρουί Πατρίσιο από το διαιτητικό δικαστήριο

Το διαιτητικό δικαστήριο της πορτογαλικής Ομοσπονδίας δικαίωσε τόσο τον νεοαποκτηθέντα άσο του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Ποντένσε, όσο και τον Ρουί Πατρίσιο όσον αφορά τον τρόπο που διέκοψαν τη συνεργασίας τους με την Σπόρτινγκ

Νόμιμα διέκοψαν τα συμβόλαια συνεργασίας τους μονομερώς με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας οι Ντανιέλ Ποντένσε και Ρουί Πατρίσιο, σύμφωνα με το διαιτητικό δικαστήριο της πορτογαλικής Ομοσπονδίας.

Τον περασμένο Μάιο μετά την επίθεση ομάδας χούλιγκαν στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και τις βιαιοπραγίες κατά παικτών και προπονητικού επιτελείου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές που κινήθηκαν δικαστικά. Οι Ρουί Πατρίσιο και Ντάνιελ Ποντένσε για παράδειγμα διέκοψαν μονομερώς τη συνεργασία τους με τον σύλλογο (μονομερή καταγγελία του συμβολαίου τους)

Ο 30χρονος πορτιέρε μετακόμισε στη Γουλβς και ο 22χρονος φορ στον Ολυμπιακό με τα Λιοντάρια να προσφεύγουν στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (20/7), το διαιτητικό δικαστήριο της πορτογαλικής Ομοσπονδίας έκρινε πως αμφότεροι οι παίκτες διέκοψαν σωστά, μονομερώς τη συνεργασία τους με τον πορτογαλικό σύλλογο, όσον αφορά τους «αμιγώς αθλητικούς σκοπούς». Σχετικά με την εργασιακή σχέση η υπόθεση θα διευθετηθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η αίτηση διακοπής της συνεργασίας που υπέβαλαν οι παίκτες έγινε σύμφωνα με με τις απαραίτητες διαδικασίες και τους «απελευθέρωσε» ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε μεταγραφή. Η απόφαση σχετικά με την αναίτια ή μη διακοπή του συμβολαίου (που θα συνεπάγεται αποζημίωση) άπτεται των αρμοδιοτήτων του Εργατικού Δικαστηρίου ανάλογα με τα όσα ορίζονται στο συμβόλαιο των παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ